incepusem sa cred ca subiectul nu intereseaza
Stefan, acum ca am intrat sa sap judicios dupa calculatoare/controlere, sa sti ca pretul controllerelor de pH mi se par nesimtite. Uite spre exemplu exista un controller care face cam tot ce face Profilux-ul si costa 290 USD (960 lei)
Reef Angel Controller Este propriuzis un controller construit tot in jurul Arduino ATMega2560 dar facut si implementat de o firma. Cpabilitati:
Monitor Temperature
Monitor pH
Control Heater
Control Lights
Wavemakers
Auto Top Off
Control Chiller
Control Fans
LED Dimming
Delayed Start
Increase/Decrease Speed on Controllable Fans
Increase/Decrease Flow on Controllable Tunzes
Check Low Water Level (RO/DI container)
Check High Water Level (Display/Sump Overflow)
Control Powerheads
Control Skimmer
Control Return Pump
Control Calcium Reactors
Control Media Reactors
Control Kalk Reactors
La banii de mai sus, mai putini decat multe pH controllere, vine cu:
•Head Unit (256K memory)
• Relay Box
• HDDB15 Communication Cable
• PH Probe
• Waterproof Temperature Probe
• 2x Float Switch
• 2x Float Switch Connectors
• USB-TTL converter cable
• USB Power cable
deci ai un pH controler cu sonda, control temeperatura, control nivel (inclusiv senzori), control si dimming lumini, control pompe...
Si asta este doar un exemplu. Din toate controlerele pe care le-am studiat cat de cat pana acum, Profilux-ul este de departe cel care asigura cea mai mare "incredere" si posibilitati de extindere. Din pacate nemtii vad ca nu au mai scos de mult nicio versiune noua si ce este acum pe piata este ca si procesor la nivelul Arduino. Sunt cateva controlere facute in jurul unor procesoare pe 32 bit si a ideii de conectivitate WEB care aduc multe lucruri in plus si... bani in minus

Spre exemplu mine, acum in anul 2013, mi se pare indecent sa ceri ~260 euro pe un ecran de 4". De banii astia se poate cumpara o tableta si sa controlezi wireless...
Un alt exemplu ar fi
Digital Aquatics care cu versiunea ReefKeeper Lite Plus de 280 USD (930 lei) care contine:
1 x RKL Head Unit
2 x PC4 - Power Controller 4
1 x SL1 - System Lab 1
1 x DA iTemp Temperature Probe
1 x DA pH Probe
1 x 7 pH Cal Solution
1 x 10 pH Cal Solution
1 x SID - System Interface Device
1 x 6' Bus Cable
1 x 3' Bus Cable
1 x Programming Coupler
Stefan, cauta sa vezi ca mai exista pe piata o solutie Profilux II pentru apa dulce care costa mai putin dar este limitata ca si expandare... si o alta intrebare pentru tine: de ce vrei sa schimbi controllerul de pH? Da rateuri? Ce crezi ca iti aduce in plus Dennerle Evolution Deluxe?
koala wrote:daca esti comod si vrei sa controlezi totul de la calculator.
parca am fi frati

Asta caut: sa pot sa controlez wireless si nu prea sunt dispus sa platesc doar brandul ci calitatea si facilitatile.