Message |
|
Daca esti asa dezamagit ca nu-ti raspunde nimeni, sa incerc eu. Daca gresesc cu ceva, poate voi corectat de cei cu experienta.
Din ceea ce spui tu, se pare ca pestii cei noi au fost adusi ce ceva boala, adica bacterie. Regula de aur, aia cu carantina (atunci cand ai indoieli asupra "calitatii" pestilor) cred ca ai sarit-o. De fapt sunt sigur ca ai sarit-o.
Nu stiu ce sa spun, doar sa incerci sa intri pe situl JBL, unde poti identifica boala pestilor tai. Apoi aplici tratamentul recomandat.
|
 |
|
Salutare si bine ai venit. Tine-ne la curent cu evolutia lucrurilor.
|
 |
|
alexandruv wrote:dar cresterea plantelor presupune mmai multe/mari acvarii si evident spatiu. Voi citi despre "bomba de CO2". Dar ce nu inteleg este: pestii respira cu O2 corect? Daca bagi prea mult CO2 nu se sufoca?
Nu iti trebuiesc neaparat enspe acvarii pentru a creste plante frumoase. Si nici mari nu trebuie se fie. Doar atat cat au nevoie plantele pe care le ai in el; in functie de ceea ce vrei tu iasa.
Adevarat ca pestii respira O2. Dar vor avea in permanenta necesarul de O2, atata vreme cat plantele il vor produce si CO2 nu va fi in exces pentru ei. Oxigenarea apei se mai poate realiza si printr-o usoara valurire a suprafetei, cu ajutorul returului de la filtru.
alexandruv wrote:Alta intrebare de baraj: am vazut in pozele astea frumoase ale pasionatilor de acvaristica un fel de muschi/iarba pe fundul acvariului/ramuri etc. Cum se numeste si unde se gaseste asa ceva? Sau asta intra la capitolul EXPERT? Nu am vazut in magazine asa ceva de vanzare, desi acvariile lor de prezentare au
Poate fi vorba despre diferite soiuri de muschi, cum ar fi Java moss-ul, sau Plante de suprafata legate de pietre sau lemne-Riccia fluitans. Nu este vorba de capitolul expert, ci de capitolul pasiune si dorinta de a realiza ceva frumos. 
|
 |
|
Pentru inceput, pana "te bagi" la achizitii seriose, poti incerca o bomba de CO2. Chiar da rezultate. Gasesti la atelier DIY mai multe retete de bomba si modele de reactoare. Sau poti lua un difuzor care-ti va fi de folos si la o urmatoare instalatie. Vezi ca pe-aici sunt(em) cativa care incitam la cresterea plantelor.
Plante online nu am cumparat, dar ar trebui sa cauti pareri ale celor care au mai cumparat de pe diferite situri.
|
 |
|
S-a mai vorbit, mai cauta pe aici. Iti spun in doua cuvinte.
Scoti apa in vase; filtrul va functiona intr-unul din ele; pestii ii pui in vasul cu filtrul; scoti nisipul, pui substratul fertil, apoi refaci operatiunile in ordine inversa. In acest fel eviti deciclarea acvariului
|
 |
|
Conteaza de tot, daca pot spune asa. Daca nu sunt complet in pietris, sa vor dizolva in apa si vei avea necazuri. Apa tulbure, alge, etc.
|
 |
|
Cam despre astea este vorba. Ar trebui sa se gaseasca cam peste tot. Oricum, magazinele online sunt pline.
|
 |
|
Da, am vazut. Dar exact ce ai spus mai sus incercam sa scot si eu in evidenta. Linia completa ADA.
|
 |
|
M-ai omorat. Si eu care vroiam doar substrat ADA...
|
 |
|
Plantele nu au conditii bune de crestere. Adica substrat, nutrienti, CO2, lumina. Gaurirea frunzelor indica lipsa unui nutrient, nu stiu care, poate alti colegi sa te ajute.
|
 |
|
Salut si bine (ca) ai venit.
Frumos acvariul, frumoase lemne. Dar stii ce mai vrea? Mai multe plante
valisiano123 wrote:-iluminare 4 tuburi de 18 w 2 power glo 2 aqua glo
Intr-o saptamana le schimb cu osram 865
Ar merge mai bine Fluora 
|
 |
|
and_alx wrote:Am inteles ca nu ar fi rau sa mai pun o pastila in filtru, dar am o intrebare pot sa o desfac si sa o pun in capac?
Te referi la culturi de bacterii? Personal nu am folosit, dar sunt recomandate. Grabesc ciclarea acvariului. Nu inteleg ce inseamna sa o desfaci is sa o pui in capac.
Exista teste dedicate pentru acvaristica. Cel mai bine in situatia actuala, pentru a nu face cheltuieli mari, ar fi sa iei un test JBL 5 in 1. Da, stiu ca nu este un test foarte precis, dar pentru inceput io zic ca merge. Pe testul ala vei vedea nivelul nitritilor, al nitratilor, Ph-ul si mai sunt vreo doua.
|
 |
|
Nu cred ca adaugarea unui piertis mic peste cel mare este o solutie ok. Cel mic se va "scurge" in timp sub cel mai mare, iar tu vei ramane tot cu treaba nefacuta. Daca il schimbi sau nu, asta depinde de tine. Dar daca vrei sa nu te mai chinui acum, il poti lasa asa. Iar ma itarziu, cand vei vedea cam cum sta treaba cu plantele, il schimbi daca vrei.
|
 |
|
Salutare si bun venit
M-am zbarlit tot cand am citit despre inceputurile tale in acvaristica.  Bine ca a trecut.
Si acum? Care va fi Calea? Un plantat cumva? 
|
 |
|
La mine au functionat ambele variante. Black-out si UV. Dar parca nu era asa verde apa, ci laptoasa. Tulbure, dar spre alb, nu spre verde.
Black-out-ul a fost clasic- acvariul acoperit total, cu oxigenare, fara lumina deloc timp de trei zile. La aprinderea luminii, apa se "corectase" cam 80%. Dar in doua zile de program normal si-a revenit singura. Plantele nu au avut de suferit (prea mult). In aceasta perioada au stagnat putin, fara a creste mai deloc. Cea care a suferit a fost Heteranthera. Aici sunt niste poze cu acel episod.
A doua oara, am patit-o cam ca tine, (ca si densitate a "cetii") dar tot asa, laptoasa, nu spre verde.
Cu UV-ul a fost mai simplu. Montat, dat drumul si dupa doua zile nu mai aveam probleme. In timpul acesta program normal de iluminare si de fertilizare.
In ambele cazuri, am identificat ca si cauza principala, lipsa uneui filtru ca lumea. La acea vreme, aveam doar filtru intern si la cea mai mica tulburare a substratului, apa nu se mai limpezea. Odata cu aparitia unui filtru extern, nu am mai avut probleme.
Tu de cand ai readus filtrul extern? Ma gandesc la faptul ca poate problema se va rezolva de la sine, atunci cand filtrul va fi "ciclat".
|
 |
|
Salutare, bun venit.
Arata din ce in ce mai bine, felicitari
|
 |
|
eugen.popp wrote:Si apropos, sunt total incapabil sa cresc cabomba in acvariul meu, toate se desprind (putrezesc) din radacina, plutesc aiurea in acvariu pana mor, indiferent de cate ori le repun in substrat
Am avut "cand eram mic" planta in acvariu si desigur, am pierdut-o. Dar....uite ce am gasit aici Si despre multe alte plante se vorbeste acolo. Vreti umila mea parere? Io as fi facut topicul ala Sticky
|
 |
|
and_alx wrote:Ma uitam pe forum si am vazut acvariul de 550 L a lui Lofty. Superrrrrrrr. Vazand aceasta "piesa" cred ca unele acvarii sunt splendide si fara vegetatii
Si uite asa prinde omul "gustul" ciclidelor. Si mai fac africanistii o victima...  La Mosu nu ma bag, ca ce-i acolooooo.
Acuma la subiect.
Pietrisul e cam mare, dupa gustul multora de pe aici. Greu de intretinut. Intra multa mizerie in el si nu mai iese. Asa am avut si eu si l-am schimbat dupa cateva zile la sfatul colegilor. Dar pentru inceput, il poti lasa asa. Sa-ti faci mana, cum ar veni.
Vezi daca reusesti sa gasesti la tine niscaiva Elodeea, Ceratopteris sau Egeria. Oricare din ele iti sunt folositoare in aceasta perioada de inceput. Au o rata de crestere mare, si se hranesc din masa apei, reducand nutrientii in exces ce pot alimenta algele.
Grija mare atunci cand vei muta acvariul. Il vei goli inainte, fara sa umbli la substrat. Altfel risti sa cedeze...fundul.
|
 |
|
Uita-te cu mare atentie pe fiecare fir in parte. S-ar putea ca la lungimea aia sa ai cate 3-4 pui pe fir. Daca este asa, tai astfel incat sa-ti ramana puii pe partea superioara, pe care o replantezi. Ce ramane, scoti. Daca puii sunt prea jos, tai varful si-l replantezi, dar lasi si partea de jos, sa mai creasca puii. Sau desigur, poti face cum ti-a spus gengiskhan 
|
 |
|
maniacs wrote:si anume 27 octombrie, am vrut ca acesta sa fie cadoul de ziua mea la aniversarea a 28 de ani
Si acuma zici?
Trebuia sa anunti mai din timp, udai si acvariul cu acea ocaze  Serios, acum, La Multi Ani si mai incanta-ne cu acvarii d'astea.
De pietre nu stiu ce sa spun, dar decorul ala facut de tine e demential. Nu-mi pot lua ochii de la el. Si parca vad si o figura umana undeva in centru stanga. Frumos rapidistule  , imi place mult.
|
 |
|