| Message |
|
|
|
arata destul de promitator acvariul tau.
cateva sfaturi inainte sa fie prea tarziu.
1. gura skimerului ori o ridici , ori scoti apa. Altfel va prinde pesti !
2. muta blyxia mai in spate, altfel cand va creste si va fi foarte radacinoasa iti va invada fatada acvariului. Incearca alte plante de talie mica in acel colt.
Mult Succes
|
 |
|
|
|
e dragut nano-ul tau, dar parca lianele alea de walichi sau ce or fi , nu dau bine ochilor. In rest o frumoasa imitatie a junglei
|
 |
|
|
|
daca nu gasesti melci asasini prea curand, poti practica diferite metode de i-ai combate:
1. spalarea cu atentie a plantelor noi introduse.
2. o frunza de varza fiarta bagata in acvariu si lasate peste noapte. dupa cateva ore de bezna se inlatura bucata de varza cu melci.
3. felii de castravete.
4. dupa cateva ore de bezna ei se vor urca pe peretii acvariului, cu degetul incepi sa-i strivesti. Daca sunt foarte multi e recomandat sa-i omori inainte de un schimb de apa.
5. parca-mi amintesc ca se inventase si capcane de melci
|
 |
|
|
|
iti recomand 6 ore pentru prima luna si cel mai bine fara pauza (doar 1 tub). apoi la fiecare saptamana dupa ce trece aceasta luna aprinzi al 2-lea tub si tot asa. cand termini cu tuburile dupa fiecare saptamana maresti programul de luminat cu 1 ora. Cum a zis si colegul pana la maxim 10 ore, dar maxim inseamna un acvariu foarte bine plantat.
|
 |
|
|
|
Salut gabi si bine ai venit.
Fertilizarea se face atat lichida(feropol sau altele) precum si solida (x exemple de pastile de fertilziare) si foarte important cea gazoasa (co2/ dioxidul de carbon) care se dizolva in apa folosind diferite metode de a "balaci" bulele de co2 pana cand se dizolva.
Ai aici un exemplu de dizolva (acele bule sunt bule de co2, atentie nu oxigen)
|
 |
|
|
|
alegi in funtie de banuti.
clar t5 e mult superior, atat calitativ cat si cantitativ (numar putin de neoane caldura mai putina)
osram fluora t5 parca nu este.oricum la gieseman le gasesti.
cat despre osram poti incepe cu 865.
|
 |
|
|
|
Felicitari, foarte frumos !
|
 |
|
|
|
descrierea acvariului tau seamana izbitor de bine cu ultimul meu setup.
pana si lumina si plantele, sunt la fel.
Vreau sa-ti zic ca am avut un succes foarte bun cu ceea ce am folosit.
|
 |
|
|
|
da
|
 |
|
|
|
depinde de ce alegere vrei sa faci ai avea x optiuni.
1.sa ajungi la un 0.5 w per litru, adica la 200 L apa sa ai 200 w lumina. (asta daca vrei plante mai putin pretentioase.)
2. 0.8 w per litru , pentru plante un pic mai pretentioase.
3. 1 w poate chiar si peste pentru plante pretentioase.
In ordinea prezentata ar fi si ordinea banilor, 1 fiind cea mai ieftina si ar putea fi practicata si cu tuburi t8, iar 3 cea mai scumpa , cu tuburi t5.
Ai grija ca-ci tuburile multe produc caldura, ceea ce nu-i bun pentru plante. Ideea e sa cauti tuburi cat mai puternice ca wati, astfel scapi de numarul mare de tuburi
|
 |
|
|
|
mi-e mai usor sa-ti zic ce nu-mi place, asa ca nu inteleg ce vrei sa faci cu fundalul acvariului. In schimb, totul e foarte frumos!
|
 |
|
|
substratul  of doamne inca nu ai citit pasii unui acvariu ?.
Ai in stanga o sigla albastra cu ACVARIU. dedesupt scrie link-uri utile.
|
 |
|
|
mai cauta si tu pe google.
uite alt site cu plante , tot de pe acest site.
mai bine cauta tu.
http://www.acvariu.ro/plantfinder/
|
 |
|
|
|
desi imi plac foarte mult pietrele si cum evolueaza acvariul, ti-as putea sugera si cateva pietre mai ascutite. Nu foarte tare, pentru a nu afecta pestii.
|
 |
|
|
toate chestiile astea le vei invata pe parcurs.
le poti descoperi usor si cu Google Image. Uite chiar pe acest site am gasit cateva imagini cu plante.
http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=436
|
 |
|
|
sincer sa fiu imi aduc aminte ca aveam scalari si cativa neoni.
Uite o poza cu ultimul setup.
http://acvariu.ro/forum/posts/list/40/8762.page#80994
in fine, idee e ca eu nu prea iubeam pestii (vorbesc la trecut pentru ca acvariile mele sunt uscate momentan)
Sunt un fel de Dexter al plantelor (deoarece toate experimentele se terminau cu un BUM )
|
 |
|
|
|
deschide-l si fa o poza clara la toate pesele, e mult mai usor asa.
|
 |
|
|
iti lipsesc doua bucati de cauciuc.
Ai aici o poza aici
cu doua axe.
in cazul tau:
*una care sta in interiorul aparatului, cutia neagra. si altul in capatul eliciei.
*rolul lor este sa fixeze acel ax, tocmai sa nu joace.
*verifica daca in interior mai este, deoarece cateodata mai ramane, mai ales daca e noua. Poti verifica usor, bagand axul metalic in mijloc,(precis) si vezi daca intra bine.
Daca da, atunci este acea gumita acolo, dar e blocata sau poate chiar fixata. In acest caz iti lipseste cea din fata, adica cea exterioara de langa elicie.
|
 |
|
|
pai eu am istorie mare si multi prieteni acvaristi in Iasi
am locuit pana acum 1 an timp de 22 de ani
din neferice nu mai sunt.
|
 |
|
|
mariuss wrote:monstruletu acela e primul meu pestisor si nu ma lasa inima sa renunt la el
inainte sa scriu ce am scris, chiar m-am gandit la asta si am vrut sa-ti scriu asa
Continuarea " sper ca nu-mi zici acum ca e un cadou de la cineva sau ti-e primul pestisor  "
Grav cand se gasesc asemenea situatii, dar bine pentru acest hobby pentru ca te impinge la mai mari
|
 |
|
|