[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: sonic11
Forum Index » Profile for sonic11 » Messages posted by sonic11
Cat de mult este 6 lei cat costa bicarbonatu si sarea de lamaie in aproape doua lui, plus ca este de sute de ori mai sigur si mai curat in exploatare, nu mai spun de aspectul estetic in raport cu bomba confectionata din pet-uri
..........
Poze
Am realizat o bomba co2 din butelia unui instinctor cu pulbere si reteta cu bicarbonat si sare de lamaie.
Primul pas este descarcarea stingatorului de pulbere cu ajutorul unui sac de rafie.
Se baga capatul furtunului in sac si se leaga cu o sirma, se scoate cuiul de protectie si se apasa usor clapeta pana ce toata pulberea este evacuata.
Dupa aceasta operatie se desfileteaza capatul tubului si se spala bine in nauntru. Apoi il lasam sa se usuce iar dupa uscare punem putin grund de metal in interiorul tubului pt. a evita ruginirea acestuia, dupa care il lasam sa se elimine vaporii de la grund.
Desfacem tevuta de plastic ce se afla in interiorul tubului pentru a evita urcarea solutiei spre robinet si efectuam doua gauri in cele doua parghii ale stingatorului, gauri ce trebuie sa fie pe aceasi directie in care introducem un surub cu piulita astfel incat infiletand piulita sa se deschida robinetul stingatorului.
Se desfileteaza furtunul stingatorului si se adapteaza un stut port furtun.
Se pune 1l de apa in tub si apoi se toarna 100g sare de lamaie amestecata cu 100g bicarbonat si se infileteaza repede capatul stingatorului .
In 30 de minute reactia inceteaza iar co2 ul este stocat in butelie.
Stingatorul este prevazut cu manometru si supapa de supra presiune, iar pentru siguranta maxima nu depasiti 14 bari presiune in recipient.
Aceste recipiente au presiune mxima admisa de 27 bari.

Spor la mesterit.

O sa pun si poze maine
Eu editez scrisul si dupa submit apare alte tampeni
Late pose...
Nu stiu ce sa cred, este gestanta femela din poze?
Voi ce credeti?
Stai linistit ca dispare de la sine in câteva zile.

@Australe atât timp cat faci schimburi zilnice si asiguri oxigenarea apei poti sa-i tii si in borcan....
si altceva este sa ai un bazin stabil in care nu te balacesti in fiecare zi.

Sunt de acord ca multe chesti sunt si balarii dar si multe de invatat
Daca vrei filtrare ieftina, mestereste un sump la nivel cu acvariu, vei avea numai de castigat.

Ca sa eviti o inundatie calculeaza nivelul din acvariu astfel încat sa aiva loc si apa din ultimul compartiment al sumpului fara sa dea pe afara.

Bafta in continuare
Am c?utat înainte de a deschide acest subiect, nu deschid subiecte aiurea.

Am v?zut si subiectul indicat de tine Stefan, dar pentru un încep?tor este mult prea stufos...

Acest subiect am vrut sa fie pe intelesul tuturor, nu doar biologilor

De exemplu ce simptome manifesta plantele daca exista deficit sau exces de macro nutienti, micro nutrienti?

Cum este indicat sa facem fetilizarea? toate odata? dimineata, la prânz?

Nu uitati ca nu stim cu ce se mananca, acum invatam
Am deschis acest subiect pentru ca noi incepatorii sa intelegem cum se fertilizeaza corect cu gama de fertilizanti EasyLife macro si micro, sa intelegem care este rolul fiecarui fertilizant:
-Easy Carbo, Profito, Ferro, Nitro, Fosfo, Kalium-Potassium.

Cunoscatorilor sunteti invitati la lectie descchisa
Multumesc pentru sfat.
Tulpina ramasa fara varf va genera alt varf sau va ramane ciuta?
Oameni buni, ludwigia super red creste in ritm frenetic!
In trei zile a crescut in jur de doi cm! A luat-o la goana si nu stiu cum sa procedez cu ia.
In momentul de fata a iesit la sprafata.
Cum sa o tund? Ce sa-i fac sa nu iasa afara din apa?

Va rog ajutati-ma!
Nu renunta la easy carbo, inprastie cu seringa in jurul plantei si ai sa vezi ca o sa dispara alga.
Ce face tati pentru fetita lui asa am ajuns si eu pe acest forum

Bine ai venit si sa-ti traiasca puisorul !
Eu folosesc Aquili 5 in 1, o cutiuta care contine 5 teste separate, fiecare test cu reactivul sau iar no3 cu reactivii A si B.
Restul testelor sunt Ph, Gh, Kh, No2.

Il gasesti la tucradio la 68 lei
Acel balast merge pana la doua tuburi de39w, foloseste-l fara frica.
Multumesc din suflet @Faye, am reusit sa inteleg anumite lucruri.

In borcanul meu lucrurile tind sa clarifice bba aproape a disparut, algele filamentoase au o culoare spre gri si sau redus semnificativ iar cele corn de cerb au stagnat si sau deschis la culoare.

Tratament :
-Am redus numarul orelor de iluminat la 4.
-Mancare mai putina.
-Easy carbo cu seringa in jurul zonelor afectate(doza dubla la 2..3 zile in rest doza normala).
-Am redus Profito la jumatate de doza.
-Am cativa melci aparuti din senin pe care i-am lasat in pace, vad ca se plimba frenetic pe frunzele plantelor.
-Am cumparat doi Amcistrus care vad ca au treba cu cioata, ramane luna in urma lor.

Sa vedem care va fi rezultatul
La moly si xipo masculi sunt mai sui, mai mici iar sub burta au organul genital numit gonopodiu, arata ca un spin pe cand femelele nu au decat inotatoarele anale.
Am spus ca nu cred, nu ca nu poate fi adevarat.
Ajuta-ma sa inteleg despre ce fel de dezechilibre vorbesti.
Concret, ce trebuie sa fac, ce teste sa mai cumpar daca astea de le am nu ma ajuta in problema asta

Sunt orb, duma de mana

Forum Index » Profile for sonic11 » Messages posted by sonic11
Go to: