[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: GreenLifeAquatics
Forum Index » Profile for GreenLifeAquatics » Messages posted by GreenLifeAquatics
Message
teddy2k wrote:Tetra Easy Balance se lauda ca stabilizeaza KH-ul si Ph-ul. Eu nu am folosit, nu stiu daca este adevarat.


Am folosit doar in caz de urgenta in trecut cand nu aveam destula apa statuta, mai am o sticla dar nu cred ca scade ph-ul.

Multumesc!
Antecume wrote:Mda, si eu ma gandesc sa renunt la ei.
Sunt peste tot: pe peretii acvariului, pe pietre, pe radacini, etc...
Si zici ca-s lipite cu superglue.

Nu inteleg de ce ai vrea sa renunti la ei, sunt foarte simpatici sa ii ai in acvariu mai ales ca te scapa si de alge.
Sunt oua de netrita, pacat ca nu se dezvolta in apa dulce
Duminica am facut teste la toate bazinele mele si uite rezultatele
image
O parte din plantele stem s-au topit si macat de melci, vreau sa cobor ph macar pana la 7 treptat sa creasca plantele din nou si implicit sa absoarba din NO3>sa ma scape de schimbarile dese de apa.
O idee am luat de la Marko din postul lui la pesti killi sa pun turba(fiarta) dar nu stiu in ce cantitate pe litru, o alta idee ar fi sa trec apa de la schimbul de apa s-o trec prin turba, un coleg de pe facebook mi-ar fi recomandat si frunze de stejar sau conuri de arin?
Alte idei pana incep testele cu turba? in afara de CO2(nu nebun sa bag la atatea bazine) si substarturi de firma ca nu ma dau bani afara din casa inca.

Multumesc!
nu mai fertiliza deloc sa vezi ca in 2 saptamani ai sa observi schimbari
Salut!
Daca nu te pricepi sa faci imultiri la scalari sunt slabe sansele ca pui sa traiasca chiar daca ii transferi.
Ca sa transferi icrele trebuie sa muti suportul de icre in acvariu celalalt, si trebuie sa fie acelasi ph/temperatura/duritate ...., suportul vad ca e firtru tau din acvariu nu cred ca vrei sa ramai fara el pana eclozeaza icrele(3-5zile).
Daca reusesti transferul si ies larvele din icre dupa 3-5 zile trebuie sa hranesti cu infuzori care daca nu stii ce sunt si cum sa ii produci, puii iesiti vor muri prin infometare.

Am sa adaug fotografii dintr-o carte de acvaristica partea cu inmultirea scalarilor cap-coada daca vrei sa faci asta in viitor

Ape Limpezi


Mai gasesti la Maxipet de pe Mihai Bravu(mai jos de dristor in parcarea Kaufland), dar ias tine in carantina cel putin doua saptamani daca ai de gand sa ii pui cu pesti, nu sunt mult pusi la vanzare si sunt cam 30lei bucata.
Multumesc!
koala wrote:Au inceput ploile si toamna pare sa-si intre "in paine"... atentie la schimburile de apa!!!


Multumim de atentionare , filtru e montat si activ de o spatamana.
Bine ai revenit, asteptam sa vedem acvariu
Mie imi pare ok pestele de obicei femela de beta cand e stresata dispare dunga de pe corp, atat timp cat se vede dunga de la posta pestele e ok, daca nu mananca poate sa fie alt motiv, la paraziti intestinali sunt doua tipuri de pesti purtatori si cei care sunt afectati de boala si de obicei din experienta sunt mai mancaciosi cu si timpul burta devine mai mica pana aproape devine ca o adancitura in corpul pestelui si e aproape de moarte, in functie de peste si daca are putere de a lupta poate dura si 6 luni, parazitii intestinali sunt cei mai inervati din bolile pestilor pe care am dat pana acum pentru ca trebuie sa tratezi pestele/pestii o perioada indelungata si tot nu esti sigur daca au scapat, trebuie aspirat substratul sau fundul acvariului foarte bine, ca acolo se aduna oua de paraziti si daca vin pesti si ciugulesc o iei de la inceput , cei care sunt la inceput sunt mai usor de vindecat, cei mai afectati sunt vivipari aia imediat se imbolnavesc , in acvariu cel mare la mine boala e prezenta si nu am scapat sigur de ea, mam saturat sa o tratez si le dau mancare buna ma gandesc ca trebuie sa iau pe rand pesti sa ii tratez, celelalte acvarii sunt ok cat timp nu le contaminez, mancarea congelata si cea vie ii ajuta foarte mult dar uneori nu gasesti. Eu am avut un mascul de beta foarte lenes si impulsiv si nu vedeam ca mananca cu saptamana si a murit de batanete, uneori plutea la suprafata si ziceai ca ii mort, numai daca il atingeai schita ceva, a stat in acvariu de 200litri cu pesti care il putea rupe in doua usor si mai avea tupeul sa ii mai ciupesca , in concluzie pestele tau e bine trebuie sa il observi, un schimb mai des de apa in cantitate mai mica la fel ajuta, sa sari repede cu medicamente cand nu stii exact ce si cum poate fi periculos, tot din experienta iti zic ca pesti beta nu prea au treaba cu boala asta, sunt mai mult purtatori, sper sa te ajute. O seara placuta
Eu am mai multi pesti intr-un acvariu de 10 litri decat ai tu acolo
Liv wrote:Interesanta experienta. Si eu am ajuns partial la concluzia ca ceea ce se prezinta ca limite pt. unele specii nu sint destul de aproape de limitele efective. Chair eram convins ca la 30-31 de grade Celsius crevetii o sa moara in citeva ore.

Cind ai masurat temperatura ai masurat-o pe cea a apei sau a aerului? Apa are o inertie termica foarte mare - puteai sa ai 28-30 de grade in apa (fara sa calculez nimic) chiar daca in aer erau 38-39 de grade pentru citeva ore.


Sint curios cum au evoluat Anubiasii?


temperatura o verificam cand veneam de la munca (aveam un termometru care statea tot timpul in bazin) si in zilele libere cand eram acasa la amiaza si ma temeam mai mult de Microrasbora Galaxy sa nu moara, creveti erau pusi asa sa fie ceva care curata mancarea nemancata pe langa melci nu ma asteptam sa fie mai multi si mai rosii decat cei care au stat acvarii in casa, de endleri eram sigur ca nu au probleme.

Liv wrote:Sint curios cum au evoluat Anubiasii?


Anubiasii au avut un ritm normal incet ca in acvariu, plantutele pe care le-am bagat in bazine erau separate de pe plante din acvarii, singura diferenta au facut-o o plantuta care i-am taiat si radacina din greseala aia a crescut puternic (Anubias batteri nana pinto cred ca e numele complet) si mai aveam inca o planta de Anubias Batteri nana simpla care era separata de vreo 3 luni de la planta mama si a stat in acvariu si nu prea a crescut dar bazinul de afara s-a dublat ca marime si nr de frunze.

Moss-ul a crescut frumos, in acvarii nu am sucesul asta

Am avut o caserola de 7 litri luata din Cora sa bea pisicile apa si ca sa nu se bage in bazine, in care am aruncat cateva plante plutitoare din acelea mici nu stiu ce nume au, se vad in poze, au crescut foarte frumos si mult,mult mai mari si mai frumoase, am sa atasez o poza cu ele crescute diseara cand ajung acasa sa vedeti si voi ce diferenta e , au stat in soare, apa cred ca mai avea un pic si fierbea la ce canicula a fost(glumesc), apa direct de la chiuveta, fara fertilizant sau din acvarii, eu sincer nu inteleg cum e posibil plus ca le-am adus in curte aici la Peris unde m-am mutat si le-am tinut si pe frigu asta afara si tot la fel sunt, abia ieri le-am bagat in casa la caldura.

Multumesc!
Salut,

Ca perioada estimez 1-4 zile, cel mai usori vezi cand anusul pestelui este mai dilatat si se aseamana cu un bob de orez, eie femela de Xiphi o pui intr-un borcan cu apa proaspada seara si dimineata e plin borcanu de pui, sa acoperi borcanu cu ceva sa nu prinada pic de lumina ca sa nu manance pui( pui cand sunt fatati nu au nici gust si nici miros si nu ii poate manca pe intuneric).

Multumesc!
Conditia sa se reproduca e sa aiba hrana destula si pH peste 6,5, cel putin in acvariu mare daca e peste 6,5 imi atarna ciorchini ca struguri, eu personal ii rup/scot/arunc, am donat peste 300 de melci si in acvariu mare tot am prea multi si trebuie sa mai dau, cand sunt mici si draguti de 2-5mm e ok dar cand sunt de 2-4 cm cand dadeam pastile pt pleco se faceau ca un bulgare de melci si venea pleco si intra in ei cu viteza ca in desene animate ii spulbera sa le ia pastila de mancare , eu am o experienta proasta si vreau sa mai tin 1 sau 2 fara sa se imulteasca si deja ii inlocuiesc cu melci comunitari care cresc mult mai mici.

Multumesc!
Nu am specificat, dar testele NH4,NO2,NO3 le am la picatura de la Sera, cumparate recent special pentru mutare, singurul lucru care am verificat testele tip betisoare a fost cloru, care cand locuiam in Bucuresti se colorau pe loc, in Peris nici nu isi schimba culoarea.
Acum am sa fac filtru cat mai repede, eu tin mult la pesti mei si nu vreau sa ma risc ca azi maine apa e buna si poimaine sa am decese in acvarii, recunosc ca trebuia sa fac asta inca de cand am luat primu acvariu dar am fost comod si am mers la risc.

Multumesc pentru raspunsuri

Salut,

De la 1 septembrie m-am mutat in Peris/Ilfov si nu inteleg un lucru, apa care vine de la retea nu are clor, cel putin nu o arata in testele de betisoare, NH4 nedetectabil, NO2 nedetectabil si NO3 foarte mic.
Acvariile sunt mutate de 2 saptamani si fac schimb de apa, mentenanta la 5 zile la fiecare acvariu, decese nu am avut.
Ma gandesc, preventiv totusi la un filtru de apa cum e cel folosit de koala, dai u search pe google cu calitatea apei in Peris si apar o multime de articole greu de digerat.
Stie cineva mai multe sau detine acvarii in zona de mult timp fara probleme?

Multumesc!
adrian09 wrote:
Catta wrote:Asa e.E boala grea---e contagioasa, se vindeca greu si de cele mai multe ori se agraveaza (de la una se fac mai multe)


foarte contagioasa.... se ia rapid si... rar care reusesc sa se vindece....

bine ai venit


e asa contagioasa ca vrei si apa sarata dupa un an de apa dulce

Bine ai venit

Ape limpezi
Revin cu update,

Bazinele in prezent sunt desfintate, plantele de suprafata au fost date unui coleg de pe forum,
-am bagat 2 perchi de Endleri si scos in jur de 25 de bucati
-Microrasbora Galaxy(Danio margaritatus) am bagat 11 am scos 14 dintre care 3 puiuti abia ii vedeai
-crevetii sau inmultit in primu bazin nebuneste in celalat nu prea
-anubiasul care iam retezat radacina din greseala a crescut mai mare si radacini mai multe fata de celelalte plante din bazin
-temperatura a variat intre 16 C noaptea si 35 C ziua, cu tot ca era la umbra, pesti/creveti/melci/plante sau dezvoltat foarte bine in ciuda faptului ca speciile au un minim si un maxim la temperatura peste care a trecut destul de mult si asta arata ca sunt mai rezistente decat vrem noi sa credem pompa de aer e un plus la temperaturi mai mari de 30 de grade.
-apa la bazine a fost schimbata in teoretic in fiecare sambata 20l fiecare bazin dar in realitate am schimbat apa cand am putut si daca am putut mancare am dat cand imi aminteam.
-an Dedeman am vazut un bazin de 900 sau 9000 de litri anu viitor sigur il incerc cu carasei mai alesc ca dupa mutare am spatiu.
Dai mancare vie sau congelata sa poata lupa si el print-un sitem imunitar mai bum :-)

Ape Limpezi
Nu stiu ce sa zic e cam complicat pentru mine, plus ca am nevoie de un acvariu sa testez ca sa vad ce si cum inainte, vreau sa le pun si filtru de substrat si robinetul ala ar ajuta si mai mult ca va fi conectat la el, dar trebuie sa testez mai intai.

Multumesc
 
Forum Index » Profile for GreenLifeAquatics » Messages posted by GreenLifeAquatics
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com