Message |
|
Asta a fost funny  )))
|
 |
|
Cunosc problema colmatarii furtunelor , dar nu stiam ca poate duce la aer in cansitra daca nu sunt curatate frecvent. Chiar vorbisem cu un coleg de pe forum si zicea ca el nu umbla la ele decat 1-2ori/an. Eram curios de rezultate, dar bag de seama ca la filtrul meu nu merge  Trebuie sa imi fac rost de o perie de furtune , aveti vreun pont mai ieftin?
|
 |
|
Salut, dupa 3 zile de monitorizat filtrul , am observat ca filtrarea decurge in liniste , fara bule in canistra sau alte presiuni negative. In prima zi am avut probele cu apa albicioasa dar asta s-a datorat debitului mult prea mare al apei ce trecea prin filtru unde bacteriile nu aveau timp sa isi faca treaba. Asa ca am redus din robinetul de pe OUT debitul , iar in cateva ore totul a revenit la normal. Ma bucur ca nu s-a stricat sau sa cedeze garnitura. Mersi tuturor ptr. sfaturi si felicitari ptr. faceti o treba buna!
|
 |
|
Am gasit problema , cel putin asa am impresia. Ptr un moment am crezut ca sunt blestemele
sotiei din pricina banilor chieltuiti pe hobby dar mi-am dat seama ca era de la furtune.
Am desfacut skimmerul de la IN si am astupat cu degetul intrarea, in momentul ala am auzit
cum filtrul se umple de aer . Dupa spusele colegului @george.r "pompa filtrului este pe OUT si nu pe IN"
am realizat ca furtunele erau prea imbaxite cu depuneri si nu mai putea pompa sa isi faca treaba.
Totusi nu mi se pare ceva prea "HIGH TECH" sa traga aer pe la garnitura atunci cand furtunele sunt
prea incarcate. Sunt profund dezamagit de JBL, mai mult de 2-3 luni nu cred ca a trecut de la ultima
curatare a furtunelor. A mai intalnit careva o asa situatie? E logic sau sa sun la cei cu garantia , poate,
poate trimit o garnitura sau io stiu ....
|
 |
|
Cum sa nu  , dar ce ma fac fara el ? Sa il trimit si sa ma lase fara el vreo luna...
|
 |
|
@Dan P , am verificat sertarele pe fiecare in parte si le-am asezat in afara filtrului
una peste alta sa vad daca ramane spatiu intre ele, dar se imbina perfect. Manerele
sunt si ele la locul lor , garnitura e si ea perfecta , nu e ciupita sau sucita iar capacul
e inchis bine si usor. Nu a fost manevrat gresit, posibil sa fie de la imbinatura de la furtun
dar asta nu explica curgerea apei din filtru cand l-am scos din priza. Am sa curat furtunul
si am sa stau cu laterna pe el sa vad daca apar bulele. Cat face o garnitura, adica unde
e mai ieftina? 
|
 |
|
Si eu sunt de aceeasi parere cu tine , nu pot sa cred ca deja s-a terminat cu ea, dar faza e ca am facut tot ce mi-ai zis.
Am scos filtrul , l-am curatat bec, am reasezat siporaxul astfel incat sa nu cumva
sa nu se inchida bine ermetic din cauza lui si a sertarelor.
Am uns garnitura calumea si am intors-o pe ambele parti, desi totusi arata impecabil.
M-am asigurat ca se inchide perfect capacul si clemele sunt si ele in aceeasi stare.
Faza e foarte ciudata, cand l-am auzit azinoapte m-a trezit din pat asa tare tragea aer,
iar cand l-am scos din priza sa-l duc sa-l analizez , a inceput sa curga apa din el si numa
de la garnitura putea fi. Apoi cand am intors garnitura pe cealalta parte si l-am conectat la loc
(fara sa dau drumul la curent) am deschis robinetii sa-l amorsez si se auzea asa un bolborisit
intern (ca si cum ar trage aer in el pe la garnitura) ... Nu mai inteleg nimic, ma duc sa citesc
|
 |
|
Salut, in Septembrie 2013 am luat din magazin online un filtru jbl e901, totul bine si frumos pana acum
2 seri cand tot am auzit ca face galagie, se audea cum din el ieseau bule de aer. Nu am mai umblat la el
de anul trecut pana acum la 4 a.m. cand m-a trezit din somn ca imi tragea aer pe la garnitura dintre capac
(motor) si vasul cu sertare. L-am scos din prinza si a inceput sa curga apa pe la clema din fata. Ieri l-am uns
cu glicerina neboraxata peste tot, dar mi-am dat seama ca e mult mai slaba in comparatie cu vaselina cu
care a venit uns din fabricatie, aceasta din urma fiind mult mai vascoasa si mai lipicioasa. Am tot scos garnitura
si am aranjat-o in fel si chip dar tot curge cand montez furtunele. Vreo idee? Sa schimb garnitura? E chiar asa
de slaba? Multumesc anticipat!
|
 |
|
Vand: 4 buc. Rasbora Harlequin "Rasbora heteromorpha" (4-4,5cm)
6 buc. Neon negru "Hyphessobrycon herbertaxelrodi" (4-4,5cm)
Pret 5 lei/buc sau schimb cu alte produse acvaristice.
Astept oferte, pm sau tel:075877799
|
 |
|
Salut, am gasit 2 butelii CO2 de 250g am impresia, care au fost facute ptr.
suc sau sifon , habar nu am . Pe ele scrie " Soda Stream" si restul e
in germana. Intrebarea mea e daca se poate transforma in butelie nano.
Pe ele sunt mai multe inscriptii si o eticheta unde este specificat sa se umple
doar cu CO2 si e interzisa folosirea altor gaze. Vreo parere?
Imi cer scuze, se poate muta, m-am grabit si nu am vazut unde am postat...
|
 |
|
Offf, vreau eu Rummy rose Tetra aia, ce pot sa fac sa ii pui pe un autocar?
|
 |
|
Buna,
Schimb lampa acvaristica 2x30W, (220-240V/50/60Hz) din aliminiu , resistenta la umezeala,
L=96,5cm , l=18cm , in stare foarte buna de functionare. Are 2 intrerupatoare si vine la
pachet cu 2 tuburi :Sera Brilliant Daylight 30w 90cm 6000 Kelvin Made in Germany.
Sera Tropic Sun Royal 30W 90cm 4700 Kelvin Made in Germany.
Pot oferi filmulet facut la zi cu aprinderea si stingerea neoanelor alternativa si simultana.
Se accepta la schimb: filtru extern , lampa UV , manado, volcanit, butelie co2 , electrovalva,
sau alte produse din domeniu acvaristicii. Astept Pm sau tel : 0758777996.
|
 |
|
Buna,
Schimb lampa acvaristica 2x30W, (220-240V/50/60Hz) din aliminiu , resistenta la umezeala,
L=96,5cm , l=18cm , in stare foarte buna de functionare. Are 2 intrerupatoare si vine la
pachet cu 2 tuburi :Sera Brilliant Daylight 30w 90cm 6000 Kelvin Made in Germany.
Pot oferi filmulet facut la zi cu aprinderea si stingerea neoanelor alternativa si simultana.
Se accepta la schimb: filtru extern , lampa UV , manado, volcanit, butelie co2 , electrovalva,
|
 |
|
Buna, aseara am tuns putin prin acv. si am ramas cu
niste " micranthemum micranthemoides" in plus. Daca
cineva doreste , astept un semn , pm sau tel:0758777996.
Altfel ajunge pe conducta. Valabil doar ptr Medias (Vitro.)
|
 |
|
Buna,
|
 |
|
Frumos acvariul si amenajarea lui, bravo!
Parerea mea e ca ursuletii fac toata treaba acol'  )
|
 |
|
Planta de sus e "Lindernia rotundifolia variegated"
Iar cea de jos e "Staurogyne repens "
Volum: 160l net.
Lumina: 0,6w/l - 8 ore/zi
Fertilizare : pps pro , trace mix plus, easy carbo, Co2 butelie 2kg (3bule/sec)
Filtrare: JBL e901 (siporax+bureti+purigen)
|
 |
|
Salut, vin cu niste intrebari si cu niste teste JBL (la picatura) facute azi :
NO3=5 (cred ca e mult prea mic)
NO2=0,05
PO4=0,4
KH=9
GH=10
Problema e ca am niste carente si nu sunt sigur ce lipsuri am.
|
 |
|
Cumpar Scalari , mi-as dori " Altum angel= Pterophyllum altum" dar stiu ca nu se prea gasesc.
Dar ma pot multumi si cu alte specii mai usor de gasit. Valabil doar in zona Medias.
Astept pm sau tel: 0758777996
|
 |
|
Salut, as vrea sa cumpar 10-15 Hemigrammus rhodostomus sau Hemigrammus bleheri.
Nu conteza specia si nici marimea, ii caut de mult si nu ii gasesc nicaieri.
Mentionez ca Sambata ajung in Sibiu si ii pot ridica personal.
Astept oferte, pm ori tel: 0758777996
|
 |
|