[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
si fa ce a spus koala, repede, altfel greu mai scoti mirosul din acvariu, pompa, lemne...
o pompa booster iti scoate mult peste 3 bari constant, in functie de model. Problema e ca hidroforul sa iti poata asigura debitul de apa necesar pompei, ca daca nu e zama...nici pompa nu are ce sa scuipe
dpdv al activitatii manado sau pietrisul cum ii spui tu sunt absolut la fel, adica sunte inerte, intre ele fiind diferente doar de culoare, granulatie, greutate, etc. Ca impact asupra plantelor manado este superior deoarece fiind foarte usor se aeriseste mai repede, plantele in special gazonul isi fixeaza mai bine radacinile, etc. Dar din alt punct de vedere combinatia intre cele doua duce la un amestec care va arata ca un rahat la tine in acvariu, asa ca ori, ori. Tu poti sa-mi spui ca nu le combini, dar cand mai scoti plante sau le muti automat ele se amesteca. Insa cele mai bune rezultate in acvariu le ai cu substrat fertil acoperit cu inert. Te poti orienta ca idee rasfoind jurnalele colegilor tai de la plantate. Ai acolo o bogatie de idei si sfaturi
si mie imi plac tetrazonele( sunt o iubire mai veche). In acvariu am facut o combinatie de tetrazone cu conconius. Amandoi dau viata acvariului, iar conconius un plus de culoare
cr1st1an wrote:
Acuma, nici apa verde ca aia video nu vreau sa am.
Ciudat e ca ii am de vreo luna si din nestiinta i-am pus in acvariul inca neciclat si nu a murit niciunul din cei 5. Si acum au murit 2 in 3 zile.
Singura banuiala este ca inainte de a muri, am facut un schimb de apa si am spalat plantele ornamentale si castelul din acvariu la robinet.

nici eu nu imi doresc o apa ca aia in acvariu, era doar ca sa vezi in ce apa traiesc . Iti inteleg ideea cu castelul, dar macar elimina celelalte plante si pune plante adevarate. In Timisoara sunt multi acvaristi, nu se poate sa nu primesti o mana de ajutor de la ei. Dar inainte de a face urmatorii pasi, citeste aici pe forum despre ciclarea acvariului si cam ce trebuie sa contina un acvariu adevarat. Daca nu te multumeste informatia, rasfoieste jurnalele de apa dulce, si vei gasi acolo tot ce iti trebuie. Pe urma asterne-te la drum si ce nu intelegi, intreaba
da, dar ei nu pot sa manance din plante. Ei se hranesc in mod special cu alge. Tu avand un acvariu nematur -inca- ei ce sa manance? Mai mult, tie iti place cand vezi o apa plina de peturi? Ce impact crezi ca au asupra parametrilor apei? De asta noi incercam sa facem in acvarii un colt de natura. Un colt de natura nepoluat. Stiu ca e o chestie de gusturi, dar un acvariu care nu are plante e ca pamantul fara verdeata. Apropo, cu o floare nu se face primavara. Plantele fac parte din circuitul naturii , iar lipsa lor inseamna probleme pentru toti locatarii, probleme care se manifesta mai devreme sau mai tarziu, dar se manifesta
oto ai tai au murit de foame. Nu vreau sa spun ca acvariul tau trebuie sa arate ca habitatul lor, dar macar incearca sa ai o idee http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40167.page . Tu ce le-ai oferit de mancare? plastice, plastice, plastice...
in fine asociez si eu numele cu pseudonimul si persoana life. Cred ca la intalnirile astea ar trebui sa avem ecusoane cu pseudonimele, ca tare as vrea sa mai cunosc si alti membri ai forumului si nu numai. Felicitari pentru prezenta si castig!
e posibil ca aici http://www.discus-club.ro/phpBB3/index.php?sid=a4cc3b3255c7babd92ffeb4e5ac0972f sa gasesti mai multe informatii despre discusi
inainte sa cumperi, citeste, si ce nu intelegi intreaba, altfel sa sa arunci banii

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/23751.page

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2163.page
recomandarile sunt aceleasi de la pozitia 8 dan.pavelescu prima pagina. Butelia cu cat mai mare cu atat mai buna, in ideea ca tine mai mult, sau daca o sa schimbi acvariul cu unul mai mare(ceea ce se intampla foarte des) e mult mai bine. Sau mergi pe varianta de 2 butelii eventual mai mici, deoarece cand se termina una, nu ai posibilitatea sa o umpli imediat, si sa ai de schimb. Eu unul am butelii mari, dar la fiecare acvariu mai am cate o butelie de 2-3kg de urgenta
sclau89 wrote:Colegii au dreptate cu tot ce au zis. Ce vreau sa adaug,sa nu ai impresia ca e mai usor de intretinut un bol de 2l decat un acvariu de 15-20, este exact invers.In plus fiind la inceput te asigur ca vei mai face erori, cu cat este mai mic acvariul ca si volum,cu atat va fi mai instabil,iar erorile vor avea efecte mai neplacute.

carasii chiar daca sunt mici fac caca mult ceea ce inseamna multa mizerie in filtru. In afara de asta ei si cory sunt niste scurmatori, ceea ce inseamna ca tu ai in permanenta apa agitata in acvariu si e posibil ca filtrul sa nu faca fata. La fel si ancistrusul, se plimba mult pe substrat si va ridica mereu mizeria
Am vazut, dar poti sa-i faci tu unul, insa asta poate e mai greu pentru tine. Indreapta returul catre suprafata apei(ridica-l cat e necesar)

5 - ca sa nu uit, micsoreaza numarul de pesti(acest numar 5 poate deveni prima recomandare)
Salut George si . Cateva observatii: ca un betta sa se simta bine(contrar a tot ceea ce vezi pe net) are nevoie de un ACVARIU de 15-20 L. Chestia cu bolul e cam asa: in afara faptului ca e mic, daca tie ti-ar pune cine ochelari de vedere fara sa iti trebuiasca ce crezi ca s-ar intampla cu ochii tai? Mai mult: orice acvariu are nevoie de plante, filtrare, lumina. Tu ce ai din toate astea? Poate ca acum betta e bine, dar mai tarziu? Nici puscariasii nu mor in carcera, dar cat de bine o duc? Lui betta ii place sa se ascunda, ii plac plantele de suprafata ca sa isi pregateasca cuibul pentru viitorii pui. Astea sunt doar cateva din argumentele pentru care nu este bine sa ai pestii in bol. Apropo, varsta nu conteaza atat timp cat vrei sa inveti, pana la urma pasiunea e cea care ne strange pe acest forum
1 - pune spraybarul sa valureasca suprafata apei
2 - planteaza mai multe plante
3 - daca e musai, sunt pastile de la JBL de oxigenare
4 - in ultima faza( daca nu s-a rezolvat cu primele 2 desi nu cred) sunt pompe de oxigen
eu am folosit sonda de la Hanna timp de 2 ani, apoi a murit de tot si nu am mai putut-o recalibra. La Hanna am avut nevoie neaparata de legatura la pamant la neoane, altfel avea eroare de citire. Am folosit sonda de la JBL: e foarte puturoasa la citire, dar exacta. Daca la Hanna citea in cateva secunde ph-ul, la JBL asteptam si 1min-2 min sa imi indice valoarea. Acum folosesc de la Dennerle sonde. Sunt rapide, tot asa in cateva secunde imi citesc valorile. Despre sondele de la Milwaukee nu stiu nimic, insa stiu cateva cazuri in care posesorii de controlere de la ei s-au plans de calitate(erori + defecte). La controlerele folosite de mine Artz Elektronik si Dennerle, pot spune ca amandoua sunt foarte bune si se poate regla alarma de recalibrare a sondelor( o luna si peste). Eu prefer recalibrarea lunara, deoarece consider ca imi da o siguranta mai mare in exactitatea masurarii ph-ului. Solutiile de calibrare au pe ele termene da valabilitate in genere de 2 ani
Pentru ca am facut o alta plantare de plante, scot la vanzare 5-6 maini de Marsilea hirsuta si cateva fire de Lobelia cardinalis small. Totul la 10 lei, numai pentru Bucuresti. Pret absolut derizoriu avand in vedere cantitatea. Anuntul e valabil 2 zile
pe 5 mai e expo betta la Animax Vulcan in Bucuresti
multumesc, e super ideea cu magneti. Eu ma gandeam sa-i prind in placa de pal si ei sa se "lipeasca" de cadru la interior

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: