[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
alexandruv wrote:Apa in care a fiert s-a colorat. Se va colora si apa din acvariu?

Cu certitudine. Buturuga aia trebuie fiarta si tinuta in apa saptamani la rand, pana nu mai elimina ninmic in apa. Altfel, vei avea o apa maronie, de care nu vei scapa cu una cu doua.
pc.ciprian wrote: Te ajut, stai sa mai creasca din ele, ca toti puii i`am smuls si i`am replantat , si e al naibii de greu de plantat ca nu au radacini

Ma ajuti si pe mine??? Sar si io la urma. Stiu ca Radu e mai disperat ca mine sa puna gheara pe ea. De cand pofteste el la un fir.
Desigur, partea cu ajutatu' va avea loc atunci cand vei putea sa te debarasezi de vreun pui. Si n-ar strica daca ai pune si un pret, eventual pe privat. Hai ca se facu topicu' asta...
hot wrote:i-am facut si proba si nu curge pe nicaieri cu toate ca abia are cateva ore de cand l-am lipit cu bison silicon

Ai cam gresit aici. La acvariu nu se umbla (nici macar nu trebuie miscat daca nu este pus pe un suport) vreo doua una sau doua saptamai, pana la uscarea si maturarea siliconului. Io unu cred ca mare noroc ai avut ca nu ti-a...explodat.
Radu.U wrote:ce planta e cea din poza 3 si seamana cu blyxia ?

De unde ai facut rost de el?
Este Eriocaulon cinereum? Si daca da, de unde il ai?????
Vad ca la scapeu' asta nou te tii numai de surprize-surprize
Bine ai venit. Citeste, documenteaza-te, si totul va fi ok. Asculta sfaturile celor experimentati si cu multi...litri de apa in spate
Porcu wrote:
pc.ciprian wrote:
Porcu wrote:Mai stiu pe cineva care-a facut o gluma asemanatoare pe vremuri .......
eu?

Nu tu . Amicu' Val si-a tras o clona si-a prezentat un acvariu imaginar cu toate speciile existente in mintea lui, inclusiv un discus ....... abia a scapat nebanat .......

Chiar asa? V-a "facut" in halu' asta? Topicul ala mai e pe undeva?
Ar merge, dar mult mai indicat ar fi un JBL 1500. Io am 900 la acvariu de 120 de litri. Si e mai mult decat perfectul simplu
marti wrote:testerul JBL sta nemiscat pe culoarea alba

Mi se pare ca ai prea mult CO2 in apa, sau Ph-ul prea mic. Daca testerul CO2 s-a albit, inseamna ca deja nu mai ai punct de referinta. Albul e alb si la Ph 6 si la 5. Poti numara cam cate bule bagi pe secunda? Intreb asta, deoarece eu la mine nu pot numara. Dar nici testerul nu-l tin pe alb.
LE: ai tuns de curand plantele? Intreb asta, deoarece, daca ai tuns, atunci consumul de CO2 este mai mic, rezultand o crestere a concentratiei si o scadere a Ph-ului.
Ceilalti pesti sunt ok? Inoata la mijlocul bazinului sau s-au ridicat la suprafata apei? Ce inseamna Ph in jur de 6 (cu toate ca SAE suporta si mai putin)? Ceva schimbari in acvariu in ultimul timp? Dunga neagra este in continuare neagra, sau este decolorata?
and_alx wrote:P.S.Dorinta de a face totul cum trebuie(cu toate ca am facut destule greseli pana acum) ma obliga sa va "stresez" in continuare stimatilor. Sper ca dupa ce voi termina cu ciclatul acvariului si introducerea ultimilor pesti sa inchei acest subiect care poate pe unii v-au plictisit. Apoi o sa trec pe la "despre noi" si probabil ma voi intoarce cu alte subiecte pe la "incepatori" ca eu consider ca multa vreme de acum in colo in acea zona imi este locul.

Stai linistit ca nu stresezi pe nimeni. Topic de 24 de pagini (topic nedeclarat inchis) la coltul incepatorului nu cred ca vei ajunge sa faci , parca ai dorinta de a invata si "prinzi" mai repede decat altii informatia . Important este ca voua si acvariului vostru sa va mearga bine si sa va bucuratii unii de altii
Fa in asa fel incat sa mai bagi plante. Nu stiu cate si de care, dar de minim de 5-6 ori mai multe fata de cate ai acum. Esti in pericol de a da in alge. La ce ai tu acolo, algele vor aparea in cel mai scurt timp. Vezi daca poti gasi Ceratopteris, Elodeea sau orice alta planta cu crestere rapida. O Limnophilla sessiliflora, chestii de genul acesta. Crestere rapida si consumatoare de nutrienti din masa apei. Altfel nu scapi. Monteaza si al doi-lea tub, dar nu-l aprinde inca. Baga plante si neaparat CO2, chiar si de la bomba.
LE: si umple bazinul pana sus, se vede urat asa cum e acum.
and_alx wrote:Am auzit de salata, varza, dovleac sau castravete(toate oparite).

Da, trebuiesc putin oparite, in principiu pentru a putea fi rontaite mai usor. Dar si pentru a le face sa-si piarda flotabilitatea. Oricum, imaginatie sa ai, ca metode de a le fixa pe fundul acvariului sunt destule (pietre, lemne infipte in substrat, etc)
In privinta hranei dedicate pentru Ancistrusi, poti cauta hrana de la JBL, Hikari (astea ar fi mai bune) pe baza de spirulina. Vor face deliciul Ancistrusului tau. Ma rog, asa ar trebui (io am Ancistrusi care habar n-am ce mananca, cred ca...aer )
Redknee wrote:
ReBella wrote:Stupid e sa ti se para stupid de calda . Grisul nu se mai inmulteste si moare de la 30 grade in sus . Asa ca e o temperatura chiar inteligenta .

Vreau sa scap de gris nu de pesti!

Nu vei scapa de pesti, stai linistit. Foarte multi de aici am scapat de gris doar crescand temperatura. Pana in jurul valorii de 30 de grade. Treptat, cate 1-1.5 grade pe zi Ce ti-a spus ReBella este adevarat in totalitate. Poate daca ai fi scotocit putin forumul ai fi aflat si singur. Asta daca nu crezi unul din userii cu ceva experienta.
gengiskhan wrote:
RSV wrote:sa vad un acvariu setat cu ADA la o vechime de 1-2 ani

Eu cred ca se poate. Gandeste-te ca au si fertilizanti care se adreseaza acvariilor mai vechi de un an.

Da, dar nu cred ca este vorba de acvariile plantate la greu. Ci de cele japoneze, plantate cu calm , nu ale olandezului zburatacitor
gengiskhan wrote:daca pun unul langa altul un olandez si un iwagumi de exemplu, al doilea va catiga detasat din punctul meu de vedere. Mi se pare mult mai calm, echilibrat

E, vezi, tocmai asta nu-mi place. Calmul si echilibrul japonez. M-as plictisi langa un asemenea acvariu, nu vad acolo nici un fel de actiune
Am glumit, desigur, cred ca nu mi-ai luat-o in nume de rau Nu este decat o chestie de gusturi. Iar daca tot sunt total oftopic, o mai spun si pe asta: imi plac ambele stiluri in egala masura. Macar de as fi in stare sa excelez in vreunul dintre ele.
Zic si eu, asa, o parere. Noi vrem sa facem cusolul lu Amano acvarii olandeze, plantate la greu, pline de Echinodorusi si o multitudine de plante stem, cu foame mare de nutrienti si CO2. E, impresia mea este ca solul ADA este gandit pentru acvariile japoneze, cu plante zvelte si subtiri, ierburi ca acicularis si moss-uri. Aici am impresia ca va fi un consum redus si de CO2 si de nutrienti, oricum mai putin decat intr-un acvariu olandez. De aici si posibilitatea de a se renunta la Ph controller. Intr-un asemenea acvariu, practic nu ai variatii mari de Ph, atata vreme cat nu il dezechilibrezi atunci cand bagi coasa.
and_alx wrote:la un moment dat am atins vallisneria(cred ca acesta este numele plantei din pozele din urma cu frunza maron) si efectiv a cazut(s-a rupt) ca si o frunza uscata. Inrebare este vorba de o alga sau cumva planta nu s-a"prins".

Mai degraba cred ca planta are o problema. De fapt doar acele frunze maronii, ca parca nu sunt toate asa. Cred ca sunt rupte, de undeva din substrat. Cel mai bine ar fi sa le tai pe toate cele cu probleme si sa lasi doar ce este verde.
Si...mustata, cat e mustata?
and_alx wrote:Adica?

In momentul in care faci schimbul de apa, plimbi degetul prin substrat, in spatele lui fiind furtunul. Ce rascolesti cu degetul, tragi cu furtunul.
Nu te grabi cu aspiratoarele de substrat. Atunci cand il vei folosi risti sa-ti scot tot substratul de sub pietris. Si atunci sa te tii. Cea mai buna metoda e cea a des'tului.
Nu-mi pot da seama ce se intampla cu planta. Cred ca te referi la Valisneria. planta cu frunze subtiri si lungi. Nu-mi dau seama daca planta sufera de ceva carente sau nu. Valisneria in general este o planta rezistenta si nu prea pretentioasa.
De tulburarea apei s-ar putea sa scapi, cand se va mai stabiliza acvariul. Curatarea substratului este o parte importanta a intretinerii unui acvariu. Dar la tine cam dificil, atata vreme cat acvariul este la nivelul solului. Daca apa avea ceva"cadere",puteai misca usor substratul inaintea furtunului (cu degetu'), astfel incat mizeria sa se ridice dintre pietre si sa fie imediat aspirata.
Dar la fel, nu cred ca ai prea multa mizerie in acvariu, ci mai degraba acvariul inca neciclat.
Si inca ceva. Nu lasa filtrul la maxim, nu trebe sa ai furtuna in acvariu. Lasa-l mai usor. In acest fel nici bacteriilor nu le va trece hrana pe la nas, ele ramanand nemancate. Sau nefixate pe buretii filtrului. Nu stiu daca am fost foarte clar, daca e nevoie, mai explic. De asemenea, nu-ti trebuie nici bule de oxigen in apa. Lasa returul sa valureasca putin suprafata apei si totul va fi ok.
alexandruv wrote:AQUA-GLO de 18"/46cm 15W

Aqua glo nu iti va "duce" plantele asa cum trebuie. Incearca Flora glo, daca gasesti, sau un Osram Fluora. Mai vezi si 865-965. Dela Osram sau Phillips. Cam astea ar fi mai bune. Desigur, mai sunt si altele, dar mai greu de gasit si mai scumpe.
Aham. Multam fain.

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: