Message |
|
Pesti si-au gasit un nou stapan. Sa-i traiasca si sa se bucure de ei.
Va multumesc pentru gazduirea acestui topic si va rog sa-l inchideti.
|
 |
|
Da, da, scoateti voi doi untul din mine cu anciststrusii vostri si poate-mi fac un bazin pentru ei. Sa ma dau si io mare, na!!!! 
|
 |
|
tropikana wrote:Pe vremuri vroiam sa fac o carare din Marsilea pe mijlocul acvariului. In pozele anterioare se vede o tentativa. Am renuntat pentru ca nu aveam lumina suficienta, iar cand am avut ceva lumina, nu crestea asa cum am vrut eu, de-a lungul strazii
Sa stii ca la Marsilea e nitel de munca. Vreo 10 minute pe saptamana doar pentru ea. Eu o am si acum in acvariu si ca sa stea unde trebuie, muncesc ceva. Si mai e si treaba cu raritul. Daca o lasi sa creasca fir peste fir, va ajunge sa putrezeasca. Dar de fapt nu te mai intereseaza , asa ca....
Tine-mi pumnii la Pogostemon 
|
 |
|
Atunci cand spui coltul din dreapta fata te referi la zona unde scrie "2009 laum"? Daca da, io cred ca Blyxa va creste cam mare si lipita de sticla acvariului. Nu stiu daca se va vedea frumos. Doar daca vei mentine doar plante mici, proaspat taiate. Mai degraba s-ar brodi niste Eleocharis. Sau niste Pogostemon  . Sa vedem daca pleaca asa cum trebuie la mine si rezolvam
Dar ma rog, nu sunt eu cea mai avizata parere in materie de peisagistica subacvatica  Mai asteapta si parerea celor cu "ochi" pentru asa ceva
|
 |
|
Cum adica? De unde sa le descarci, sau unde sa le descarci?
Daca vrei sa ne arati ceva poze, ai mai multe posibilitati. Poti pune poze in Galeria Forumului, sau poti folosi un alt "gazduitor". Picassa, Image Shack, etc
|
 |
|
Buna ideea cu electrovalva de masina de spalat. Functioneaza si la 220v...O gasesti si relativ usor si ieftin....Felicitari pentru idee.
|
 |
|
Esti pe "drumul cel bun"  De electrovalva voiam sa zic si io. Rezolva urgent, ca te vei plictisi inchizand si deschizand la robinet. Apoi, vei numara zilele pana cand iti vei lua un ph control. Se cunoaste lipsa lui intr-un acvariu plantat. Intotdeauna trebuiesc facute reglaje din mers, odata cu cresterea plantelor, sau cand le tunzi.
|
 |
|
Am acum o pestoaica matura, argintie cu baza cozii rosie si coada cu inotatoarele negre. O dau deoarece a devenit agresiva cu celelalte femele. Nefiind masculi, face pe sefa.
De asemenea, mai am un pui de vreo 3cm, mascul, rosu cu varfurile inotatoarelor si ale cozii negre. Acesta pleaca, deoarece nu vreau mascul in acvariu. Din motive obiective
Ambii sunt sanatosi, voiosi, voinici si vor in casa noua.
|
 |
|
Am acum vreo 4-5 fire de Limnophila aromatica si 2-3 de Ludwigia repens.
|
 |
|
Intr-adevar, ceva frumos. Imi parea rau de el, dupa ce-l altoise Ancistrusu' si trebuise sa plece cu desaga-n bat  , dupa ce muncise la sapat si rontait in scorbura cea veche.
P.S. Cand am scris cotet, am vrut sa zic buturuga  :sfant:
|
 |
|
Lauda-te, ca ai cu ce.
Apropos, pe unde isi mai face veacul? Tot homeless, sau si-a gasit vreun cotet pe undeva?
|
 |
|
Nu stiu ce-ai picurat tu pe-acolo si de ce, dar iti zic asa: pentru spalarea filtrului, scoti intr-un vas (galetusa, lighean) apa din acvariu. In acea apa clatesti buretii. Nu-i speli energic, ci doar ii clatesti. Apa se arunca dupa spalarea buretilor.
Daca stiai asta, scuzele mele te rog sa le primesti; m-a derutat treaba cu picuratul 
|
 |
|
De ce tii carbunele activ? Se foloseste doar dupa tratamente, pentru a elimina anumite substante. El acuma iti elimina si bruma de fertilizare pe care o ai. Scoate-l si pune in locul lui ceva bureti sau ceramica.
|
 |
|
Le lasi sa mearga in paralel macar o luna. eu asa am procedat. Ideea este ca bacteriile sa poata popula si filtrul cel nou.
|
 |
|
Io pun 5-6 picaturi pe zi si ma tine mai bine de o luna. Calculul il faci tu. 
|
 |
|
Multumesc mult Marti pentru oferta facuta de tine, dar nerabdarea mea a fost mai mare  .
Am luat astazi de la Reef, abea le-au adus. Gengiskhan a avut si el dreptate. Cu ceva timp in urma mai fusese Pogostemon la Reef. Am luat si atunci, dar nu am avut succes cu el. Poate in conditiile actuale, zic io mai bune decat cele din trecut, va binevoi a creste si la mine in acvariu.
Multumesc pentru gazduirea acestui topic si va rog sa-l inchideti.
|
 |
|
alexF1 wrote:iar luminile din cate am vazut, sunt un neon (da par a fi doua)
Cam cum ar vrea sa vina asta, ca nu ma duce capu' sa pricep! Ai reflector? ce neam de "neon" e?
Cum a spus si Radu, tot cladophora licitez si eu.
Mai da detalii despre acvariu. Numar de pesti, fertilizare, etc.
Pentru inceput jumule la ea cat poti de mult. Apoi incearca sa mai tai din ratia de hrana a pestilor si indeseste schimburile de apa.
Dar daca ai zis de treaba cu lumina....
|
 |
|
Mi-am permis sa descarc poza ta, sa o editez si sa incarc la mine. Am incercuit aici locurile ce mi s-au parut foarte afectate. Aia nu este o alga? Se vede mai gri in poza. Sau nu vad io bine. Iar mai verde deschis este moss-ul.
|
 |
|
Si nu lasa alga aia sa te necajeasca. Zmulge-o fara mila, nu o lasa sa cresca.
|
 |
|
Cam ce stii tu despre un acvariu? Spune tot
Incearca sa citesti macar urmatoarele: Ghidul incepatorului Ciclul azotului, si Volumul acvariului si numarul pestilor
Problema ta cred ca are mai multe cauze.
Voi incepe cu suprapopularea si incopmpatibilitatea dintre speciile de la tine din acvariu. Acei carasei vor creste mari, asta daca deja nu sunt, si spatiul le este insuficient.
A doua greseala cred ca se refera la acele schimburi de apa pe care le faci. Apa nu se schimba in totalitate, ci doar 25-30 % pe saptamana; buretii filtrului se clatesc usor in apa scoasa din acvariu, nu se spala la chiuveta sub jet de apa. A treia cauza cred ca este legata de temperatura. Mai bine lasi apa la 27 de grade decat sa arunci in ea cuburi de gheata care nu fac altceva secat sa streseze pestii si sa-i imbolnaveasca prin stresul provocat de socul de temperatura.
Redu numarul pestilor. Era bine la inceput, poate inca niste Guppy daca mai adaugai (masculi ca sa nu suprapopulezi) nu dadeai de necazuri.
Pentru inceput, daca spalai filtrele la chiuveta, opreste aceasta practica. Acvariul tau aste deciclat, asa ca fa schimburi zilnice de apa, cam 10-15% di n volum. Nu mai pune cuburi de gheata. Ridica un pic capacul acvariului, iti va scadea temp cu 1-1.5 grade.
|
 |
|