Message |
|
Nutritionist wrote:Editat de Lofty
Asa, si ce daca?
|
 |
|
E mai bun sfatul lui Radu.
Iar despre pretul plantelor, sfatul meu ar fi sa incerci sa te abtii la inceput. Este riscant sa cumperi o planta pe care apoi o vei pierde din cauza ca n-ai conditiile necesare cresterii ei.
Nu cumpara nimic fara a te documenta inainte. Majoritatea comerciantilor ori nu stiu, ori nu urmadersc decat profitul si nu ofera informatii complete legate de planta ce vrei s-o iei.
Cel mai bine este, ca atunci cand vrei sa cumperi ceva, intai sa cauti pe forum sau sa intrebi. In acest fel vei lua decizia corecta si vei ecomonisi ceva banuti.
|
 |
|
Radu.U wrote:zi-mi te rog, de ce te-ai descurajat in halul asta, incat sa alegi plantele artificiale ?
aici se incurajeaza biotopurile facute cat mai natural.
noi incercam sa convingem oamenii sa scoata, pietrisul, ROS,Albastru, sau Navele spatiale din acvarii.
Nu vreau sa crezi ca sunt eu mare expert, recunosc ca si eu aveam podulet la inceput, dar am fost indrumat la fel cum te indrum pe tine.
La inceput poti sa incepi cu plante foarte usoare, apoi in timp sa avansezi cu plante mai dificile.
Si nu este singurul care a inceput cu plastice si gipsuri in acvariu. Mai stiu cel putin unul.  Dar in scurt timp a realizat ca face o mare greseala. Si s-a corectat cu ajutorul forumului. La inceput ti se poate parea greu, scump si imposibil de realizat. Dar lasa timpul sa vorbeasca
|
 |
|
and_alx wrote:Cred ca lumina o sa o sting seara cand ma culc(cam pe la 11.30) si o sa o deschid ziua pe la 7.00
Mare perioada de iluminare. Opt ore ar fi suficiente pentru inceput. O periaoada asa de mare de iluminare va da "apa la moara" algelor.
|
 |
|
Bine ca ai avut curajul de "a te arata"  si desigur, bine ai venit!
Despre acvarii, ce sa zic, tu sa le faci pe toate (si ciclide si plantate) si atunci se vor bana adminii intre ei 
|
 |
|
and_alx wrote:ma gandesc ca nu voi face fata la chestia cu depusul icrelor
Nu trebuie sa-ti bati capul. Pentru inceput nu vei avea conditii nici macar pentru depunere, dar pentru pastrarea icrelor si cresterea alevinilor.
and_alx wrote:Corydonas inteleg ca sunt acei "sanitari", despre care am inteles ca nu trebuie sa lipseasca din acvariu.
Sa zicem ca nu trebuie sa lipseasca. Dar sa nu te gandesti ca prin prezenta acelor pesti nu vei avea mizerie in substrat. Acei pesti mananca hrana neconsumata si cazuta pe substrat. Nu se hranesc cu kk de peste. Mizeria din substrat trebuie aspirata la schimbul de apa, sau nu  daca acvariul este plin de plante si cu un numar corect de pesti
and_alx wrote:Bun ce ar insemna sa fie introdusi primii in acvariu, adica cu cat timp inaintea celorlalti pesti?
Citeste Ciclul Azotului daca inca nu ai facut-o. Te va ajuta enorm, de fapt fara a respecta ce scrie acolo, inceputul tau in acvaristica ar putea fi un esec. Primii pesti se introduc in acvariu cam dupa 1 saptamana. Mai poti citi si Ghidul Incepatorului. Si aici sunt cateva lucruri bune de "bagat la cap"  . Daca le-ai citit, scuzele mele te rog a le primi.
In legatura cu nr. de pesti din acvariu, eu merg mai degraba dupa regula aceasta. Mai tarziu, atunci cand acvariul va fi ciclat si stabil vei putea sa fortezi putin nota  si sa mai pui un peste-doi. Vei spune ca la acvariul de 60 de litri cu 10 neoni, gata, ai "umplut" acvariul. Perfect adevarat, dar ti-am spus mai sus cam cum ar trebui sa stea lucrurile.
and_alx wrote:Despre iluminare probabil o sa ramina la inceput asa
Vezi ca tot in Hornbach sunt tuburi Phillips Aquarelle sau Flora Glo. Ia unul din astea doua si pune-l in locul celui din fabrica. Plantele vor fi un pic mai multumite. Mai tarziu, cand vei trece la un acvariu mai mare  si vei vrea plante pretentioase  (fi sigur ca vei vrea  )vom discuta si despre lumina.
|
 |
|
Ar fi bun Juwel-ul ,mai ales daca filtrul si incalzitorul sunt putin ascunse. Dar nici cu Eheim-ul nu mi-e rusine. Dar diferenta de pret este insignifianta. Aquael ecoline, chiar daca scrie pe el 60, are doar 54 de litri. 60*30*30
Cat despre configuratie, ce sa zic. Merg si viviparii, dar te vei umple rapid de pui (desigur daca vor scapa de gura parintilor), care in timp vor duce la suprapopulare. Incearca mai bine niste Characide mici (nu multi, vreo 10) cu ceva Corydoras. Panda sau albino, ca nu cresc foarte mari. Corydoras pot fi primi pesti introdusi in acvariu, te vor ajuta la ciclarea acvariului
|
 |
|
mihai86 wrote:si apoi 20/s
Cum ai reusit sa le numeri?  Sau ai pus asa la plezneala, sa ne bagi pe noi in ceata?
|
 |
|
Salutare
Fara bazin de 25, ia de 60
Asa cum a spus si Ciprian, nu iti trebuie pompa de aer. Filtrul are o optiune prin care vei putea introduce bule de aer in apa. Dar nu va fi cazul, daca vei lasa filtrul sa valureasca putin apa la suprafata. In acest fel elimini zgomotul produs de spargerea bulelor de aer la suprafata apei, precum si stropii rezultati.
|
 |
|
Habar n-am cum sta treaba cu supapa antiretur integrata in numaratorul de bule. Dar ar putea fi o problema, daca nu ai un debit constant in numarator (asta daca supapa antiretur este practic inaintea numaratorului. Am patit-o cu o amarata de supapa, care imi oprea de tot aditia de CO2. Alta cauza ar putea fi reductorul. Sa fie defect. Dupa ce incarci butelia (am inteles ca ti s-a descarcat) fa o proba direct din reductor, fara supapa, fara numarator. Doar furtunul intr-un pahar. Vezi ce se intampla.
De alge probabil vei scapa atunci cand vei echilibra bazinul, aditia de CO2 va fi stabila, plantele se vor hrani corespunzator.
|
 |
|
Faraonu wrote:mai ales ca ai Rotala macrandra
Dogibeer84 wrote:Acvariu fara R.Macranda=Ban
Fata de cele de mai sus, nu pot trage concluzii decat intr-o singura directie.
Suntem o comunitate ce traim sub teroare, cu grija existentei noastre pe acest forum. Subtila teroare este aplicata de Locuitorul intunecimilor ancestrale, prin intermediul unei plante din care se pare ca isi trage viata vesnica. El singur reuseste prin intermediul unui amarat de buton sa ne bage frica in san si planta in acvarii. Va las cu bine, dupa acest post nu stiu daca ne vom mai auzi 
Serios acum, acvariul arata demential. Cu toate ca nu ma vad in postura de a face comentarii legate de estetica, oare in loc de Blyxa (recomandata de Faraon) n-ai putea pune in stanga niste Pogostemon? Helferi, desigur. Nu stiu de ce, dar am o slabiciune la planta asta.
|
 |
|
Dar de ce sa nu o tai? Baga foarfeca 5 mm in substrat si nu vei avea nici o problema. Apoi poti planta ce vrei. Radacinile vor putrezi
|
 |
|
Din ce spui tu acolo, nu pare a fi gris. Grisul se caracterizeaza doar prin aparitia unor puncte mici si albe suprafata pestelui. Mai degraba ar fi o infectie bacteriana. In acest caz, ridicarea temperaturii nu ajuta, chiar dauneaza. Incearca sa identifici boala aici
|
 |
|
Eu as vota totusi pentru staghorn. Daca e mai groasa, inseamna ca e mai bine crescuta.  De, substrat nou, setup nou.
|
 |
|
La dimensiunile alea...nu ai de ce sa-ti faci griji. Poate doar daca te deranjeaza la ochi acea diferenta de nivel. Dar de ce nu rezolvi problema cu niste pene sub comoda?
P.S. Adica tu ai acvariu de 54 l brut din sticla de 8?
|
 |
|
Val wrote:Ilumiarea are un mic boost de o ora la pranz. Adica in plus fata de cele 3 tuburi mai aprind inca doua timp de o ora. Doar o ora pentru ca daca le las mai mult aprinse, se incalzeste prea tare atmosfera in acvariu
La ce temperatura se ajunge in acvariu, in acel mediu inchis? Termometrul ala e "taiat" la fix, nimic nu se vede.
Plantele nu sunt deranjate de diferenta (destul de mare cred eu) de temperatura de la zi la noapte? Si ar mai fi ceva. Temperatura solului atat ziua cat si noaptea. Sunt astia niste parametrii ce trebuiesc luati in calcul?
|
 |
|
|
 |
|
Jolie wrote:pun polisterul apoi rama si acvariul ?
Exact. Cu amendamentul ca polistirenul trebuie sa fie cel putin cat acvariul, nu mai mic.
Jolie wrote:P.S. pentru toti cei care m-au ajutat, tin sa spun ca am luat-o de la acel ZERO !
In primul rand, va multumesc pentru incurajari ! Fara acestea, n-as mai fi fost in stare de nimic in domeniul acvaristicii.
Acvaristica este buna...numai sa te tii de ea.
Glumesc desigur. Acvaristica este frumoasa si-ti poate aduce multe satisfactii. Nu-ti cere decat un pic de atentie si si putina daruire.
|
 |
|
Polistirenul preia toate eventualele denivelari ce pot aparea pe suport. Oricare ar fi acesta. Initial, suportul poate fi perfect plan, dar sub actiunea greutatii sa se curbeze. In afara de asta, nu stiu sigur ce fel de rama ai. Dar important este ca greutatea sa fie preluata de pe intreaga suprafata a sticlei. Daca tu ai rama doar pe margini, sau daca rama are si sub acvariu niste "bete" incrucisate, inseamna ca sticla ta ramane in aer. Sau se curbeaza sub actiunea greutatii apei. In acest caz risti sa ti se sparga fundul acvariului. In concluzie, pune o bucata de polistiren sub acvariu, asta macar pentru a avea somnul linistit.
|
 |
|
adriancalotescu wrote:Hai ca m-am zapacit de tot, cum ramane cu ciclul azotului, nititi, nitrati etc. ?
Doar punem solutiile magice si gata?
Nu scade durata de viata a pestelui pus in acvariu din ziua 2?
Pai ciclul azotului isi vede de treba lui. Desigur, cu ajutorul SERA BioNitrivec. Asa cum a spus si minnardy. Despre scurtarea vietii pestilor...sa zicem ca nu patesc mare lucru. Doar punem si SERA Aqutan, nu? Serios acum, la conferinta sera, recomandarile in setarea unui bazin astea au fost. Cele spuse de minnardy, nu mai repet si eu.
|
 |
|