[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Am inteles. Cateva sfaturi rapide: acea ameteala pe care ai observat-o imi este teama ca daca nu iei masuri rapid, asa cum spuneam mai sus va duce la decese in lant. Ameteala si apoi moartea apar ca urmare a unor inhalatii toxice din acvariul tau. Ele apar dupa cateva zile de la schimbarea radicala a parametrulor apei. Greseala de baza a fost ca ai schimbat TOATA apa din acvariu. NICIODATA NU SE SCHIMBA TOATA APA pentruca asta inseamna deciclare instantanee, chiar daca ai lasat apa sa se declorineze 24-48h. Apa se schimba cel mult 1/3 si in rare cazuri 50%.La tine fiind situatie de urgenta incearca sa prepari apa punand in ea Tetra AquaSafe si Tetra EasyBalance sau alte solutii de la alte firme care sa faca apa din acvariu buna pentru pesti si sa stabilizeze PH-ul. Nici eu nu sunt adeptul folosirii chimicalelor in acvariu dar trebuie sa salvazi ce mai poti.
sincer iti spun ca ma cam asteptam la ce am vazut in acvariul tau. Pot sa te intreb, fara suparare, ce experienta ai in acvaristica?( asta ca sa stim de unde incepem sa te dirijam)
era de asteptat dupa cum spuneai ca se comporta. Ceva sistem de filtrare ai? Spune mai multe despre acvariul tau si daca poti pune si niste poze( ele vorbesc mai mult decat ne-ai spus tu). E posibil sa ai mari probleme cu apa ceea ce poate duce la decese in lant rapide. Daca nu ai schimbat apa de mult, si daca ai apa pregatita( tinuta cel putin 24h in recipient separat) schimba cat poti de mult din ea dar nu mai mult de 1/3
xenon wrote:Au,chiar nu am observat .Trebuia sa precizeze ceva despre starea lui,daca mai e valabil anuntul.Probabil a si uitat de topic.

Cred ca pana ai gasit topicul asta ti-au facut ochii asa . Ai rascolit ceva... Felicitari pentru rabdare
testeaza apa si vezi ce parametri nu sunt in ordine. Iti recomand testele la picatura pentruca sunt mai exacte. Treci si pe la rubrica "despre noi" si lasa acolo cateva date despre tine. Colegii din zona ta te pot ajuta( ex: cineva dona niste teste 5 in 1 , in caz de urgenta, daca este cazul), dar daca nu stim de unde esti?
dupa aproximativ 40 de ore, de fapt chiar mai putin, au iesit puii din icre. Sunt extrem de mici asa ca voi mai astepta 2-3 zile sa ii filmez ca sa se vada bine. Am facut o greseala pe care am reparat-o urgent. Eu i-am pus cele 2 tetrazone sa depuna icre in acvariul mic in care tineam puii viviparilor si cativa melci. Dupa mutarea puilor in celalalt bazin, am aranjat scena pentru tetrazona. Greseala consta in faptul ca nu am scos si melcii negandindu-ma ca ei pot manca icrele. Melcii sint de marime mica. Ajunsi la maturitate au cam 7-8 mm si sincer nu le-am dat importanta. Ieri dupa ce i-am scos din acvariu am avut emotii gandindu-ma ca am ramas fara icre. Acum sincer sa fiu nu stiu daca au mancat sau cat au mancat din icre, important este ca au iesit o parte din pui.
De regula hranirea lor incepe dupa 4-5 zile de cand au inceput sa inoate. Stiu ca se hranesc la inceput cu galbenus de ou fiert tare sau nauplii de artemia.
Intrebare: oare mancarea de weekend cea care se dizolva greu( ma refer la pastilele albe) sunt bune pentru pesti asa de mici? Ma gandeam, ca ea dizolvandu-se atat de fin( practic nu se vede cum se dizolva, decat ca se topeste) ajuta la fel de bine la harnitul alevinilor. Dar parca nu as risca. Are cineva vreo parere?
Hornbach de regula, daca iei de la ei un acvariu complet iti ofera in mod gratuit 3 pesti. Dar acesti 3 pesti ii poti primi doar dupa 3 saptamani da cand ai cumparat acvariul. Te-ai intrebat de ce? Cele 3 saptamani ca sa nu spun 4 folosesc la ciclarea acvariului, altfel pestii care ii pui mai devreme de 3 saptamani au toate sansele sa se sacrifice in numele nestiintei. De aceea te sfatuiesc sa astepti si sa nu mai cumperi alti pesti pana nu trec cele 3-4 saptamani de ciclare. Pe urma mai vorbim
multumesc, inseamna ca te duce pe la 2000$ sau mai mult cu transport, vama si alte taxe. Ma bucur tare mult pentru tine ca faci ceea ce faci si stau la rand in urma colegilor sa ne luminezi si pe noi cu mica ta BIJUTERIE. Pana acum sunt fara cuvinte...
donez 8-10 pui de xiphophorus helleri 2-3 cm doar in Sibiu
nu spun ca metoda mea e mai...decat a ta sau invers. Spuneam ca cel mai mult conteaza rezultatul. Ce metoda se aplica? asta fiecare decide dupa cum i se pare mai usor. De asta este bine ca fiecare sa scrie aici o metoda pe care o foloseste si care a dat rezultate bune, iar cei care citesc acest topic sa aibe de unde sa aleaga o metoda care li se par lor mai la indemana
rectific timpul de lipire pentru o suprafata de 1 m pe 1 m : 5 min de cand am lipit coltul din stanga sus. Mai adaug maxim 5 min daca am facut 2-3 bule de aer pentru a le elimina. E drept ca aici nu am adaugat timpul pentru aplauze prelungite urmate de "bis", berea de la sfarsit si sms-urile de la admiratoare, mea culpa asta e. Multumesc de atentionare @scificuss
kirucd wrote: 4 Ai Sol Blue din State.

poti sa imi spui cat te-a costat lampa( fara transport)? In august merg in state si am ocazia sa imi cumpar de acolo
un mod de a lipi autocolantul: se degreseaza bine geamul. Unii folosesc sapun lichid inainte de lipire, eu nu am folosit niciodata, fiecare cu metoda lui. Se taie autocolantul pe dimensiunea dorita. Eu la lipirea de autocolante am inceput din coltul stanga sus, de aceea va voi spune cum am procedat eu. Se desface folia de protectie in coltul de sus stanga pe o suprafata aproximativa de 5 pe 5 si se taie cu o foarfeca( folia de protectie). Este bine ca la aceasta operatie de colantare sa te asiste cineva. Se fixeaza autocolantul din partea opusa unde ai taiat folia( in momentul asta el nu se lipeste ci doar se pozitioneaza ) si se fixeaza pe geam exact pe pozitia dorita. In faza asta se poate retusa pozitia autocolantului pe toata suprafata micandu-l in sus, jos, stanga sau dreapta, avand grija ca mana ta stanga sa tina in aer coltul stang dezlipit, ca sa nu se lipeasca de geam . Tu te ajuti de mana dreapta si asistentul de ambele maini. Asistentul va tine autocolantul pe geam fixat pana cand tu lipesti coltul dezlipit in prealabil. Ultima parte fixata pe geam este cea cu coltul dezlipit. In felul acesta tot autocolantul va ramane lipit pe geam doar intr-un colt( cel din stanga sus). Daca esti convins ca este pus pe pozita dorita, se ridica autocolantul, avand grija sa nu ii dezlipesti coltul lipit si incepi se desfaci mai departe folia de protectie cate un cm in timp ce cu mana stanga cu un card se lipeste autocolantul pe geam pe masura ce desfaci. ATENTIE: nu se desface niciodata toata folia de protectie ca apoi sa lipiti ca nu veti reusi sa faceti o treaba ca lumea. La aceasta operatie trebuie multa grija sa nu tragi de autocolant pentruca el este de plastic si se poate intinde, ci doar sa desfaci folia si sa-l presezi cu cardul. In principiu trebuie sa merga usor. La sfarsit eventualele bule de aer se pot intepa cu un ac, urmand ca prin presare cu cardul (miscari de la marginea bulei catre intepatura) in jurul gaurii sa eliminati aerul
din dorinta de a usura cautarea si pentruca am putin timp la dispozitie, iar adevaratul motiv fiind ca noi cautam tuburile dupa lungimea capacului de acvariu sau al lampii suspendate mi-am permis sa aranjez putin altfel dimensiunile tuburilor puse in tabelele de mai sus de colegii nostrii

LAMPA..........l[mm] (fara terminale)..........d[mm] (partea de sticla)

Unde :
l= lungimea tubului fara terminale (picioruse)
d= diametrul tubului (partea de sticla)

Pentru mai multe detalii... sa zicem... AICI sau AICI, dar mai sunt si altele.

Mai sunt si tuburi T2 (d=7mm). Astea nu sunt incluse aici.

mm...........d......................w

288..........12.....................9w
408..........12....................11w
517..........12....................14w

T5

136..........16.....................4w
212..........16.....................6w
288..........16.....................8w
438..........16....................24w
517..........16....................13w
549..........16....................14w
549..........16....................24w
590..........16....................28w
742..........16....................35w
849..........16....................21w
849..........16....................39w
895..........16....................45w
1047........16....................54w
1149........16....................28w
1149........16....................54w
1200........16....................54w
1449........16....................35w
1449........16....................49w
1449........16....................80w
1500........16....................58w

T8

260...........26...................14w
438...........26...................15w
590...........26...................18w
742...........26...................25w
895...........26...................30w
970...........26...................23w
970...........26...................36w
1047.........26...................38w
1200.........26...................36w
1500.........26...................58w

590...........38...................20w
895...........38...................30w
1200.........38...................36w
1200.........38...................40w
1500.........38...................58w
1500.........38...................65w

P.S. daca mai stiti alte dimensiuni de tuburi folosite in acvaristica si nu sunt trecute aici, informati-ne si le adaugam

pentruca nu toti stiu engleza mi-am permis sa folosesc google traducere si sa postez aici ce a iesit

Dup? o cre?tere de creve?i ?i de decese legate de crustacee la ad?ugarea de plante de tancuri, s?pt?mâna trecut? am contactat Fera, care sunt responsabile pentru respectarea legisla?iei de import Marea Britanie. Eu prin e-mail, de asemenea, fermele din Singapore ?i Borneo pentru un r?spuns oficial. V? rug?m s? re?ine?i c? toate plantele din Asia de Sud-Est furnizate sunt afectate - nu doar din plante PlantedTanks.

http://www.fera.defra.gov.uk/plants/plantHealth/

Link-ul de mai sus este site-ul pentru Fera, care precizeaz? în mod clar ceea ce fac ?i ceea ce nu face ...

Pot confirma urm?toarele informa?ii au fost furnizate de fermele din Singapore, care furnizeaz? plantelor la pia?a din Marea Britanie. Aceast? informa?ie a fost consultat cu privire la persoanele cu respectate în aceast? industrie.

Certificarea fitosanitar? impune plantele sa fie libere de d?un?tori ?i boli înainte s? exporte în ?ara de destina?ie. Metodele aplicate sunt dup? cum urmeaz? - informa?ii furnizate pe exploata?ie:

Fabricile noastre sunt premium mic?orat în buprofezinul (0,01%) ?i TRICHLORFON (0,08%), pentru durata de 120 de minute

Furnizorul nostru principal pentru centralele standard moaie în imidacloprid 18,3% V / V (0,005%) pentru 45 de minute

Nostru de al doilea furnizor de baie standard, gama de plante, în imidacloprid 18,3% V / V (0,005%), de 60 de minute

Toate fermele recomanda ca urmare a expunerii la substan?e chimice de mai sus, toate plantele sunt sp?late în ap? dulce -, de?i acestea nu recomanda pentru cât timp. Sfaturi de la fermele pentru clien?ii finali este c? ei carantin? a plantelor într-un sistem de fabrica numai înainte de introducerea într-un rezervor populat cu inverseaz? ?i crustacee, etc

Plantele care sunt clasificate ca suprastoc r?mân în rezervoarele noastre de pân? la vândute - acest lucru poate fi de pân? la 6 zile.

Cerere a fost formulat? împotriva tuturor celor trei substan?e chimice detaliate mai sus, ?i, ca atare, vom produce acum o foaie de recomandare pentru clien?ii no?tri de a utiliza cu privire la carantina plantelor.

Recomandarea noastr? de ast?zi va fi ca toate plantele de la orice furnizor ar trebui s? fie pus în carantin? în ap? alcalin? pentru un minim de 2 ore la 48 de ore, apoi în cele din urm? cl?tite în ap? de la robinet înainte de a plus fa?? de orice rezervor cu prezenta animalelor. V? rug?m s? re?ine?i - spunem un minim de 2 ore ?i sugereaz? c? de 48 de ore s? fie mai bine ... Nu uita?i s? efectueze modific?ri de ap? atunci când este cazul.

Apa alcalin? poate fi f?cut? cu u?urin?? prin soda caustica sau peroxid de hidrogen amestecat cu ap? pân? când pH-ul ajunge la 8,5. Aminti?i-v? s? v? sp?la?i dvs. de plante în apa de la robinet ca o final? de preg?tire înainte de a merge în rezervor.

Ceea ce a fost observat în mod special este faptul c?

Trichlorofon este un pesticid organophosphate deosebit de agresiv. Acesta este, totu?i, poate fi detectat în ap? acid? de pân? la 526 zile la 20C la pH5.0. Asta a spus - dac? apa alcalina este folosita - pH8.5, atunci acest produs este de 99% degradat în termen de 2 ore.

Buprofezin este un insecticid - în mod special un acaricid. Acesta nu este aprobat pentru utilizare în Regatul Unit. De înjum?t??ire de degradare este de 50 de zile, în sol ?i în ap? de 16 de zile de la pH7.0, 20C. Acest produs a cere în mod specific extins carantin? de cel pu?in 48 de ore.

Imidacloprid este un insecticid sistemic. Acesta are un timp de înjum?t??ire 3 or? în ap? pH-ul neutru. Acesta este cunoscut a fi toxic pentru pe?ti, moderat toxic pentru crustacee ?i extrem de toxic pentru nevertebrate. Plus, a acestei substan?e chimice în ap? pentru a se degradeaz? reputa?ia de CO2 ca un efect secundar de degradare în prezen?a luminii.

Kind ceea ce prive?te
azi am pus prima data la inmultit barbus tetrazona. Din seara trecuta le-am aranjat acvariul 11 l net, umplut pe jumatate, apa ciclata, fara substrat sau filtru, ridicat tomperatura la 26 grade, pus plasa home made. Aseara am pus femela, dimineata masculul. De plante nu am citit ca ar fi nevoie, dar eu am pus cateva. Dupa cateva ore de acomodare a masculului deja femela a depus o parte din icre. Stie cineva cam in cat timp expuzeaza femela toate icrele? Cam cata lumina trebuie tinuta icrelor? daca lumina influenteaza dezvoltarea icrelor? sau orice alte sfaturi sunt bine venite
mihaibaciu wrote:ok multumesc.cine poate sa imi explice cum se pun poze aici

Mihai deschide un topic al tau si acolo poti sa scrii ce vrei, asta ca sa nu poluam topicul colegului nostru si sa fii mai usor de urmarit in problemele care ta intereseaza
faragesturi wrote:Mai am o intrebare! Cum imi dau seama ca femela la vivipari este gestanta? Am inteles de o pata undeva ? unde mai exact?

cred ca ai vrut sa intrebi cand este gata sa nasca, pentruca gestanta este mai tot timpul. Ziua de nastere este la aproximativ 30 de zile de la ultima fatare, daca a mai fatat vreodata. Este bine daca ai mai multe femele sa notezi ziua in care a nascut ca sa stii cand trebuie sa o separi data urmatoare. Daca este la prima fatare burta trebuie sa ii creasca foarte mult, iar la burta i se vede o pata mare maro. La inceput pata este un maro straveziu, pe masura ce puii se dezvolta pata devine din ce in ce mai neagra pana cand va fii in totalitate maro inchis
un dezavantaj ar fi ca se poate bloca traseul incepand de la scurgerea de prea plin, cu bule de aer. Nu imi mai aduc aminte pe ce topic am intalnit asta. Ii rog pe cei care folosesc schimbul la picatura sa ne spuna daca s-au lovit de aceasta problema, iar daca s-au lovit cum au rezolvat. Mi-am adus aminte de aceasta problema vazand cat de subtiri sunt tevile lui Calin. Normal ca daca s-ar folosi tevi mai groase probabil ca nu ar apare aceasta problema, dar ar arata urat
ar fi super daca ai gasi o femela pe aceeasi nuanta ca sa-i pastrezi gena de culoare

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: