Message |
|
Au plecat la colegul Talanelu... case closed!
|
 |
|
Mda, si eu cred la fel... puii de discus se cresc in bazine "cat mai sterile"... lemne si plante plutitoare, DA!... altceva, NU!
Alti pesti sunt inutili, in primul an de viata al discusilor, pentru ca nu fac nimic altceva decat sa "incarce" apa cu nitrati.
Cand discusii cresc mari si se fac cat farfuria, poti sa te gandesti la "bazin amenajat" si la "companioni".
Parerea mea!
|
 |
|
- Astronotusii cresc cu 2 cm/luna, in primu' lor an de viata... asta, daca sunt bine intretinuti.
- So, eu nu prea vad cum vor ramane prieteni cu scalarii aia, in cateva luni de zile.
- Hoplosternumii nu vor avea probleme, pentru ca ocupa o alta nisa in bazin (stau doar pe substrat) si pentru ca au corpurile alea "blindate". Oscarii o sa se obisnuiasca cu ei si ii vor lasa in pace, dar pe scalarii aia nu ii vad bine.
Nevasta nu trebuie stresata cu amanunte legate de constructia acvariului, ca sa nu vina "cu idei"... la orice intrebare, tu raspunzi cu "mami, totul o sa fie ascuns in mobila si nu o sa se vada/auda nimic deranjant".
Si gata!... eventual, bagi de la tine niste "uite, am descoperit o solutie care imi permite sa renunt la toate filtrele astea... s-a mai modernizat si acvaristica, e un lucru bun!"  ... fara sa ii explici nimic concret.
NU pronunti NICIODATA cuvintele "sumpul este un alt acvariu, situat sub bazinul de sus!"
|
 |
|
- Bah, e unu' care "linge temeinic" si unu' care doar "inspecteaza atent"... ar fi masculu' si femela, dupa mintea mea.
- "femela" pare a fi cel mic (adus anul trecut, dupa ce-a mierlit-o blondul)... adica, exact ala de care ziceam ca "e mic si nedezvoltat sexual".
- se pare ca cel mare, ramas din "perechea" initiala, ar fi mascul... acum, retrospectiv gandind, cred ca si blondul era tot mascul.
Plm, om trai si-om vedea...
|
 |
|
Eu sustin ideea de sump, in ideea unui surplus de apa in sistem... si pentru cantitatea mare de material filtrant care incape acolo... si pentru usurinta in manipulare/mentenanta... si pentru faptul ca-ti da posibilitatea sa bagi acolo tot felu' de "ulterioare acareturi": incalzitoare, reactoare, UV, draci, laci... vezi ce-a facut Johnny, la bazinul lui cu Arowana: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/340/23471.page
Am vazut ca nimeni n-a specificat inca un sfat important in cresterea discusilor... in primul an de viata ar trebui sa nu le pui deloc substrat!
Bazin gol, aspirat zilnic si cu schimburi de apa mari/frecvente.
|
 |
|
kirucd wrote:Arata bine rau camera aia tehnica, parca e prea mic displayul pentru asemenea camera, merita un 300x80x70
Asa, asa... baga-i deja mortu' in casa noua! 
|
 |
|
Acum am vazut grozavia... daca fisurile alea apar "vazand cu ochii", atunci e cazul sa te gandesti la alta sticla. Punct!
|
 |
|
raschye wrote:Intreaba de costuri si la Dan (pepika.ro)...
Ca si vietuitoare vor fi pentru inceput 4 Oscari, apoi in functie de marime si sexe mai vedem daca pleaca 2...
Pentru contact, vezi pe www.pepika.ro - intrebi de Dan si ii spui ca vii de pe forum.
Este foarte bine cum ai gandit, sa pleci de o "trupa" de tineret si sa-ti alegi o pereche... vei ramane cu 2 bucati, la final.
- foarte serios iti spun si eu, la fel ca si colegii... ia in considerare ideea de filtrare cu sump.
- vei beneficia de o cantitate mai mare de apa in sistem,
- vei avea loc sa pui o gramada de material filtrant acolo...
- practic, ai nevoie doar de o pompa si aia e tot ce-ti trebuie.
- eu am avut filtrare cu canistre si am trecut la sump...
- Dragos (kirucd) mi-a gaurit acvariul si am rezolvat problema, dar la tine este mult mai usor daca o faci de la inceput.
- faci caseta de overflow pe laterala aia de la perete... nu o sa se vada nimic, mai ales cu background peste geamul ala.
- Shubi a facut recent un bazin care se apropie (ca pozitionare) de ideea ta... uita-te aici si studiaza nitel problema: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/38852.page
Cel mai important lucru pe care pot sa ti-l spun este NU TE GRABI!
|
 |
|
18 litri, mari si curati... plm, tu ai citit linku' ala pe care ti l-am dat?
|
 |
|
- Bah, cred ca am o pereche  ... sa moara ma-sa lu' Gherasim, pestii s-au pus pe "lins" piatra. Vad ritualuri de curtare si imperechere... e de bine.
- As zice ca sunt convins in proportie de 90% ca e vorba de mascul + femela... dupa cum se comporta.
- Cand o sa le vad papilele, o sa fiu convins 100%... pana atunci nu bag mana in foc pentru nimeni.
PS: Sa va treceti pe lista, daca vreti pui... sunt convins ca o sa se bata lumea pe ei, ca babele alea care se omoara pentru o tigaie.
|
 |
|
Mobila aia arata promitator. Eu voi urmari acest proiect.
- sticla e perfect aleasa pentru cotele povestite (200x60x60)... fund dublu si ranforsari.
- cine iti face acvariul?... ai studiat nitel problema sumpului, ca solutie de filtrare? Sau esti decis sa mergi pe canistre (filtre externe)?
- daca vrei sa folosesti canistre, nu gauri sticla acvariului... mergi cu ele pe deasupra, in partea de la perete.
- eu am un bazin oarecum asemanator (200x50x55) pe care l-am "tinut" ani de zile cu 2 canistre... acum am facut sump, si cred ca e cel mai bine asa.
Intreaba de costuri si la Dan (pepika.ro).
|
 |
|
ionut_dt wrote:...Din motivul asta , speram ca la viitorul bazin sa nu mai tin sump. Speram la un filtru baban, gen o canistra de 20-25L.
Cauta sa iei un "Hercule", daca vrei canistra adevarata!
Eheim 2260 (EHEIM classic 1500XL): http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/680/20668.page
|
 |
|
Eu as pune polistiren pe blatu' ala si aia e... la saptej' de centimetri lungime, nu e o problema asa de mare.
|
 |
|
|
 |
|
Vezi sa nu-ti inghita magnetu' ala de curatat geamurile!
In afara de Arowana aia, mai sunt si alti baboi in acvariu?
|
 |
|
Wow!
|
 |
|
Ok, se inchide.
Daca te razgandesti, da-mi un PM.
|
 |
|
Mutat aici, la cerere.
|
 |
|
georgemonda wrote:... Rog pe PreainaltFericitul cu Urechi Rotunde sa curme si el suferinta acestui topic.
Vrei sa inchidem topicul?
|
 |
|
Ti-am dat PM cu numarul meu de telefon.
|
 |
|