[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: scorpionul
Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
daca te ajuta cu ceva, eu am un sun-sun 402 1000l/h care nu-l mai folosesc de ceva timp. Trebuie schimbat la el rotorul care e 28 lei si recomand garnitura care e 30 lei. Nu mai am la el furtunuri si nici in-out, insa filtrul costa doar 100 lei. Daca te intereseaza imi spui
eu as merge pe Oase. Thermo doar daca e cazul. Atentie ca la Oase prefiltrul ca sa-l cureti ai nevoie de spatiu in inaltime ! Deci mare atentie la stand!
Pestele nu se scoate din acvariu ca il stresezi
Incearca sa nu scormonesti prea mult nisipul deoarece se activeaza bacteriile din el si te poti umple de probleme. De regula la un acvariu mic apa se scoate cu un furtun mai subtire tocmai pentru a nu face prea mult deranj pe acolo. Ca sa eviti tulburarea prea mare de apa poti pune pe apa un burete( acesta va pluti) si torni pe el apa in acvariu cu o viteza care sa nu rascoleasca apa.
E bine sa schimbi mai putina apa maxim 15-20% ca sa eviti schimbarea prea brusca a parametrilor apei. Si inca ceva, daca ai doar un peste betta poti schimba apa si la 2 saptamani linistit.
Teoretic nu tulburarea apei il afecteaza ci ce contine aceasta tulburare...
Pentru a mai aerisi putin si in mod ecologic substratul poti folosi melci de substrat.
Si nu in ultimul rand un acvariu mai mare nu iti ocupa asa mult loc, insa ofera o stabilitate mai mare a parametrilor apei
marian1606 wrote:500 de litri saptamanal?? :O Si nu costa cam mult? )

Apa ? Glumesti. Apa rece e 4-5lei m cub. Mai mult te costa medicamentele daca iti scrantesti spatele carand la ea. De asta eu am pompa cu care umplu si furtun cu care vars apa murdara direct la canal. Acum stateam si ma gandeam la o eroare pe care am spus-o. Am o tona de apa in acvarii dar schimb saptamanal cam 200l nu 500l
eu am mutat un acvariu de 750l lipit tot de Porcu. Acvariul a fost luat de la o casa(parter) a fost urcat in camion, dus cativa km, coborat si apoi urcat la bloc pe scari et 5. Acvariul e bine merci. Asa ca la tine 15m...e bagatela. Mare grija la maipulare ca e greu. Manusi in maini sa nu alunece si mai ales respectarea conditiilor de transport: pus pe polistiren sa ai vreo piatra jos, mutat stand cu acareturi, apoi mutat sticla. E recomandat sa fie multi sau sa fie baieti cu chinga de transport
Stii cantecul ala cu " Gandim la fel/ Simtim la fel/ Iubim la fel..." ? Eu am 1 tona in casa(inca) si schimb saptamanal prin rotatie cate 500 l. Asa ca ala micu de 10 l e bagatela. Dar nu te impacienta: sunt cu ochiul pe tine
ce teapa ti-ai tras: eu am unul identic care l-am facut "cadou" sotiei. Sa-ti mai spun cine il ingrijeste azi? Frumos, frumos, dar pe cine cade magareata?...Bafta cu nano! Sa vedem ceva frumos!
clar ca trebuie sa faci ceva cu apa si vietuitoarele din ea. In plus la noi la Boli/Tratamente gasesti o multime de cazuri rezolvate de fin rot dintre care unul aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/9709.page#p86919 . Nu cunosc medicamentul ce ti l-a dat tipul ala si nu imi exprim nicio parere despre efectele lui, prefer sa merge pe retete cunoscute, incercate si cu rezultate clare
vezi ca ca in momentul asta incerci sa rezolvi niste efecte, fara sa tratezi de fapt cauza. Acest fin rot apare in genere datorita conditiilor improprii din acvariu. Gandeste-te la acest aspect! Degeaba tratezi un efect daca nu rezolvi cauza, si asta trebuie sa o rezolvi cat mai repede! Nu stiu ce bazin ai tu(banuiesc ca nu e mare) dar cantitatea "recomandata" e buna daca vrei sa faci o saramura din pesti. Un comment pe net " Boala apare atunci când pe?tele devine stresat de ceva în mediu. Cele mai frecvente cauze ale Fin Rot sunt calitatea sc?zut? a apei ?i temperatura sc?zut? a apei. Supraînc?rcarea rezervorului, alimentarea alimentelor dep??ite sau supraînc?rcarea, precum ?i deplasarea sau manipularea pe?tilor pot provoca, de asemenea, stresul care duce la Fin Rot." " Tratamentul trebuie s? includ? schimbarea apei ?i o examinare atent? a condi?iilor acvariului. Dac? exist? resturi alimentare, aspira?i pietri?ul ?i ave?i grij? s? evita?i supraînc?rcarea în viitor." " Verifica?i pH-ul ?i temperatura apei din ap? ?i asigura?i-v? c? este potrivit pentru pe?tele dumneavoastr?. PH-ul incorect este foarte stresant pentru pe?ti ?i poate duce la boal?. Temperaturile sc?zute ale apei, în special la pe?tii cu aripioare lungi, pot declan?a adesea Fin Rot." " Mai multe antibiotice sunt eficiente; cu toate acestea, cauza principal? trebuie abordat? ?i pentru a se asigura c? boala nu se întoarce."
eu nu am auzit de guppy de apa sarata, dar mai invat si eu ( 5 linguri de sare?)
ce greu iti scoate omul amanuntele. Tu trebuie sa intelegi ca daca nu dai informatii exacte, nici sfaturile nu sunt cele mai bune. Ai lasat 2 mm in total? sau 2 mm pe fiacare parte? Daca ai 2 mm in total poti folosi guta de 1mm pe care o poti lasa in silicon si o tai cu un cutter pe urma, iar daca ai cate 2 mm pe fiacare parte folosesti distantiere pe care le scoti in momentul umplerii. Asta in situatia in care geamurile sunt corect taiate si nu ai abateri. Cel mai bine e sa te ajute cineva, ca e dificil sa faci singur totul
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/80/19550.page
ce distanta mai exact ai lasat?
merliyn wrote:Am anticipat folosirea distantierelor ?? a fost taiata pentru a oferi posibilitatea folosirii distantierelor. Deci pot folosi. Din pacate am sost suficient de idiot incat sa nu le cantuiesc.

fara suparare, dar ai fost...de doua ori: prima data la sticla de 10, aici te-ai zgarcit si chiar nu trebuia. La 160 lungime si 65 inaltime...Uite aici ceva "asemanator" dar cu sticla de 12 http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/10905.page si inaltime de 60. Cei 5 cm inaltime la lungimea aia chair conteaza
merliyn wrote:Calculatia sticlei cred ca am facut-o bine, am facut o mica simulare fara lipire si este ok. Inaltimea este 65.
Sa zicem ca as folosi distantiere, ce dimensiune ar trebui sa aibe acestea?

aici e problema ca folosesti sau nu inclusiv de grosimea lor e discutia, in functie de distanta care ai lasat-o. Nu mai poti modifica nimic. Era bine sa ceri sfaturi inainte de a da comanda. Eu am vazut colegi care au folosit distantiere pana la 4 mm, dar s-a stiut inainte de a taia geamurile. In afara de asta e important daca ai cantuit sau geamurile. La cele cantuite e mai usor sa folosesti distantiere, la cele necantuite trebuie sa te adaptezi.

despre sump nu te pot sfatui ca eu unul nu am folosit niciodata, dar la bazine mari e cunoscuta eficienta lor fata de filtre. Si nu numai eficienta ci si economia de curent( e discutabil aici). Si iarasi la sump sunt niste modificari care trebuiesc facute inainte de a monta sticla. Asa ca mai ai rabdare sa strangem mai multe idei ca sa iasa o treaba buna
Salut Radu si bine ai venit!
1) 65 e latimea sau inaltimea, ca sa stim exact ce vorbim?
2) Ai cumparat deja sticla? La ce dimensiuni? In mod normal inainte de a comanda sticla trebuie sa calculezi clar distanta intre geamuri , iar daca ai comandat-o ar trebui sa stii ce ai de facut. La bazinele mari se pun distantiere din mai multe motive practice, dar fiecare lucreaza cum stie. Eu as pune
3) filtrarea mi se pare insuficienta pentru americani
am mai dat odata pozele astea pentru cineva si le-am pastrat. Cum ai intrat pe B-dul preciziei dinspre Kaufland, mergi cam 8-900m si pe partea dreapta e centrul de incarcare. Te poti orienta dupa pozele mele, dar sa mergi mai incet ca daca treci de centru e mai greu sa intorci. Ca idee trebuie sa treci de Coca-Cola
eu am gasit aici multa informatie stransa la un loc. Sper sa te lamuresti cat de cat http://www.consolegames.ro/forum/f63-pets/17206-ghid-de-acvaristica-intretinere-acvariu-pesti-plante-si-echipamente/
si pana la urma, din toate discutiile astea, ce benzi led bune recomandati? De unde si la ce preturi?

Forum Index » Profile for scorpionul » Messages posted by scorpionul
Go to: