[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: johnny6600
Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Eu zic sa nu te superi pe razvan k asa ii place lui sa glumeasca cu incepatorii , si sper sa nu se supere nici el pe tine Cand ai zis de acvariu privit de sus mi-a venit in minte acelasi gand ca lui Leo , singurii pesti care arata bine priviti de sus sunt crapii koi.Dar tinand cont de dimensiunile la care ajung cred ca ti-ar trebui un acvariu gigant si in plus tu ai zis ca vrei sa tii scalari.Stiu ca voi inginerii aveti o minte mai traznita si va place sa faceti lucruri care pentru altii par aberante doar pentru ca ar arata bine , dar in cazul de fata eu nu prea vad nimic interesant .Poza pe care ai aratat-o este intr-adevar frumoasa si depaseste cu mult ideea ta.Eu zic ca ai putea sa fii putin mai creativ, sa faci un acvariu cu geamul din fata curbat sau modele care pe langa faptul ca sunt frumoase sa fie si practice.Parerea mea este ca frumusetea unui acvariu nu este data de forma lui.Frumusestea unui acvariu depinde de priceperea , experienta si simtul estetic al acvaristului ,nicidecum de forma in care este imbinata sticla.
Legat de proiectul tau cu geamul care sa stea imbinat perfect , ar trebui sa-ti dai si tu seama ca nu prea este realizabil.S-ar putea face dar probabil cu niste tehnologii de care tu nu dispui.Ar trebui totul facut perfect ,ca geamul sa se imbine perfect si sa nu lase apa sa curga.Daca le-ai lipi cu silicon si nu ai mai avea nevoie sa ai un capac etans atunci ar fi altceva.Dar ar aparea problema legata de cum ajungi in acvariu.Si uite ca tot storcandu-mi creierii ,m-am gandit ca ai putea sa faci un acvariu in forma de L dar intors invers sau chiar in forma de T.Atunci cred ca ar fi mult mai spectaculos si mai practic.
Legat de faptul ca ai inmultit zebre si carasi, sa stii k nu e nimic impresionant.Exista oameni aici cum e cazul lui Leo care se pot lauda cu lucruri la care tu nici nu visezi.Oameni care au cladit forumul asta si de la care noi avem multe de invatat.
Faza cu aruncatul pietrei in lac este legata de problemele pe care le-am avut in ultima vreme cu diferiti incepatori.A fost o fata pe nume miruna care vroia sa-si faca un acvariu-discoteca asa ca te rog sa ne intelegi reticenta fata de ideile traznite venite din partea incepatorilor.
La pet shop sau in piata , unde se vand si pesti exotici
Hei era o gluma cu artemia , asa suntem noi pe forumul asta , mai glumim sa ne mai descruntim si noi fruntile.Nu te supara pe noi. :-)
Hai mai gg lasa si tu omu ca e incepator , cum sa enclozeze artemia
Acum serios vorbind , din cate-mi amintesc asa scrie in articolul cu ciclul azotului , k e bine sa pui mancare ca sa aiba bacteriile cum sa se inmulteasca.Cel mai bine ar fi daca ai putea sa scoti carbunele activ in primele 3 saptamani pana sef ace ciclarea acvariului.Pestii , cel mai indicat ar fi sa-i pui cam dupa astea 3 saptamni de cilcare,dara daca nu mai poti astepta..faci cum crezi.La noi exisgta colonii de bacterii de la Tetra parca cu aprox 1 $ bucata care ajuta la ciclarea mult mai rapida a acvariului.Plantele pot fi bagate si toate odata , nu vad nici un impediment. Se zice ca lumina ar trebui aprinsa pe rand daca ai mai mutle neoane ca sa nu apara algele.Dar si asta e o chestie destul de relativa , pt ca nu s-a gasit nici un remediu 100% eficient impotriva lor.
Ideea lui mausman e cea mai buna si cea mai desteapta de departe.Faci un acvariu normal in forma de cub sau ce te lasa pe tine inima si lasi sa se vada ce forma vrei tu.Poti sa faci si folricele daca iti pofteste inima Daca nici ideea asta nu-ti surade atunci pot sa zic ca sunt total de acord cu razvan(nu ca as fi fost vreodata impotriva lui la genul asta de topicuri )
PS:A inceput o luna noua , presupun ca trebuia sa ne facem norma de mirune
Partea cu labastru e acvariul .Ca sa pui poze foarte usor fara inregistrare incearca aici :http://imageshack.us/
Ceea ce vrei tu este prea mult pentru tehnologia noastra Mi se pare imposibil de pus in parctica o asemenea idee.Prima oara am crezut ca vrei sa faci un bazin in forma de L dar pe orizontala nicidecum cum vrei tu.Eu zic sa te mai gandesti, ceea ce vrei sa faci acum este doar un motiv sa te dai cu capul de pereti mai tarziu.Nu vad cum ai putea sa faci un capac atat de ermetic, este o idee foarte impractica.Exista atatea modele de acvarii dar de asta nu am mai auzit.in primul rand ideea cu acvariul in bar este destul de obosita(parerea mea) in al doilea rand trebuie bine conceput barul ca sa ai acces la acvariu cat mai usor.In al treilea rand, daca vrei un acvariu cu plante trebuie sa vina lumina de pe capacul acvariului nu de sub el sau din tavan.Eu as face un bazin simplu , dreptunghiular , sau in forma de l, dar ,cand zic in forma de L eu ma gandesc la asta.
image
De acord cu Dolly, in acvariul ala mai mult de 6 pesti nu ar trebui sa ai.Iar carasii au nevoie fiecare de minim 50 de litri de apa iar tu tii in 30 de litri 2.
Cred ca la banii astia cumpara direct filtru Poti folosi si powerhad-ul de la un filtru resun care e maxim 30 lei dar sa nu te astepti sa te tina o viata.
Singurul risc ar fi sa se strice termostatul si sa ajunga apa pe la 50-60 grade celsius iar pestii stand cu burta in sus la "bronzat".A patit-o cineva de pe forum.Dar daca nu ai bani asta e , sansele nu sunt atat de mari sa patesti asa ceva dar exista.Totusi daca ai bani de tronic ar fi bine.Daca nu sunt sigur ca exista firme mai ieftinute dar tot mai bune decat chinezariile alea, asa ca daca mai stiti firme am pute sa facem un clasament ceva.
Daca tot vrei sa faci un acvariu asa mare fa-l mai lat putin si baga si un decor din polistiren ca merita.
Pana la urma din acvariul de aprox 150 de litri cu doua fete si fundul din sticla de 6(celelalte 2 din sticla de 8) am facut un acvariu care dupa calculele mele va avea cam 130 de litri brut.Pe fund am pus 3 intaritoare longitudinale si mai am de gand sa pun intaritoare pe exterior la fetele din geam de 6mm(dete pe care este lipit decorul din polistiren cu ciment).Acvariul va fi umplut pana la aproximativ 43-44 cm inaltime.Intrebarea mea este daca sticla de 6 mm va putea tine si decorul si volumul de apa?
Si ca sa nu se supere nimeni pe mine uite ca te ajut cat pot.Pe site sunt puse multe articole despre diferite specii de pesti si despre tot ce inseamna acvaristica.Urmeaza linkurile mele si vei gasi unhele raspunsuri.
http://www.acvariu.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=50&Itemid=29
http://www.acvariu.ro/index.php?option=com_content&task=section&id=4&Itemid=29
Ai dreptate, dar eram foarte obosit si am uitat de ghilimele.Era o metafora.Este atat de generala intrebarea incat eram aproape sigur ca e acelasi om.
Le alearga pentru ca ii place sa creada ca este stapanuli acvariului.Am mai vazut cazuri dar nu e nimic grav , stai linistit.
Cel mai bine ar fi sa postezi la marine ,probabil ca ti-ar raspunde cei care se pricep.Situl are si magazin on-line unde gasesti un kit pentru acvarii marine.Problema este ca iti trbuie destui bani si nu sunt sigur daca esti dispus sa dai atat.Acvariile marine sunt mai greu de intretinut decat cele de apa dulce, trebuie asigurata o anumita salinitate , un anumit ph , si o temperatura scazuta parca pana in 26 de grade, ceea ce vara e imposibil fara chiller.Nu inteleg ce ti s-a pus tie pata pe calutii de mare cand exista atatia pesti minunati de apa dulce.Pentru un astfel de acvariu trebuie investitii serioase si experienta.Daca inca nu te-am descurajat iti sugerez sa postezi acolo , sa citesti ce s-a mai scris, iar daca nu ai rabdare sa primesti raspunsuri , google sigur iti va raspune la majoritatea.
In jumatatea cu puii mari poti pune filtru , iar in jumatatea cu puii un filtru bolborositor.Eu l-am avut ascuns dupa plante si nu mi-a omorat nici un pui , mai ales daca buretele este mai fin.
E posibil ca pestii tai sa aibe paraziti intestinali(HEXAMITA).Pentru asa ceva exista mai multe tratamente.A existat un topic in care s-a discutat destul de mult.Citeste-l si incearca-l pe cel cu metronizadol sau pe cel cu metronizadol si furazolidon.
Intr-adevar , melcii au tinut algele sub control. nu pestii
In bazin am tinut mai multe specii de plante care se dezvoltau foarte repede in acvariile celelalte.Am avut ceratopteris thalictroides foarte multa , dar din pacate a disparut , cred ca temperaturile prea mari nu i-au convenit si inca o specie care aproape imi umpluse bazinul asta priomavara si din care mai am doar cateva fire acum(din pacate nu-i stiu numele.A 3 a specie cred ca e higrophila polisperma , care inca imi populeaza bazinul si s-a dezvoltata ca nebuna.Am mai avut niste java moss pusa pe o buturuga , un covor de marsileea care a crescut foarte bine acolo , nederanjata de nimic, si un fir de nucus.Acum acvariul l-am bagat in casa dar tot la geam si tot cu multi melci.Ba chiar i-am pus un substrat de turba acoperit de pietris. In el creste in continuare firul de nucus, un pui de bacopa si unul de echinodorus tenelus.
Pe langa asta mai am si ceva din covorul de marsilea , niste java moss si un fir de elodeea.Imi pare rau ca nu stiu toate numele plantelor , mi-ar fi placut sa te ajut.Sfatul meu e sa incerci, sa vezi carei plante ii merge bine intr-un astfel de acvariu.
K ,am inteles.

Forum Index » Profile for johnny6600 » Messages posted by johnny6600
Go to: