[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: johnny6600
Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Lumina sa tine 12-14 ore pe zi aprinsa, cam atat , sper ca la asta te refereai.
Nu-ti pot spune exact motivele dar nu esti singurul care a patit asa ceva.Si scalarii mei mai au "certuri" din astea dar de obicei nu se intampla nimic grav.O singura data , intr-o dimineata l-am gasit pe mascul batut rau de femela , saracu statea ascuns printre plante.L-am separat si si-a revenit , dupa vreo 2 luni(timp in care au crescut puii marisori paziti cu devotare de mama) i-am pus la loc si s-au impacat.
Mitica wrote:Din experienta personala pot sa iti spun ca daca l-ai lasat 2-3 zile la lumina soarelui te-ai umplut de alge.

Ma simt nevoit sa-l citez pe mitica pentru ca are 100 % dreptate.Vorbesc din experienta proprie ,la mine s-a umplut de alge verzi tip panza de paianjen care se prind bine de plante.Acvariul trebuie tinut cat mai ferit de lumina,in nici un caz in bataia soarelui.
mikey wrote: 8-10 carasei si un sanitar ?

Daca nu m-as fi uitat la user as fi zis ca e o gluma de-a lui Razvan )
Acum serios mikey ,nu te lasa inselat de dimesiunile puilor de caras , la maturitate se fac foarte mari iar intr-un acvariu ca al tau maxim o pereche dar si aia inghesuita ar intra.Nici scalarii nu sunt prea indicati pentru 80 de litri.Pentru ca esti incepator eu ti-as recomanda viviparii.Adica molly , guppy ,platy.Dar inainte de a cumpara vre-un peste citeste articolele de pe forum ,cele facute stiky la sectiunea asta si de pe site unde e de fapt primul articol pe care ar trebui sa-l citesti : Ghidul incepatorului
Eu zic ca polistirenul expandat este solutia ideala pentru orice tip de decor.Este usor de prelucrat si cu putina imaginatie iti iese ceva frumos.Iar daca imaginatia nu te ajuta exista multe exemple pe net pe care le poti copia.E mult mai usor decat cu pietre luate din natura si mai putin riscant.Cred ca cea mai buna solutie este sa faci si trunchiul din polistiren expandat ,folosindu-te de niste poze cu trunchiuri de copac , fara sa te mai complici cu mulaje si negative.
Din cate stiu durata de viata la betta este aproximativ 2 ani , deci probabil de batranete a murit.
Nu, l-ai facut chiar foarte rezistent.Mergea si din sticla de 8 asa ca la sticla de 10 nu e nevoie de intarituri.
Pai ai putea sa-i dai un pm si sa incerci.
Am avut 30 de pui si i-am dat lui viviparu.Si cand te mai gandesti ca stai si pe Vacaresti poate la cateva blocuri de mine :o As mai avea un scalar negru mascul de dat(matur).
rezolvat
Am si eu un acvariu facut din "termopan".Mai exact dintr-un geam care fusese folosit la ferestre tip termopan.L-am salvat de la o firma care redecorase.Dar nu am folosit ambele geamuri ci numai unul care era din sticla de 5 mm.Nu ajuta cu nimic sa foloseti ambele geamuri la un acvariu si in plus e foarte greu de facut.Geamul de termopan nu e diferit de cel obisnuit dar e posibil sa fie float ceea ce inseamna ca e mai rezistent.Daca vrei sa faci un acvariu, spui de cati litri vrei si iti vom spune ce grosime trebuie sa aiba geamul.Daca esti incepator mai bine cumperi unul, e mai simplu.
Am 30 de pui de scalari de dat care au aproximativ 2 luni.Sunt negri , sau argintii cu dungi negre, foarte simpatici.Daca vrea cineva trebuie sa vina pana in Berceni dupa ei.Dati un telefon la 0724556048 si intrebati de mine , adica Eugen.
guma de mestecat?Dar nu stiu cat ar tine.Sau chit?
S-o luam incet.Ca dimesiuni ti-as recomanda 80 cm L , 40 h si 40 l.Mi se pare destul e bine proportionat , cel putin asa l-am facut pe-al meu si-mi place.Sticla necesara pentru un astfel de acvariu trebuie sa fie de minim 6 mm , dar ar fi si mai bine daca ar fi de 8.Metru patrat de geam de 6 e aprox 35 lei noi iar de gem de 8 pana in 60 lei noi.Cel putin in Bucuresti.Dar ca sa faci un acvariu , ca sa-l lipesti ai nevoie de silicon special pentru asa ceva.Exista 2 marci mai populare Bison si Den Braven.Nu ti-as recomanda sa il lipesti tu daca nu ai experienta , nu e chiar asa de usor.
Trecand peste asta , despre filtre , iluminat , capac ,incalzitor s-a discutat mult la sectiunea DIY Hardware si nu ar avea rost sa ma repet.Acolo gasesti aproape orice informatie despre constructia unui acvariu.
Io am taiat un acvariu intreg la geamgiu si mi-a cerut DOAR 3 lei noi ,am ramas uimit si de bucurie i-am dat 6 lei noi.
Nisip am luat tot de la materiale de contructii, 3 galeti - 2,5 lei dar n-am reusit sa gasesc pietris fin.Plasa de care vorbeste akademik s-ar putea sa fie tocmai ce-mi trebuie,thx.
O intrebare a ramas inca fara raspuns.Exista polistiren expandat cu latimea mai mare de 50 cm si daca da unde?
1.Tocmai am terminat acvariul meu de 60/45/60 cu decor din polistiren expandat si n-am reusit sa gasesc polistiren cu latimea mai mare de 50 cm.Poate n-am cautat eu destul de mult sau chiar nu exista?Daca da, aveti idee pe unde prin Bucuresti?
2.Eu cand cumpar pietrisul ,il cumpar la sac si de aceea sunt pietre si de dimensiuni mai mari.Cum fac sa aleg pietrisul mic de cel mare?presupun ca imi trebuie o sita , dar unde as putea gasi asa ceva?Stiu ca o sa-mi ziceti ca e mai usor sa-l cumpar deja ales dar la mine in cartier nu se vinde decat asa.
Daca nu deranjeaza pestii nu e musai sa cumperi altul.
Leo2003 wrote:
johnny6600 wrote:Poza pe care ai aratat-o este intr-adevar frumoasa si depaseste cu mult ideea ta.

Poza o fi frumoasa, dar "acvariile" de acolo reprezinta kitsch-ul in forma lui cea mai pura.
De fapt nici nu sunt acvarii ci un fel de vitrine de muzeu.
Barul ala mai are si alte hibe. Nu ma prind, neam, cum de a "infrunzit" bagheta aia de la coltul tavanului.

Eu ma refeream ca depaseste ideea ca design.Bagheta probabil a inflorit cand s-a spart o teava la vecinii de deasupra
Robineti de plastic destul de eficienti se gasesc la cei care vand si pesti, cel putin aici in Bucuresti.De valva antiretur nu prea au auzit vanzatorii nostri,dar ca sa nu te trezesti cu aspa in casa poti sa pui sticla mai sus decat restul acvariului si ai rezolvat problema.

Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Go to: