Invata-te ca de acum sa nu mai "gandesti" in ml de substanta ci in ppm... In felul asta toti vom avea acelasi piunct de reper care nu mai tine cont de marimea acvariului ci doar de concentratia substantei active

In cazul tau:
MICRO - seara: - dozare din 3 in 3 zile
FE: 3mg/zi
Profito: 3mg/zi
In primul rand eu recomand sa se dea Micro dimineata, cand plantele au nevoie sa proceseze fierul care altfel se descompune destul de repede. Si nu inteleg, intr-o parte spui ca pui la 3 zile iar in alta parte spui ca dozarea este zilnica???
Nu este OK sa ai fier zero. Fierul nu este absorbit de substrat. Fierul poate sa se combine cu PO4 si sa precipite, dar precipitatul este cu valoare ZERO pentru plante...
Doza ta va adauga:
Profito: 3mg/zi la 190 acvariu tu pui o doza de 0,0315 ppm Fe
Ferro: 3mg/zi la 190 acvariu tu pui o doza de 0,08 ppm Fe
In total 0,11ppm Fe. Daca il pui zilnic este OK dar daca il pui la 3 zile nu prea merge. Incearca sa pui la doua zile un total de 0.2ppm Fe. In celelalte zile pui Macro...
Si ca vorbeam de Macro:
MACRO - dimineata - dozare din 3 in 3 zile
K: 3 ml/zi
PO4: 3ml/zi
Fosfo: 3ml va aduce un aport de 0.08ppm PO4 la acvariul de 190 litri (calculele sa le faceti la valorile de apa nete nu la capacitatea brutra a acvariului. Eu aici dau niste modele...). Mie mi se pare o valoare foarte mica. Vezi ce date am dat eu la tintele recomandate. Nu stiu cu ce ai masurat valoarea de 0.05ppm PO4 si chiar daca ar fi reala pana la o valoare de 1ppm mai ai cale lunga...
NO3 mare inseamna ca dai multa mancare la pesti. De aici si valoarea mare a nitritilor: ai mereu in procesare o cantitate mare de mancare, resturi si reziduuri. Ori micsorezi numarul de pesti => cantitatea de mancare sau doar cantitatea de mancare ori maresti cantitatea de apa de la schimburi. Daca intr-adevar ai 30ppm NO3 de ce ai mai pus Nitro? Tinta ar trebui sa fie sa scazi pe la 10ppm NO3-ul
Starea plantelor poate avea o cauza si temperatura marita.