Message |
|
claw93 wrote:sa dea un aspect frumos al acvariului si sa oxigeneze apa
Acvariul se presupune ca ar trebui sa reprezinte un colt de natura. Perdeaua de aer nu va face altceva decat sa dea un aspect artificial. Oxigenarea apei se poate realiza prin miscarea suprafetei apei de catre filtru. Inca ceva: pestii pot inghiti bule de aer si pot face aerofagie.
|
 |
|
No, pana acum eu zic ca e bine. Doua idei as avea:
* daca filtrul se poate muta sa il pui pe o laterala mica astfel incat sa ai o miscare mai buna a apei si sa fie si mai putin vizibil
* corydoras sunt pesti de grup. Se simt bine cand sunt macar 4-5., ancistrusii in schimb sunt pesti mai solitari.
|
 |
|
Adevarat, sunt multe variabile in acest caz. Insa important este sa nu lasam loc de interpretari atunci cand furnizam o informatie. Pestii se pot ingramadi la mancare si atunci cand exista concurenta si/ sau datorita temperamentului specific.
Nu sunt expert, nici nu pretind sa am cunostinte prea multe. Insa am incercat pe cat posibil sa urmez regulile simple, de baza. Si .... ne-a fost bine, mie si lor
|
 |
|
exp wrote:Sa iti explic cum calculezi si nr de pesti. Vrei molly de exemplu, acestia la maturitate au cam 8cm. Asta inseamna ca iti trebuie cam 8L de apa pt fiecare individ.
Imi permit sa te contrazic aici. Daca ar fi sa urmez rationamentul tau ar trebui sa pot tine linistit un caras de 15-16 cm in 15 litri de apa. Regula 1litru/1 cm lungime o aplici la pestii de dimensiuni foarte mici. Deja molly sau mai rau xipho "sunt din alt film". Desi imaginea care este formata in jurul viviparilor este aceea de "super-pesti", rezistenti la cele mai vitrege conditii, pesti pentru incepatori, etc. nu este chiar asa. Viviparii sunt destul de "murdarici" si de bolnaviciosi daca nu le asiguri un minim de conditii.
La inceputul acestei sectiuni gasesti un articol referitor la "Volumul acvariului si numarul pestilor" http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page
Ape limpezi si pesti vioi
|
 |
|
|
 |
|
Da, tai si replantezi. Asta este procedura obisnuita in cazul plantelor stem (gen Ludwigia, Cabomba)
|
 |
|
iti bati joc de mine,pe net zice ca 24 de ore
Ti se pare tie ca cineva de aici are asemenea intentii? Crezi ca ne incanta ideea de a te invata cum sa inunzi vecinii sau sa omori animalele ?
|
 |
|
Multumesc Catalin, voi suna.
@flyer01 scuze daca nu am fost explicit. In principiu caut ciclide americane de talie cat mai mica.
|
 |
|
De preferinta exemplare mature. Sau daca aveti vreo sugestie unde as putea gasi raman dator. Multumesc.
|
 |
|
Se poate ca acea planta de fapt sa nu traiasca submers si de aici acea degradare. Daca vrei sa identifici specia poti incerca Plant Finder-ul de pe site sau poti pune o poza aici.
|
 |
|
@pesticu
Ipsosul de modelaj este cel care se intareste mai greu. Gletul de perete este denumirea generica pentru mai multe produse cu compozitii diferite. Exista si pe baza de ciment si pe baza de ipsos. Insa mai toate contin si alte substante pe langa ipsosul/cimentul propriuzis.
|
 |
|
@georeo nu ar fi singura planta care se poate inmulti in acest mod. Am avut la un moment dat in acvariu Hygrophila diformis , sper ca nu am gresit specia. Cand inaltimea plantei ajunsese aproape cat acvariul (~35 cm), pe frunzele mari, batrane se formau pui. Am plantat pui intr-un acvariu mai mic si s-au dezvoltat.
|
 |
|
Daca acvariul va fi vizibil din ambele parti cred ca o idee ar fi sa aranjezi substratul ceva gen "movila", mai inalt in mijlocul acvariului si un pic mai subtire pe margini. Insa ma tem ca usor, usor ar putea aluneca spre margini, eventual sa fie carat de curentii de apa.
Buturugile le poti imbraca in moss, poti prinde anubias sau java fern-uri.
|
 |
|
Daca mai adaugi pietris nu trebuie sa scoti apa de tot. Doar sa ai grija sa fie bine spalat.
|
 |
|
wtsonline wrote:De exemplu cum se calculeaza cati pesti pot sta intr-un anumit volum de apa ?
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220.page ai aici un punct de plecare.
|
 |
|
Iti dau eu o idee de mascare: langa polita/raftul pe care este acvariul mai pui o masuta si pe masuta inca un acvariu  iar filtrul il maschezi sub masuta acvariului  .
Am urmarit filmuletul tau, dar mi s-a parut totusi ca stratul de pietris este cam subtirel. Posibil sa nu fi apreciat eu corect, insa daca vei dori plante gen Echinodorus sau Cryptocorine aceastea au nevoie de un strat suficient de adanc in care sa isi infinga radacinile.
Felicitari pentru filtrul extern, nu iti va parea rau mai tarziu de investitia facuta.
|
 |
|
Eu nu as face asa ceva, nu vreau sa incalzesc blocu' cu incalzitorul meu
|
 |
|
Excelenta remarca "insanely simple"
|
 |
|
Regulamentul iti cere sa specifici preturile.
|
 |
|
Reactivul din testele de pH este destul de diluat, iar cele cateva picaturi care ar ajunge in apa nu ar avea ce pagube sa produca. Substanta este albastrul de brom timol, (sarea sodica a acestuia) in concentratie de 4%. De asemeni solutia de indicator mai contine si alcool etilic.
|
 |
|