[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: eugen.popp
Forum Index » Profile for eugen.popp » Messages posted by eugen.popp
Pestii sunt animale cu sange rece. Asta inseamna ca nu isi pot controla singuri temperatura si ca o temperatura scazuta este letala foarte repede.

Practic este nevoie de un vas mai mare decat pestele. Vasul se umple cu gheata si se lasa la rece (frigider) sa se topeasca partial gheata. Se face un amestec de apa cu gheata, in care trebuie sa predomine apa deoarece aceasta face schimb termic rapid. Acest amestec are o temperatura foarte scazuta, aproape de 0 grade celsius. Se introduce pestele bolnav in vas si se tine sub nivelul apei. Toata nefericirea ar trebui sa dureze un minut sau mai putin.

Inainte sa iei o decizie asupra ce vei face, asteapta sa mai confirme cineva ce am scris eu mai sus.
Picatura de la gardena scrie pe mine chiar daca nu am teava de preaplin, o sa aspir acvariul pentru golire.

Se poate si inchide complet, sau mai imi trebuie un robinet pe teava ?
oi fi pus tu in albumul de picasa, dar am proxy la serviciu si nu pot sa intru

Nu imi e foarte clar ce ai facut. Ai umplut cu apa de chiuveta acvariul si ai bagat filtrul din alt acvariu ?

Deasemenea filtrul a mers in continuu in perioada asta in celalalt acvariu ?
Pai cand i-ai dat drumul acvariului de ai si pus pestii de sacrificiu? Macar 24 de ore ar fi trebuit sa treaca...
Lumina daca este suficient de multa iar acvariul slab plantat va favoriza dezvoltarea algelor. Din acest motiv se recomanda mai putina lumina la inceput.
Buturuga va pluti cam 1-3 saptamani. A mea a plutit o saptamana, perioada in care a dezvoltat si o gramada de mucus. O sa observi cum iese aer din ea
Salut si la multi ani!

Acvariul meu se priveste din dreapta. Cum sa va explic...
Acvariul sta in bucatarie si eu vreau sa il privesc stand in sufragerie (e doar un bar intre). Astfel ca directia din care se vede e din dreapta si de asta m-am concentrat pe partea dreapta a lui sa o scot in evidenta si sa ascund echipamentele in stanga.
Daca pana la urma neoni iti doresti, atunci raspunsul e da ia-ti 10. Singurul lucru e sa fii hotarat asupra pestilor, ca e cam greu sa te razgandesti mai tarziu.

Eu din ce am vazut in HB sunt cei mai ieftin, parca 1,7 lei bucata.
Salut si la multi ani!

E mai simplu sa pui plantele cand ai doar 2 degete de apa peste substrat. Pe masura ce il umpli o sa fie mai greu sa umbli la el. Vezi ca plante poti sa iei de la rebela, livreaza si prin curier rapid. Mie prin posta normala mi-au ajuns in 5 zile.

La al meu am pus cu o seara inainte apa cat sa acopar substratul, ca sa vad cum se comporta si a 2-a zi cand mi-au venit plantele, le-am plantat, dupa care l-am umplut incet tot.

Substratul o sa fie plin de aer la inceput, de acceea cu cat il expui mai repede la apa, cu atat mai bine.
Salut!

Asa la ochi pare ok 2 specii 10 pesti, nu e grozav dar nici groaznic nu e. Daca ii ingrijesti si te ocupi de acvariu nu o sa ai probleme.
Neonii sunt pesti de banc, iar 6 e cam putin pentru ei. Poti sa te uiti in familia viviparilor dupa pesti draguti, daca vrei mai colorati.
Poza nu e foarte clara si nu pot sa imi dau seama daca e doar julit, sau daca e ranit grav. Se mai poate hrani singur, pare pe moarte? Daca crezi ca e nevoie te invat cum sa il eutanasiezi.
Salut si bine ai venit! Povestea ta e deja-vu, dar nu-i problema, te ajutam si pe tine
Ne trebuie mai multe detalii despre acvariul tau, ce filtru are, ce lumina, incalzitor sau cu ce altceva a avenit. Cea mai importanta intrebare este daca l-ai ciclat sau daca e ciclat? Pana una alta uita-te la link-uri utile dupa ghidul incepatorului si ciclul azotului, or sa te ajute foarte mult materialele astea.
Melcii sunt ultima ta problema acum. Ai dreptate, pestii mari TREBUIE sa ii donezi. Acvariul e prea micut pentru a cuprinde asa o varietate de specii si dimensiuni. Nu stiu cum ai sadit plantele stii vorba aia o poza face cat o mie de cuvinte.
Succes!
Ziua 7 de ciclare
NO3: 0 (desi parca in continuare are un strop de roz, care ar insemna 10)
NO2: 0
GH: 16
KH: 5
PH: 7

Buturuga a ajuns mai la dreapta la aproximativ 0,61 din intreg. Evident ca am facut si biofilm, il tot adun cu buretele, skimmer-ul nu trage mai nimic, toata apa intrand in filtru prin sifon. Cory a inceput sa atace buturuga, sper sa ii placa mucusul care a napadit-o.
Am gasit in materialul urmator o notiune interesanta:
http://www.oltchim.ro/uploaded/FISA%20CLOR_rev.6.pdf
"Degradarea in aer (nr. a clorului) este imediata prin expunerea la componenta UV a luminii solare".

Mie din asta imi rezulta ca teoretic daca folosesc UV pe admisia filtrului as putea sa fac schimbul de apa direct de la retea, nu?

Aveti experienta cu asa ceva sau ce parere aveti despre asta.

Porunca sa fie! Pietrele au disparut din randul din fata, buturuga a ajuns mai la dreapta. Asa arata acvariul cu doar 2 neoane aprinse
Salata nu arata deloc bine, si mai multe frunze s-au descompus si de la celelalte plante. Bine au stat 4 zile intr-o cutie pe drum si alte 4 fara lumina in acvariu. Azi le-am pus 3 picaturi de feropol. Sa le pun si un ferotab ?
Din cauza filtrului nu poti sa ai prea multi pesti. Bazinul tau, filtrat si plantat corespunzator, ar putea tine 30 de pesti.
Cel mai mult conteaza sa antreneze curenti de apa, nu inseamna ca trebuie clar sub sau in. Vezi si tu cum va merge in cazul tau. Ala de pe link ar fi foarte bun daca il gasesti la 5-10 lei. Merge si cu burete normal, dar trebuie sa vezi din ce material e, daca are coloranti sintetici, daca are chmicale etc.
Citeste intai aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/825.page pana iti gasesc o poza cu filtru burete.

Piatra ar trebui sa stea sub burete.
Inca unul intern nu stiu daca e cea mai buna solutie, ca doua mici nu prea fac cat unul mare...

Un filtru extern gasesti de pe la 3-4 sute de lei, chiar nou. Mergi cu asta al tau actual pana poti sa iti iei unul mai sanatos, dar nu supra-popula acvariul, 20 de pesti maximum!

Deasemenea ajuta sa confectionezi un burete in jurul pietrei de aer. Practic, iei un burete de 5 lei, daca gasesti rotund cu atat mai bine. Ii dai o gaura in mijloc, treci furtunul de aer prin el. Piatra va fi intr-un capat. Aerul va antrena curenti de apa prin burete si gata. Felicitari ai primul tau filtru home mare!
Nu inteleg ce vrei sa spui cu suplimenta ?

Mutate vor fi pietrele din fata daca faraonul a poruncit!

Buturuga am incercat intai sa o pun mai la dreapta, dar nu mai stiu ce nu s-a potrivit, si am ajuns cu ea in centru. E posibil ca de la plutit sa fi fost nevoit sa o duc mai in centru unde e etajul mai lat.
Salut si bine ai venit, iti urezi si aici!

Forum Index » Profile for eugen.popp » Messages posted by eugen.popp
Go to: