Message |
|
Prea inalt!
Mai taie din ele, da-le 'reaku'... 
|
 |
|
Porcu wrote:O sa urmaresc sa vad cind urmeaza sa se intimple ....... sa am timp sa creez pretexte inteligente si credibile sa ma sustrag  .
Ii zici scurt: Nu pot. Plec la biserica! 
|
 |
|
Rasina nu este toxica!... intr-adevar, miroase al dracului de tare (eu am mesterit vara, cu geamurile deschise).
- trebuie sa ai grija sa lipesti bine de tot polistirenul ala!... adica, lipitura "pe toata suprafata", NU "puncte de silicon"!
- cu ce vopsesti polistirenul?... ma indoiesc de faptul ca o sa reusesti sa-l acoperi "uniform". O idee este laptele de ciment, cu ceva "coloranti".
- eu as da cu rasina peste tot, urmand sa lipesc lemnele abia la sfarsit... daca vrei sa-ti fie usor, fixeaza in polistiren niste "ochiuri de ancorare" - ca sa poti lega lemnele de ele.
- la fel, nu m-as complica cu gauri pentru Microsorium... tot asa, poti sa legi plantele cu guta de niste "ochiuri de ancorare".
PS: Daca vrei sa dai o forma naturala taieturilor din polistiren, incalzeste zona cu ceva flacara (sau cu un foehn d-ala industrial). Materialul "se rotunjeste" si nu se mai vad muchiile drepte.
Later edit: Daca folosesti lapte de ciment si dai mai multe straturi, poti sa renunti la rasina. in ultimul strat poti sa pui si nisip, pentru "textura".
|
 |
|
+1 pentru opinia de mai sus!
- As mai adauga faptul ca exista specii de mbuna (Malawi) care nu prezinta diferente cromatice dpdv al dimorfismului sexual. Adica, masculii si femelele arata "la fel de frumos".
- Eu am avut o combinatie de ~ 50 de pesti: Labidochromis caeruleus (galben) + Pseudotropheus elongatus (albastru). Efectul cardurilor galben-albastru era foarte reusit.
- Teoretic, mbunele sunt pesti mai rezistenti decat speciile sensibile de Tanganika... practic, daca ai grija la calitatea apei si la mancare, nu vor fi probleme!
|
 |
|
Am facut eu un background (prin '95-'96) la care am folosit rasina epoxi.
- am lipit pe peretele din spate niste bucatele de sticla (perpendicular pe perete)... pe post de "ancora".
- am folosit diverse recipiente (borcane, cutii de plastic, sticle de plastic taiate) ca sa creez "ghivece" pentru plante si ca sa dau "forma" intregului ansamblu.
- am luat o bucata de teava de plastic, groasa, pe post de "camuflaj pentru incalzitor"... era asezata "in picioare", deschisa la ambele capete (ca sa circule apa). In teava aia ascundeam incalzitorul.
- am "ingropat" totul in spuma poliuretanica... din aia "la tub", care se foloseste la izolarea tocurilor de usi/ferestre.
- am facut toata lucrarea cu acvariul "trantit" pe spate, in mijlocul sufrageriei... ca sa pot lucra cu spuma si ca sa pot umple toate spatiile.
- lucrarea a durat mai multe zile, deoarece spuma se umfla si se intareste in timp... am lucrat "pe straturi".
- la final, am vopsit backgroundul cu vopsele "auto" (spray). Am folosit diverse culori: maroniu, verde, negru.
- pe deasupra am dat cateva straturi de rasina epoxidica (alimentara) cumparata de la Policolor... rasina era un "bi-component", se lucra greu si se intarea repede. Am stricat multe pensule.
- acvariul a stat la mine cativa ani, dupa care a ajuns la Cristi (Akaiu)... care l-a tinut si el, tot asa, ani de zile! Fara probleme!
- atat eu, cat si el, cresteam discusi pe vremea aia... deci backgroundul a fost bine facut si nu a eliminat nimic toxic in apa.
- singura problema a fost faptul ca in primele luni (pana cand s-a acoperit de alge) rasina aia "stralucea" ca sticla.
- ulterior mi-am dat seama ca ar fi fost bine sa presar nisip peste ultimul strat de rasina... pentru e elimina "stralucirea" si pentru "a da textura".
Uite cateva poze ramase de-atunci.
|
 |
|
|
 |
|
Deja e mult mai bine, bravo!
Sa stii ca poti sa lasi geamul din spate asa cum e... peretele ala e neutru, nu deranjeaza vizual.
|
 |
|
Salutare si bun venit pe forum!
- in afara de tufele de Elodea (alea din spate), restul plantelor NU sunt plante de acvariu!... tot ce e in partea din fata sunt plante emerse, care vor putrezi in scurta vreme.
- scoate furtunul ala de la filtru si ridica-l un pic mai sus... oxigenarea apei se face prin "valurirea" suprafetei, NU cu bulele de aer scoase de filtru.
- sanitari inseamna pesti din speciile de Corydoras, da?
- sumatranii (daca la ei te referi cu termenul "tetrazomi") sunt pesti rautaciosi si carcotasi... nu i-as mixa niciodata cu neonii, mai ales intr-un bazin asa de mic.
Eu as pune acolo urmatoarea combinatie: 2-3 corydoras + 8-10 neoni. Atat!
PS: Mai prelungeste perioada de "ciclare" cu inca o saptamana... cam atat!
|
 |
|
|
 |
|
Scoate furtunasu' ala care "face aer", pentru ca este inutil!... bulele alea nu se dizolva in apa, asa ca efectul de oxigenare = nul!
Ridica filtrul mai sus, in asa fel incat refularea sa-ti "valureasca" suprafata apei.
Atat!
PS: Scoate si autocolantul ala hidos de pe spate... pune ceva negru / albastru / verde.
|
 |
|
Ma aduci in starea sa ti-o zic pe aia cu "Nici nu stii ce pierzi!", da' uite ca totusi reusesc sa ma abtin. 
|
 |
|
aerosv wrote:... Ramane sa vad cum naiba conectez un furtun de 16 la teava de 25 pentru pompa de retur, dar gasesc eu ceva.... pe la bricostore nimic sa se potriveasca.
Cu 2 bucati de furtun, bagate fortat unul in celalalt.
- furtun de 16, cu o bucatica de teava bagata in el (la capat), cat sa o "imbrace" complet.
- pe bucata aia de teava imbracata cu furtunul de 16, vii cu furtunul gros (ca un manson, pe deasupra)... eventual, folosesti si 2 soricei de plastic care sa stranga ca un colier.
|
 |
|
|
 |
|
Pe vremea primelor intalniri (2003-2005) veneau o gramada de "acvariste" la spritzurile saptamanale.
|
 |
|
Sa nu uiti de gaura+furtun, la teava de opensiphon!
|
 |
|
Faceti rost de o "prindere desteapta" si aia e tot ce va trebuie... in rest, fiecare dintre noi are prin casa un mop (sau o coada de matura).
|
 |
|
- Merg pe mana lui Dragos si spun acelasi lucru... fund dublu, cu geamul interior incastrat intre laturile bazinului.
- Sistemul wet&dry presupune ca mediile biologice sa fie "in aer", iar apa doar sa "le spele"... indiferent de setari, o lejera clipoceala sa va auzi. Daca sumpul e inchis in dulap, atunci nu vor fi probleme.
- Tinand cont ca vrei sa tii discusi => schimburi masive / dese de apa => nu m-as complica cu wet&dry.
Un sump simplu si eficient (dupa mine) ar fi compus: o camera mare, plina cu material biologic + camera pompei.
- pui un "ciorap" la gura tevilor de BA si ai rezolvat filtrarea mecanica.
- debitul la pompa cat mai mic, ca sa lasi bacteriile "sa manance"... nu e nici o smecherie sa ai pompa puternica si sa treci apa cu viteza prin mediile filtrante.
- iti mai trebuie un compartiment pentru rezerva de apa (ATO) si aia e tot.
Cu timpul, in functie de ce mai visezi tu noaptea  , in compartimentul ala mare o sa poti sa bagi tot felu' de "acareturi".
|
 |
|
CristiC wrote:... master, slave...toate pozitiile...
Te redescoperi, dupa cate vad!

|
 |
|
|
 |
|
Rezolvat!
Merci de vin!
|
 |
|