[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: eugen.popp
Forum Index » Profile for eugen.popp » Messages posted by eugen.popp

Azi am lasat 2 neoane (108W) aprinse, deocamdata nu le-am pus pe timer, ca sa ma bucur si eu de acvariu dimineata si seara In partea din fata voi avea gazon, deci pietrele vor fi in cea mai mare parte acoperite. Defapt pietrele astea stateau in galeata cu pesti, cand am mutat pestii m-am ales si cu cateva pietre, pe care nu le-am pus prea inspirat, o sa mai experimentez... Cu alea din stanga sunt si eu de acord ca sunt ca nuca in perete, dar sunt foarte ridate si vor fi o casa buna pentru bacterii si icre. Sper sa le acopere gazonul, daca nu, am sa vad unde le maschez.
Temperatura o am la aproape 26o. Nu mai gasesc link-ul cu temperatura recomandata pentru pesti. Nu mai stiu daca era unul general, sau trebuie sa caut la fiecare specie in parte.
Plante noi deocamdata nu stiu ce sa spun, nici ciorba nu vreau sa fac, nici astea nu au inceput sa se dezovolte ca sa vad cum o sa arate...
Salut si bine ai venit!

Daca stii de ciclare inseamna ca ai citit ciclul azotului si ghidul incepatorului, dar nu strica sa iti recomand si eu asta oricum. Intr-adevar ar fi recomandat sa iti iei un filtru extern, iti va fi mai usor de intretinut acvariul astfel. Apa este normal sa se tulbure la ciclare. De neoni nu stiu ce sa zic, chiar vrei tu neaparat? Ca 6 ar fi cam minim, ei fiind pesti de banc, iar nici mai multi nu prea o sa poti pune dupa ce ti se vor inmulti in disperare viviparii.

Treci si pe la rubrica despre noi, sa te prezinti
Cine are lampa, yeeea !
Lemnele sunt din vita de vie (varianta low cost), radacina de mangrova sau red moore.

Substratul pentru plante est doar o parte din fertilizare. De ex gama JBL are 7 etape de fertilizare, substratul fiind prima.
Salut si bine ai venit!

Ai 2 materiale scurte dar cuprinzatoare la link-uri utile: ghidul incepatorului si ciclul azotului. O sa te pazeasca de multe probleme.
Ziua 4 de ciclare
NO3: 0 (desi parca are un strop de roz, care ar insemna 10)
NO2: 0
GH: 16
KH: 4
PH: 7

desi cu testele astea 5 in 1 nu iti dai seama prea clar pe care patratica este. dupa ce termin betisoarele astea, imi iau testere separate.
Din radacina de mangrova luata din HB au iesit doua oale de apa rosie (am fiert-o de 3 ori). La asta red moore, care arata foarte bine, acum astept sa nu mai pluteasca, ca sa pot sa o pun in pozitia finala.

Cu pestisorii am pacatuit inima a invins ratiunea si i-am mutat din galeata in care stateau deja de prea mult timp in acvariu. Dupa 18-20 de ore sunt vioi si se reped dupa mancare. Asa ca nu dati cu pietre (mari)!
Multumesc frumos, Dragos de oferta!

Am vorbit acum cu George de la reef, si a zis ca cel tarziu maine ma rezolva asa ca nu vreau sa te deranjez pentru juma de zi.

Evident ca am ajuns si eu la situatia buturugii mucegaite. Da Stefan, e aia la care m-am incapatanat sa nu o fierb . Mi-a crescut un puf alb pe toata suprafata ei, ma gandesc sa o las in pace si saptamana viitoare sa ii aduc 2 pomaceea. Intre timp, din una din crengi iese cate o bula pe secunda, mi se pare tare amuzant.
Salut si bine ai venit!
Ai facut un test de apa, macar unul de tip 5 in 1, daca da, pune si tu valorile aici. Nu poate nimeni sa ghiceasca ce s-a intamplat. Avem nevoie de mai multe detalii, e ciclat acvariul, ai facut ceva de curand samd ?
Aici era vorba de filtrarea apei de la retea inainte de a o pune in acvariu, nu de filtrare acvariului propriu-zis, pentru care din cate stiu si eu nu se recomanda carbunele.
Salut si bine ai venit! Craciun fericit si tie!
Daca o sa scrii putin mai ingrijit nu o sa ne plictisim de tine.
Gata ti-am citit aventura, picanta rau Un filtru extern incepe de la 400 de lei si ajunge pana la 1000. Depinde de firma, volum si de multe altele. La 500 de litri, din pacate iti trebuie un filtru serios. Pe fiecare ambalaj de filtru scrie volumul de acvariu pentru care este gandit. La 400 de lei gasesti imitatii chinezesti gen sun-sun, resun. Eu sunt actualu posesor al unui sun-sun 403b, la un acvariu de 275L. E o copie reusita a celor de firma, faza este ca nu sunt user-friendly, ar cam trebui sa stii ce sa faci cu el. Urmeaza ca pret Tetratec EX sau JBL. Dintre astea Tetratec-ul are o lunga istorie de probleme, si ca incepator iar nu iti recomand. Insa JBL (probabil modelul 1500 ti-ar trebui tie), e ok, design bun, manual gros, usor de montat, nu consuma mult etc. (probabil ca ar fi o alegere buna pentru tine). Dupa care urmeaza modelele scumpe, profesionale gen EHEIM.

Le gasesti fie la reef.ro in bucuresti (e unul din magazinele bune de aici) sau in zona ta, in Baia Mare la animaniashop.ro

Peste tot iti recomand sa suni inainte sa te hotarasti asupra produsului.
Buna Mihalea, imi cer scuze, nu am observat postarea ta initiala (apar multe zilnic). Intelegere am, ca si eu am inceput probabil mult, mult mai prost

Pentru schimb de apa ai 2 variante - 2 galeti sifonate bine cu piatra de aer (si asa o poti face in cateva ore) sau filtre cum ti-a recomandat si bobesku. Ca sa alimentezi direct cu apa de la chiuveta, cum fac unii, dar nu multi, trebuie sa stii ce faci, deci nu iti recomand.
Pai noi ce sa iti facem, daca intai ai cumparat si pe urma ai pus intrebari. Nu exista o bagheta magica care sa iti rezolve toate problemele ci foarte multa munca. Nu stiu daca ai citit ghidul incepatorului si ciclul azotului, te-am intrebat dar nu mi-ai raspuns.

Apa sub presiune nu elimina nici un clor. Clorul se evapora, atata tot. Exista filtre cu carbon care retin 80% din clor, acestea ar putea sa iti rezolve problema, se gasesc in magazinele mari de specialitate. 150 de litri pe saptamana inseamna 20 de litri pe zi, adica 2 galeti. Cel mai simplu ar fi sa lasi apa in 2 galeti pentru 24 de ore, astfel se elimina clorul. O piatra de aer in galeti grabeste procesul.

Pe urma nu vad nici un fel de detalii despre bazinul tau. Am inteles ca practic nu ai filtru (intern la 500 de litri nu se cheama ca ai filtru), dar restul, ce incalzitor, ce lumina, ce substrat, sol fertil, plante, fauna etc.
O poza face cat o mie de cuvinte, asa ca te incurajez sa pui una.

Succes!
Si eu iti recomand un autocolant in spate. O culoare uni iti va pune mult mai in evidenta biotopul tau
@mormelvio, daca iti pui apa cu clor in acvariu il deciclezi. A pro pos, ai citit de la link-uri utile ghidul incepatorului si ciclul azotului ?

@donpisote nu imi e clar daca ai fost sarcastic sau nu? eu intentionez sa imi fac un sistem de filtrare pentru eliminarea clorului inainte de refill si poate imi spuneai din experienta daca folosesti asa ceva (sau ai vrut sa zici ca pui direct de la chiuveta)
Offf ce imi lipseste lampa. Am improvizat eu o veioza deasupra, dar poate, poate marti sa mi-o aduca inapoi.
Salatei mele deja nu ii merge bine, desi sta exact sub veioza. Va mai pun 2 teaser-e

Ma gandesc sa mut pestii din galeata in noul acvariu. E ok, asa o ciclare cu pesti din ziua 3 ? (ma gandesc ca sunt doar 2)
Salut si Craciun Fericit!

Nu sunt expert in plante, dar pare o selectie buna. Totusi, iti trebuie un substrat fertil, altfel investitia in plante nu o sa aiba rezultatele scontate ci pe termen lung o sa tot cumperi plante. Macar 1cm de Aqua Basis si macar 4cm de Manado. Din ce am vazut in poza de mai inainte aveai zone cu mai putin de 1 cm de subsrat.
Nici o problema

Rebella mi-a spus ca daca vreau sa fierb si buturuga Red Moore, o fierb pe banii mei, asa ca in acvariu ramane !

Am mai redus curentul de la suprafata apei, imi ramasese de la vechiul filtru o duza de retur, asa ca am montat-o cu ajutorul unui furtun la capatul tevii de retur. Va mai prezint inca 2 poze teaser. Macro cu mobilul nu pun decat poate dupa ce imi vine lampa. Mi-e rusine deocamdata

Eu inca tin 2 pestisori din vechiul acvariu intr-o galeata. Ma gandeam sa incep ciclarea cu 2 pesti, acum nu imi dau seama cand ar trebui sa se tulbure apa, ca as mai astepta putin, ca saracii oricum asteapta de o luna

Craciun fericit tuturor! http://monkey-100.blogspot.com/2011/12/craciun-fericit-tuturor.html

Forum Index » Profile for eugen.popp » Messages posted by eugen.popp
Go to: