[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
dupa parerile mai multor experti in shrimpi, solurile speciale destinate lor sunt cam la fel. Difera producatorul si pretul, si nu in ultumul rand ingrijirea acvariului dupa ciclare
caridine sau neocaridine?
eu cred ca te agiti prea mult: acvariul este mic. La un acvariu mare se merita, dar la unul mic e mai multa bataie de cap
da pare mai ok, ca debit. Nu stiu insa nimic de fiabilitatea lui. Parca citeam pe undeva ca unii se plangeau de robineti, ca se rup si ar fi sensibili. Dar nu ma pot exprima clar. Acum un sfat pentru tine: daca tot nu conteaza banii, ia-le pe amandoua si vezi care e mai bun . E bine sa ai mereu ceva de rezerva in caz de avarie. Eu asa am, si pentru conservare le-am uns cu vaselina nontoxica, iar in caz de ceva pot inlocui oricand. In comparatie cu 4+, acesta are un sistem de ejectare al robinetilor care nu a dat gres niciodata( ma refer la 4+)
MihaiF wrote:
scorpionul wrote:am uitat sa-ti spun: vezi sa nu fie prea puternic filtrul ales de tine

Pai eu mai am un Eheim pro 4 dar modelul + 350 si mi se pare ca robinetul se poate regla extrem de fin , daca mai adaugam la aceasta si factorul colmatare , nu cred ca va fi rau . Dar daca ai inceput , continua , de ce crezi tu ca e prea puternic , ce parametrii nu iti plac la el ?

debitul mi se pare prea puternic: 950l/h adica de aproape 20x 54l cat ai tu, cred ca e un pic cam mult. Eu nu am avut modelul asta de filtru si nu stiu cat se poate regla in minus ca sa fie ok pentru tine, daca tu ai si spui ca e ok, atunci ma bazez pe parerea ta. Eu merg pe ideea ca , exemplul tau acvariu 50l, filtrul ar trebui sa aibe maxim dat de producator 500l/h. Daca se colmateaza cum arata experienta Eheim colmatare 30%, atunci filtrul va avea un debit de 350l/h , adica de 6-7 ori mai mult decat este acvariul ceea ce cred ca e super ok(parerea mea). Daca mergem pe alte filtre trebuie sa ne bazam pe experienta de colmatare a celor care le folosesc deja si acolo vorbim de alte debite
am uitat sa-ti spun: vezi sa nu fie prea puternic filtrul ales de tine
mai este si asta de la Dennerle https://www.nevertebrate.ro/difuzor-co2-dennerle-crystal-line-mini-pipe-sticla-17061 . Eu pe unul din astea de la Dennerle as merge
salut, il iau eu. Ma poti suna. Iti trimit in pm datele de contact
de ce prefera lumea difuzor la borcane? Foarte simplu: sunt mici, estetice si nu au nevoie de co2 mult. Daca vorbesti de acvariu mare se schimba problema: ai nevoie de co2 mai mult, ai deja stand in care poti ascunde multe, etc. Ia gandeste-te ca ai un borcan de 10l si numai reactorul e jumatate din borcan...Nu mai vorbim de faptul ca un reactor are nevoie de o pompa puternica, care e exclusa la un borcan. In plus pana acum nu am intalnit un spargator de bule mai eficient ca cel din filtrul de apa. Mai sunt reactoare de firma , dar sunt scumpe si teoretic fac acelasi lucru.
la filtrare eu sunt pretentios deoarece de ea depinde stabilitatea acvariului. Ca filtru m-as orienta catre Eheim asa cum ai facut si tu. Nu m-am uitat sa vad ce debit are varianta aleasa de tine, dar in opinia mea e valabil unul care sa aibe cam de 10 ori capacitatea acvariului, pentru ca orice filtru isi reduce debitul prin colmatare cel putin cu 1/3 fata de cel dat de fabrica.
La sistemul de co2 am folosit cu succes furtunul de la perfuzor impreuna cu reglorul de solutie de la el, si filtrul de la perfuzor care a fost cel mai bun numarator de bule. Difuzarea am facut-o cu lemn de tei uscat. O bucatica de creanga uscata gasesti pe oriunde langa bloc. Am cojit-o de coaja, am bagat-o in furtun si treaba e gata. Dar neaparat butelie cu reductor. E greu sa gasesti un difuzor care sa fie fin, sa coste putin si sa te duca mult. Asa cu lemnul de tei , cand se infunda il schimb imediat si e si gratis, in plus o sa ai surpriza ca daca folosesti butelie, o sa te tina ceva timp. Altii folosesc piatra de aerare in loc de difuzor, dar si aici ai nevoie de o piatra foarte fina, care sigur se va infunda mai devreme sau mai tarziu
cea mai simpla cale e: butelie, reductor, furtun, supapa unisens, numarator de bule, difuzor. Ca indicator de ph eu am cumparat asta https://www.ebay.com/itm/Seachem-pH-Ammonia-Combo-Alert-Continous-Water-Test-Monitor-Sensor-Aquarium/253721267995?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649 Sistemul e simplu, dar eficienta dizolavarii co2 e discutabila. Normal ca fiecare sistem are plusuri si minusuri. Daca vrei partea mai sigura e cea pe care o stii : butelie, reductor, furtun, electrovalva, supapa unisens, reactor, ph controller si sonda
ca sa nu mai deschid alt topic, eu am luat sonda de sticla reincarcabila de aici https://www.ebay.com/itm/PH-ELEKTRODE-BNC-GLAS-nachf%C3%BCllbar/321678790402?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2060353.m2749.l2649 . Pretul foarte bun, sonda sensibila, cablu 3 m. Recomand
Deliabiba wrote:Una din problemele mele este: daca nu schimbi apa periodic nu incepi sa ai o incarcatura bacteriologica foarte mare care o sa duca la boli ? intreb si eu? ca am incercat varianta in care schimbam foarte rar apa dar din pacate au cam crapat o gramada de pesti datorita infectilor bacteriene. solutia ar fi un UV - dar atunci omori fertilizarea din apa...

asta depinde foarte mult de cate si ce plante ai in acvariu si de numarul pestilor raportat la acvariu. De echilibru in general
e scumpa. Daca iei Dupla de pe ebay iesi mai ieftin https://www.ebay.de/itm/Dupla-pH-Elektroden-Set-Glaselektrode-Aquarium-Fisch-Fische-Zubehor-Ersatzteil/170789735368?hash=item27c3dc8bc8:g:bwYAAOSwiCRUinQK:rk:5:pf:0
in principiu eu vad 2 rezolvari: te folosesti de apa pe care o ai si pui flora si fauna care sa reziste la ph marit, sau ai varianta osmozei remineralizate pe care o faci cum vrei tu. Depinde ce iti doresti sa ai in acvariu. Oricum, daca ai multa rabdare, prin plantare masiva si echilibrare acvaristica se va mai reduce din ph. Insa un ph ok plantelor nu vei reusi sa-l tii sub control decat cu o instalatie cu butelie de co2, dar stiu ca in zona Timisoarei e problema cu incarcarea buteliilor la persoane fizice, iar la cantitatea consumata eu nu iti recomand bomba.
salut, ma intereseaza cativa pomaceea, dar sunt in Bucuresti. Ancistrusi doar albino voalati(daca ai). Daca esti de acord da-mi un PM. Multumesc
http://www.dennerle.com/wasserwelt/?lang=en materialul si posterele se pot descarca
categoric NU. Acvariile de genul ala au fost facute cu un scop anume, dar nu am sa-l spun aici pentru a nu da idei proaste altora. Un sfat: acvaristica inseamna infinit mai mult decat un peste intr-ul bol. Te rog citeste in rubricile noastre de acvaristica ce inseamna sa ai un acvariu adevarat, intreaba ceea ce nu pricepi si apoi cumpara
cumpara altul. Nu merita efortul de a-l lipi. Si daca deja ai vazut 2 probleme poti fi sigur ca mai sunt si altele
daca acvariul e mic nu merita reparatia si mai bine cumperi altul. Daca acvariul e mare nu ai varianta decat desfacerea lui si relipirea. In rest carpelile nu tin si te trezesti cu apa in casa de regula cant tu esti plecat

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: