Message |
|
Salut stimati colegi, as vrea sa cumpar niste "Seachem Purigen" si nu stiu ce cantitate as avea nevoie ptr un acvariu de 200l brut. Astept parerile voastre. Multumesc anticipat!
|
 |
|
Salut, m-ar interesa achizitionarea un filtru extern din urmatoarele modele:
Eheim 2211 Classic 150 , Eheim 2213 Classic 250 , Eheim 2213 Classic 250+ Eheim 2215 Classic 350
|
 |
|
Buna, cum zicea si titlul, as vrea sa intru in posesia unui reductor de presiune CO2 .
Astept oferte, pm sau tel :0758777996.
|
 |
|
Interesant filtru ti-ai tras Black, cati litri are acv si cati filtru?
Dupa topicul acesta mi-am scos si eu toate plantele de suprafata si le-am introdus in WC;)) Credeam ca scap de apa albicioasa si de particulele care plutesc in ea cu un e901 dar vad ca nu am nici cum succes , mai ales ca am si un autocolant negru pe spate care imi scoate in evidenta toate mizeriil. Nu stiu zau ce sa fac , poate sa mai bag un filtru numai cu perlon si cum face Koala sa tin unul doar ptr filtrare biologica. Dar si faza cu prefiltru e interesanta, cine foloseste unul il rog sa puna cateva poze cu aceasta minune ( cat mai "explicite" ) !! Poate o sa adopt si eu aceasta scula.
|
 |
|
Super, imi place mult! Cauta la vreun izvor sau rau ceva muschi, am mai vazut pe cineva care l-a folosit. Nu uita sa iti iei un cutit sa poti lua o bucata maricica.
|
 |
|
Salut, am urmarit acest video si acum ma cam bate gandul sa testez aceasta teorie .
Trebuie sa recunosc ca tipul are niste puncte de vedere destul de bine intemeiate.
A incercat careva acest trick? S-a mai discutat? Si daca da , care este rezultatul?
Video : http://www.youtube.com/watch?v=szrUlHTW5Zo
|
 |
|
Buna, vin azi cu niste teste la picatura de la JBL si suna cam asa :
PH=7,5
KH=9
GH=10
NO2=0,05
NO3=10
PO4=0,02
Astept cu drag niste critici si sfaturi deasemenea !
|
 |
|
Poti desface filtrul si in motor e un ax rotor , o chestie cu magnet si niste palete din plastic. Poti scurta acele palete prin taiere  Dar gandeste-te de 2 ori inainte sa o faci !
|
 |
|
Foarte frumos ti-a iesit , bravo! Ma intereseaza si pe mine un astfel de capac, te rog mult sa imi dai mai multe detalii despre materialul din care l-ai facut, de unde l-ai cumparat?
Un sfat : apa trebuie sa fie pana sus incat sa nu se vada spatiu gol intre luciu apei si capac. Va creea o imagine mult mai naturala, sper sa ai loc sa mai adaugi !
|
 |
|
Deci asa , banuiesc ca doar primul compartiment de sus il tin cu burete iar restul cu Siporax. Al tau cum e? Ce combinatii de medii filtrante mai se foloseste? 1-burete , 2- matrix, 3-JBL PhosEX ultra (in cazul in care e nevoie) 4-siporax ? Ori alte combinatii? Mersi ptr sfat!
|
 |
|
Adica, mai multe detalii?! 
|
 |
|
Multumesc ptr. comenturi si ptr. sfaturi, am sa introduc mai multe plante dar cand o sa mai fac rost de niste teste (NO3 si PO4) . Nu reusesc nici cum sa limpezesc apa ori ce as face cu un JBL e901, aspirat substrat din 3 in 3 zile, putina mancare, test NO2=0. Bag de seama ca am o cantitate mare de Fosfati ptr ca altceva nu imi pot imagina, ori nisipul e plin de tampenii, desi a fost spalat de 100 de ori. Acum astept 1 litru de Siporax sa ajunga sa vad ce schimbari poate aduce. Aici am o nelamurire, in filtrul JBL e901 am 3 sertare cu bureti si 1 cu inele ceramice(foarte putin poroase) , cred ca numai ptr filtrare biologica nu sunt, poate ptr mecanica.. Cand imi vine Siporaxul , ce sertar sa inlocuiesc? Unul cu burete ori cel cu inele ceramice chinezesti ?
|
 |
|
Vin cu un update facut azi . Nu criticati , stiu ca nu prea are legatura cu Iwagumy , dar cand o sa dispun
de toate conditile favorabile gazoanelor o sa refac peisajul.
|
 |
|
Buna, m-ar interesa 1litru de Sera Siporax (Original) , nu de altceva dar am
vazut pe net foarte multe produse chinezesti care nu sunt bune de nimik.
Eventual , un link din partea unui coleg care a mai luat de pe un site sigur.
|
 |
|
Ciudat, azi i-am facut testul de la JBL ( din picaturi ) si mi-a iesit 8 . Si GH si KH .
|
 |
|
Superbi discusi , nu m-am incumetat niciodata sa ma apuc de ei , stiu ca's foarte pretentiosi iar la apa noastra de la robinet , cu o duritatea de 8 e mult prea mare. Tel : 0758777996 , ne auzim maine ;)
|
 |
|
Oooo, cat ma bucur , incet, incet ne marim "Comunitatea Medesana "  a pasionatilor , asta e un semn bun.
Bine ai venit printre noi si abea astept sa ne cunoastem! Mult succes!
|
 |
|
Salut colegi, are cineva vreo idee de unde pot achizitiona acest robinet( parte componenta a "Reactorului Bitanu" )? In Medias nu am gasit nicaieri .
Sau daca a folosit cineva un alt produs , sa imi dea un sfat
Multumesc mult!
|
 |
|
Waaaa, Panda aia sunt mortali! Sunt greu de intretinut si de inmultit? Daca te apuci de vanzari sa ne anunti !  succes!
|
 |
|
Salutari colegi, in primul rand multumesc ptr sfaturi , in al 2-lea rand am reusit sa lipesc difuzorul cu silicon special
ptr acvarii , dar nu am facut-o bine (are scurgeri) , acum am sa incerc sa remediez problema si am sa mai lipesc
pe alocuri unde ies bule mai mari. Acum imi pare rau ca nu am urmat sfaturile colegilor Stefanp si Humbert legate
de super-glue de frica sa nu fie toxice si ca urmare de indepartat siliconul nu mai pot sa o fac. Iar super-glue peste
silicon , nu cred ca mai prinde. O sa incerc sa ma descurc inca o luna cum pot iar de cealalta incerc sa achizitionez
unul deasta http://www.sera.de/en/pages/products/in_category/technical-cosub2sub-equipment-5162-1/product/sera-flore-co2-active-reactor-500-1000.html
ori renumitul "REACTOR BITANU". Apropo cam care ar fi diferentele, pret calitate si cine il poate face si cam la ce pret?
@razvan123=legat de filtru, am convins-o sa imi dea bani ptr ca am dansat frumos la nunta  ) si i-am citit niste
mesaje cu parerile colegilor : bobesku, Lucian ,Alex ,calin_gherman despre achizitionarea si avantajele filtrelor externe.
Tine sa le multumesc pe aceasta cale baietilor ptr sfaturile date ! Numai bine!
|
 |
|