[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: IwaGumiGUY
Forum Index » Profile for IwaGumiGUY » Messages posted by IwaGumiGUY
Message
Eu personal am tinut un mascul de Betta S. intr-un acvariu de 200l impreuna cu Neoni , Acistrus , Cory si 1 Guppy(stiu ca nu e deloc indicat)
pe care ma asteptam sa-l ciupeasca, ceea ce si s-a intamplat. E un peste motolog, asa ca nu a mai avut si a 2-ua sansa
sa mai ciupeasca alt peste, e mult prea incet. L-am tinut 1 luna pana am achizitionat de la colegul Stefanp niste RCS, dar
de teama sa nu ii vaneze l-am dat. Ideea e ca s-a simtit super ok in bazin cu un filtru intern foarte puternic (face niste curenti...), era asa
de frumos si de "infoiat" de parca mi-a parut rau dupa el. Succes cu betalau!
O intrebare ptr cunoscatori , in legatura cu cele 2 acvarii mentionate de Stefanp, ce fel de neoane sunt folosite , are careva vreo idee? Ce lumina si cate grade K ? Imi place mult albastrul ala , banuiesc ca e o lumina rece , nu?
Arata binisor, iar dupa upgrade-ul lui Lucian arata si mai si .Sper sa nu ai probleme cu tufisul mai ales din cauza ca e un lemn din esenta moale. Dar despre ce vorbim, in Dunare nu mor pestii cand intra un maracine in apa )
Succes!
pai nu se vede nimica
Tin sa laud modul in care am putut colabora cu Stefanp in vederea achizitionarii unor creveti RCS(30) + 1 Amano bonus . Este demn de tot respectul si un profesionist pe masura. Multumesc inca odata!
Bravo , imi place mult. Mult succes cu plantele!
Eu am pus-o pe o bucata de burete mai gros sa nu intre in contact cu mobilierul nici macar cablul de curent , ptr ca si el poate produce vibratii.
De atunci e foarte silentios, dar poate in cazul tau e chiar vibratorul din interior. Eu sper sa nu fie asa de grav. Mult succes!
Daca ai acasa acvariu cu filtru , stoarce apa din el si toarn-o in acvariul de la lucru. O sa fie mult mai bine. dar tre sa ajung destul de repede, bacteriile dintr-un filtru mor in 20 de min daca filtru nu mai functioneaza. Cel putin asa am citit. Daca nu , cumpara de la un pet shop niste produse destinate ciclarii. Spor!
Nu , il va musca de coada pe guppy.
bobiciupe wrote:oare de ce nu-ti comanzi tu drosere de unde le comanda toata lumea? de la marbotrade.ro


Am sa tin cont de acest sfat mai ales ca si Ciprian si Stefanp mi-au zis acelasi lucru. Ptr. a evita o posibila cearta cu Ea , din cauza banilor
curier + droser am crezut ca ies mai ieftin cu chinezaria asta. Dar m-ati facut sa ma razgandesc , am sa iau de pe marbotrade.

Salut dragilor, puteti sa imi dati un sfat in legatura cu acest droser electric pe care l-am gasit intr-un magazin de
la mine de pe strada : Horoz HL 386 Type 2x36w. Ce reprezinta acel 386? Ma gandesc ca nu influenteaza
temperatura tubului de neon , corect? E indicat ptr tuburi T5 ptr ca nu se specifica ?
Si spuneti-mi daca sunt indicate si usor de gasit aceste tuburi de 36w ptr ca m-am ars odata cu unul de 21w , am
stat 2 saptamani dupa el
superb lucrat mobilierul si capacul, imi plac la nebunie.m-ar interesa de unde ai acea folie reflectorizanta si acel komatex ptr ca si eu caut dar nu gasesc. mult succes !
Nici eu nu te sfatuiesc sa iei SAE, eu am unul in acvariu de 200l si bate tot ce prinde. Pe cory nici nu ii suporta, vai de viata lui . Parerea mea e ca otto sunt mai buni , iar ptr acvariul tau sunt perfecti , mai ales ca nu cresc decat 5 cm. Doar ca tre sa cumperi mai mult de 3 ptr ca sunt fricosi din cauza marimii. Uite ceva ptr ajutor http://www.acvariidevis.ro/apa-dulce/pesti/otocinclus-affinis/
Cat despre melci , numai pareri de bine, neterine sau pomacea sunt mai mult decat perfecti si crede-ma ca nu ii vei inmulti asa cum crezi ! Bafta!


TI-am vazut acvariul postat pe site, e superb , bravo pentru rezultate! M-am mai inspirat din sfaturile prezentate acolo . As incerca si eu un iluminat "non-stop" dar
cum nu dispun de teste si alte accesorii ptr prevenire si tratare , imi e frica sa nu ma umplu de alge



Sper sa ma descurc si sa nu dau gresi in a calca pe urmele voastre cu rezultatele. Momentan astept sa isi faca Ciprian ceva timp liber sa plece coletul din Constanta

Bine ai revenit printre microbisti" si mult succes cu noul acvariu!
Lasa-o la fiert 3 ore in apa cu multa, multa sare si pune peste ea un pietroi sa nu se ridice.
Apoi lasa-o 2 saptamani intr-o oala cu apa pana nu se mai ingalbeneste apa. Cam atata am facut si eu si nu am nici cea mai mica problema apa. Succes si tine-ne la curent + o poza!
Roaga-l pe Andrei (colegul mai experimentat) sa iti stoarca buretele de la filtru intr-o punga iar apoi goleste-o la tine in acvariu. Vei trece peste acele 2 saptamani de asteptare, desti o ciclare nu are cum sa se incheie asa repede. Mult succes!
Ai adus cumva vreo planta ori apa din vreun helesteu ori rau ?
Pai am sa incerc sa iau vreo 3 T5 de 39w, dar treptat sa nu isi dea seama Ea ptr ca o sa am scandal . Sa vedem ce o sa rezolv cu Ciprian ptr ca momentan nu dispun nici de un curier ruta Constanta - Medias
Cat despre programul de iluminat nu stiu cum e mai bine.
Am inteles ca e indicat maxim 10 ore pe zi, dar o pauza de 2-3 ore intre cele 10 e ceva "medicament" impotriva algelor, dar am vazut unii care folosesc acest interval non-stop. Aici m-am pierdut, stiu ca e bine sa existe un interval de timp in care sa mearga toate luminile ( ceva gen amiaza cand e cel mai soare) iar apoi descrescator sa sting unele din ele. Si implicit si pornirea sa fie lafel 1 tub , apoi dupa un timp al 2-lea iar apoi toate.
Gresesc undeva colegi dragi?
Pai acvariu in stadiul cum se afla acum a fost terminat de vreo 3 sapt . Apa e curata , am avut un gurami
un cory si un sae pe tot parcursul asta. nu imi fac griji in domeniul asta, am citit cam tot ce era de citit
despre ciclul azotului. sper sa am dreptate Iar buretele il storc odata pe sapt cand scot 30% din apa si
il spal in apa din acv.
 
Forum Index » Profile for IwaGumiGUY » Messages posted by IwaGumiGUY
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com