[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Alge maro si verzi  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salutari,

Puteti sa-mi spuneti ce tip de alga este cea din poza 3 (ultima de sus in jos) care apare doar asa cum vedeti si anume intre sticla si substrat?
Este normal?
O curat intotdeauna la fiecare schimb de apa, se curata usor.
Deasemenea in cea de a 2-a imagine sunt cateva alge verzi care apar cu 2-3 zile inainte de a face schimbul de apa, defapt atunci este mai vizibil pe sticla. Schimb de apa odata la 7 zile aprox. 30%.
Din putinele mele cunostinte stiu ca alge sunt in fiecare bazin, totul e sa nu se dezvolte mai mult decat plantele
Fiind primul meu acvariu nu stiu daca este sau nu un fenomen normal, iar daca nu ce masuri trebuie sa iau.

pH: 6.5 -> 7.0
kH: 11
NO2: 0
NO3: 20
PO4: 0.05 -> 0.1
FE: < 0.1 (il citesc greu cu JBL)

Fertilizez cu gama denerle completa si feropol 24 zilnic 4 picaturi.
Substrat fertil dennerle deponit mix pro.
CO2 dennerle, 2 bule/sec.
Iluminat la 180l cu 4 neoane giesemann de 39W, 7.5h/h cu pauza de 4 ore intre orele 14 si 18.

Am mai scazut din iluminat de la 9 ore la 7.5. Efectul vazut dupa 2 saptamani este scaderea algelor verzi de pe sticla.
Momentan ma ingrijoreaza acele pete maro.

image

image

image
stefanp
Moderator

IP:

Algele verzi de pe sticla sunt GSA, teoretic daca vei creste concetratia de po4, ar trebui sa dispara. Daca insa apar tarziu si nu foarte deranjant, nu m-as hazarda.

Ce vezi maro la nivelul substratului sunt bacterii din substrat.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

stefanp wrote:Algele verzi de pe sticla sunt GSA, teoretic daca vei creste concetratia de po4, ar trebui sa dispara. Daca insa apar tarziu si nu foarte deranjant, nu m-as hazarda.

Ce vezi maro la nivelul substratului sunt bacterii din substrat.

Am sa cresc nivelul de PO4. Apar intotdeauna dupa 4-5 zile de la schimbul apei.
Bacteriile de substrat sunt un lucru normal sa inteleg ca si cele din apa dealtfel. Trebuie doar curatata sticla si atit?
Lucian
Administrator
[Avatar]

IP:

realmode wrote:Trebuie doar curatata sticla si atit?

Sticla nu trebuie curatata sub nivelul substratului ci trebuie doar acoperita

Daca sticla se acopera cu un film verde (si nu puncte verzi) nu este GSA ci GDA... Vezi pozele de mai jos (prima este GDA iar a doua GSA).
Daca este GSA, intr-adevar se creste nivelul de PO4. Daca este GDA cauze posibile sunt CO2 prea putin, dezechilibru Ca/Mg (lipsa Mg) sau dezechilibru NO3/PO4 prea mult PO4. Din analize ar rezulta oricum ca ai PO4 prea putin. Mai conteaza si cu ce tip de teste ai facut masuratorile si daca ai verificat vreodata acele teste - se face o solutie cu apa distilata si cu fertilizantul tau astfel incat sa rezulte o valoare de sa zicem 0.2ppm PO4. Se testeaza acea solutie si se vede culoarea fata de paleta de culori data de fabricant... Eu la PO4 am ramas profund dezamagit de testele JBL si salifert pe a caror masuratori nu ma mai bazez (la o solutie de test facuta de mine care era de 1ppm PO4 Salifert imi arata sub 0.4ppm iar JBL era atat de colorata ca nu se vedea prin ea deci mult peste maximul de 1.8ppm. Concluzia o trageti singuri.
Daca utilizezi apa de osmoza in mod cert este de la dezechilibrul Ca/Mg si in general nutrientii de firma dau acest dezechilibru deoarece sunt prea putine persoane care utilizeaza si solutiile de corectie (cum este Seachem Equilibrium sau Aquavitro Mineralize) sau adaos doar de magneziu. In general apa de la retea este bogata in Ca si mai putin bogata in Mg.
De asemenea nu este buna acea pauza pentru ca intrerupi procesul de fotosinteze. Este bine o durata de 7.5 ore dar sa fie continue. Daca vrei sa vezi acvariul si dimineata si seara pune dimineata o ora cu iluminat redus, cat sa dai de mancare si sa pui nutrientii si dupa amiaza 7 ore full.
[Thumb - GDA.jpg]

[Thumb - GSA.jpg]

This message was edited 1 time. Last update was at 22/07/2013 11:45:22

„Singurele lucruri care se intampla rapid intr-un acvariu sunt cele rele. Lucrurile bine facute se observa in timp si necesita rabdare, rabdare, rabdare...”
realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Lucian wrote:
Sticla nu trebuie curatata sub nivelul substratului ci trebuie doar acoperita

Am priceput, dar vroiam sa stiu daca este cazul sa imi fac griji sau este ceva normal la acvariile plantate cu substrat fertil incalzit.

Daca sticla se acopera cu un film verde (si nu puncte verzi) nu este GSA ci GDA... Vezi pozele de mai jos (prima este GDA iar a doua GSA).
Daca este GSA, intr-adevar se creste nivelul de PO4. Daca este GDA cauze posibile sunt CO2 prea putin, dezechilibru Ca/Mg (lipsa Mg) sau dezechilibru NO3/PO4 prea mult PO4. Din analize ar rezulta oricum ca ai PO4 prea putin.

Plantele cu frunze mai late prezinta Green Spot Algae, acele pete verzi. Pe sticla nu imi dau seama, este un strat subtire de alge care apar acolo unde curat sticla si se formeaza ca niste dungi verticale (cum se observa si in imagine) se regasesc si pe filtrul intern. Se curata foarte usor.

Schimb modalitatea de iluminat si maresc PO4, sa vedem ce se intampla. Intradevar PO4 il masor cu JBL La fel si FE, la valori mici este imposibil sa il masori.
realmode
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salutari,

Am ajuns la capatul cunostintelor mele. Nu mai stiu ce sa fac, va rog niste sfaturi.
De ce am pe toate plantele in partea inferioara acea mazga/alga maro? Banuiesc ca este aceasi bacterie de substrat.
Dupa cum se vede in ultima imagine substratul asezat peste cel fertil nu este foarte gros, 3-4 cm. Practic plantele au deja radacinile prinse bine in substratul fertil DENNERLE DEPONITMIX PROFESSIONAL.
Plantele se dezvolta bine 2-3 saptamani, cresc etc dupa care incep si se duc naibii. Probabil din cauza algei mare care nu o lasa sa "respire" si sa isi faca treaba.
Este o solutie sa mai completez cu 5-10kg de substrat peste ce am acum?

image

image

image

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: