[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: eugen.popp
Forum Index » Profile for eugen.popp » Messages posted by eugen.popp
Ziua 1 de ciclare, am folosit un tetra test 5 in 1 (il aveam de la vechiul acvariu, nu e grozav, dar pentru cilcare e bun)
NO3: 0
NO2: 0
GH: 12
KH: 4
PH: 6.8

Am pus azi si un flacon de filter start in skimmer.
Nu radeti de mine, dar singura oala in care am voie sa fierb ceva are cam 3-4L asta inseamna ca nu incape buturuga intreaga in ea. Aia de la rebela nu ar incapea nici macar o parte. Mai are rost sa o fierb asa pe jumatate afara din apa, sau mai rau fac ?
Rebella mi-a zis sa nu o fierb, asa ca pe aia nu o fierb. Poze de ansamblu pun si eu mai incolo cand am ce sa arat, nu acum Sa vina macar lampa inapoi sa nu mai am blitz in sticla
Mi-au venit plantele!

Mayaca fluviatilis
Red myriophyllum (Myriophyllum tuberculatum)
Micranthemum Umbrosum
Gazon - Ranucnculus papulentus
Gazon - Echinodorus tenellus
Ceratopteris cornuta
Ceratopteris thalictroides
Limnophilla sessiliflora
Pistia (planta plutitoare)
Nimphaea micrantha
Lindernia rotundifolia variegated
anubias petite

A venit si buturuga de Red Moore, care pluteste in ultimul hal. Am pus o piatra mare de tot sa o tina dintr-o parte si o tine cu greu. E in mijlocul bazinului si nu e reiscul sa darame piatra pe geam. Am sadit toate plantele, cu penseta dar unele tot se incapataneaza sa iasa din substrat. Din pacate lampa mea nu s-a intors de la garantie saptamana asta, asa ca am improvizat o veioza deasupra acvariului.

Am dat drumul si la filtru. Azi am mai dat o raita prin HB si am gasit acolo burete mare de acvariu cu 20 de lei, din asta pot sa fac 4 filtre. Buretele pus prima data, l-am taiat in fasii mici si l-am imprastiat prin sertare. De filtru sunt multumit pana acum, e foarte puternic, am desfacut si capatul la retur si tot am curent serios de suprafata, incat a trebuit sa mut nufarul in partea opusa. La fel si salata plutitoare e valurita rau.

Bazinul l-am umplut foarte incet, cam in 2 ore, acum am dat incalzitorul pe 26o si azi am ajuns sa am 25o in bazin.

Tot din HB mi-am luat o casuta nuca de cocos, pentru viitorii locatari cu 9 lei si o buturuga de mangrova. Pe acestea intentionez sa le fierb. Cat timp ar trebui fierte ?
Propunerea ta este gresita din punct de vedere lexical. Daca prin maidanezogin vrei sa denumesti o persoana care uraste maidanezii, inseamna probabil ca te-ai inspirat din cuvantul misogin si l-ai construit gresit pe al tau.
Misoginia provine din grecescul ????? (misos, "ur?") + ???? (gunê, "femeie")

Din pacate maidanez inseamna animal fara stapan (Maidan + suf. -ez. ) iar o constructie lexicala de tipul misosmaidan este dupa cum se vede total nepotrivita
Si cand sunt ciorchine pe geam, arata ca niste capuse pe urechile unui caine

Mi-e imi displaceau profund cand se inmulteau peste masura.
Pai temerea mea e sa nu cauzeze tensiuni anormale in sticla si sa nu plezneasca, nu ca are o oarecare diferenta.
Am continuat sa umplu bazinul cat sa acopar complet substratul, sperand astfel sa scap de miros. Oricum sunt in acest moment cu toate geamurile deschise

Am masurat cu rigla coloana de apa si variaza intre 13,8 si 13,9 mm de la un capat la altul. Imi e clar ca nu sta perfect drept, nici nu ma asteptam, dar sta oarecum in valuri. Adica nu e 13,8 in stanga si 13,9 in dreapta, ci oscileaza de. Credeti ca poate fi grav ? Desi oricum nu prea am ce sa ii fac ...

Am mai pus o poza din timpul setup-ului, ca nu pot sa pun mai mult de 2 datorita dimensiunii.
Test de apa gasesti in orice petshop. Daca iti treci locatia la profil poti fi directionat catre unul.

Toate firmele mari produc asa ceva, dar numele sunt asemanatoare:
Nume firma (ex: JBL, tetra) + aqua test (sau variatiuni) + 5 in 1 (sau 6 in 1)

http://www.reef.ro/web/reef/detalii_produs/_pd_/produse_echipamente_acvaristica/teste_reactivi/JBL_EasyTest_5_in_1

Clorul din apa de la robinet, elimina rapid cele mai multe bacterii. Asta inseamna ca practic revii cu ciclarea la ziua intai. Exista solutii de tip filter start, sau fiole cu bacterii. Dar la filtrul ala micut al tau nu o sa faca mare lucru.

Nu ai inceput deloc bine si din cauza asta vei avea mult de munca pana sa ajungi pe drumul cel bun. In urmatoarele saptamani trebuie sa schimi zilnic 1-2 galeti de apa, ca sa previi moartea pestilor (cativa tot nu vor scapa, dar macar sa salvezi cat mai multi din ei).

Alta varianta ar fi sa duci pestii inapoi (eventual cu imprumut) timp in care sa dotezi acvariul corespunzator, asa o sa scapi de o parte din munca.
criminal esti mai crimson

(cu cele mai bune intentii spus)
Salut!

Ultima oara ai zis ca vrei sa iti iei un acvariu de 35L, care mai e stadiul proiectului tau? Ai luat acvariu, filtru ai, ce echipamente ai, da cat mai multe detalii te rog.
Nu e o idee buna sa dai cu lac pietrele. Defapt e total contraindicata. Lacul contine o gramada de chimicale care nu au ce cauta in bazin. Deasemenea nu vad de ce ai vrea sa lacuiesti pietrele, nu iti plac asa naturale cum sunt?

Aici nu e criticat nimeni, oamenii sunt doar invatati de bine!
Astia sunt ca maidanezii, nu exista acvariu fara ei si nici nu trebuie sa te stresezi cu ei. Cum ii prinzi cum ii eliberezi intr-un acvariu mai mare (chiuveta), ca sa nu se inmulteasca prea mult
Da, in afara. Autocolantul se cumpara la metru liniar. E sub 10 lei metru liniar, in Mr bricolage e 6 parca. Cum il lipesti gasesti in postarea mea, ca nu o mai iau de la capat.

Un test de apa de tip 5in1 trebuie sa aiba orice acvarist (aici vorbesc de unul basic, cei profi isi cumpara teste dedicate), cu asta vei putea urmari si evolutia ciclului azotului, ca sa vezi cand s-a incheiat.
Daca iti treci locatia la profil, s-ar putea sa iti descoperi vecini cu acelasi hobby si care te-ar putea ajuta ;)

Pesti buni de incepatori sunt viviparii, neonii sunt interesanti, dar ei sunt pesti de banc, si in 50L nu formeaza banc deci nu or sa fie chiar atat de interesanti.

O sa gasesti la rubrica donatii o gramada de plante simple si de vivipari (pentru ca se inmultesc repede si usor)
Apa este normal sa se tulbure la ciclare. Pentru ca nu ai vietati in acvariu, poti sa duci temperatura in 30oC ca sa imbunatatesti procesul de cilcare. Filtrul trebuie sa mearga in continuu de acum in colo. Lumina nu iti trebuie decat cateva ore pe zi, acum ca nu ai plante. Pune putina mancare in acvariu, aceasta trebuie sa putrezeasca pentru ca bacteriile din filtru sa aiba cu ce sa se hraneasca...
Inainte sa pui vietati (plante), trebuie sa aduci temperatura inapoi la 25o.

3 saptamani e posibil sa nu fie suficient, pentru ca ai un acvariu micut si in care nu ai chiar toate elementele care se gasesc intr-un acvariu mare, dar nu e o problema.

incearca sa iti pui autocolant uni in spatele acvariului, o sa se vada mult mai bine si contrastul va fi unul mai bun.
Off, greu de spus. Schimburi de apa zilnice. La dimensiune acvariului tau ar trebui sa schimbi 2 galeti pe zi. Faza este ca apa trebuie sa fie declorinata, ca daca pui apa direct de la chiuveta nu faci nici o branza. Aceasta apa trebuie sa stea 24h intr-o galeata (ideea este sa fie gura deschisa ca sa se evapore clorul). Deasemenea vezi sa nu cumva sa bagi din greseala substante chimice (urme de detergent in galeti de ex).

Pe termen mediu iti trebuie un filtru serios, nu ai ce sa faci, ai vrut acvariu de 240L, iti trebuie si filtru pe masura, altfel vei avea un acvariu gol peste putin timp.
Salut si bine ai venit!

Faci greseli mari care vor duce in timp la probleme si mai mari, in care moartea pestilor va fi doar una din ele.

Uita-te la link-uri utile unde ai ghidul incepatorului si ciclul azotului. Aceste articole scurte sunt foarte cuprinzatoare. Acvariul trebuie neapara intai ciclat de abia dupa aceea pot fii pusi pesti in el! Acvariul va avea mai putin de 50 L de apa, ceea ce e putin si pentru un singur Koi (acesta fiind peste de iaz nu de borcan).

Dupa ce citesti articolele de mai sus, deschide-ti un topic cu proiectul tau la coltul incepatorului.

Succes!
Pietrisul ala l-am pus doar ca sa mai castig 2cm inaltime, atat. Dupa cum vezi am acele doua etaje, si mai aveam nevoie de putin material pentru al 2-lea etaj...
Partea cea mai grea la pozele astea e ca trebuie sa le fac dintr-o parte, sa nu cumva sa ma reflect in sticla si sa va speriati Oricum le fac cu telefonul mobil (N95) asa ca nu ies la cine stie ce calitate ..

Faza cu uman mi-a placut, daca ai vazut Omul Bicentenar - "Secretul perfectiunii e imperfectiunea". Dar asta mi-a iesti din greseala pentru ca nu mai aveam inca o piatra ca celelalte.

Daca la inceput duhnea in acvariu, acum duhneste in toata camera si in hol! De abia astept sa vina plantele, sa pot sa umplu cu apa si sa dau drumul la ciclare. Diseara voi aerisi temeinic toata casa...

Ca substrat am 7,5 L de Aquabasis Plus si 25 L de Manado. Mai am cam 2-3L de pietris din vechiul acvariu. Senvisul l-am facut astfel: in partea joasa aquabasis 2cm si manado inca 4-5. In partea ce a devenit inalta, intai am pus pietris 2cm ca sa inalt stratul, dupa care aquabasis 2cm peste care manado inca 6cm. M-am gandit ca substratul fertil sa nu fie prea jos si aveam nevoie sa castig cumva in inaltime.

Forum Index » Profile for eugen.popp » Messages posted by eugen.popp
Go to: