[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Fertilizare EasyLife de la A la Z  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
sonic11
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am deschis acest subiect pentru ca noi incepatorii sa intelegem cum se fertilizeaza corect cu gama de fertilizanti EasyLife macro si micro, sa intelegem care este rolul fiecarui fertilizant:
-Easy Carbo, Profito, Ferro, Nitro, Fosfo, Kalium-Potassium.

Cunoscatorilor sunteti invitati la lectie descchisa
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

S-a discutat destul despre cum se foloseste aceasta gama de fertilizanti, foloseste cu incredere functia search. Pe scurt, lucrurile stau asa: ec-carbon lichid, in doze mari poate fi folosit impotriva algelor(de doua pana la 4 ori doza indicata de producator, daunator nevertebratelor in cantitati mari); profito este microfertilizator, se dozeaza conform indicatiilor producatorului; ferro, nitro, kalium-potasium, fosfo fac parte din grupa macro, aditiile se fac conform specificatiilor date de producator. Atentie la aditiile de ferro, nitro si po4 in special, se dozeaza in urma testelor. In ziua schimbului de apa e bine sa nu bagi decat ec, ziua urmatoare profito iar restul de macro le imparti in portii zilnice sau adaugi 1/saptamana.
[ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

Pai, cum zice si narcis, nu e mare lucru de vorbit cand ne referim la modul general...
Sunt nutrienti care se adauga in apa.

Ce face fiecare nutrient in parte, poti gasi aici: http://acvariu.ro/forum/posts/list/14589.page

Cum se dozeaza, ne zice producatorul...acum, bineinteles, fiecare mai ajusteaza in functie de bazinul sau (il imparte in doze, sau nu).
Cantitatile si ele variaza in functie de acvariu.
Daca avem un bazin cu putine plante si putina lumina, putem chiar subdoza. Daca avem un bazin doldora de buruieni si cu lumina de orbesti cand te uiti in lampa , atunci putem supradoza.
De asemenea, intr-un acvariu cu multe vietati, hranite abundent, s-ar putea sa nu fie nevoie sa mai adaugam Nitro sau Fosfo (din nou, in functie si de numarul si speciile de plante).
Asa, la general vorbind, nu cred ca poate cineva sa traga niste linii exacte, mai mult decat zice producatorul.

Apropos, cred ca narcis a scris un pic in graba
Ferro intra la categoria micronutrientilor, continand fier. Si se adauga atunci cand avem un necesar mai mare decat ofera profito (care insa trebuie folosit impreuna cu ferro, daca este cazul si nu inlocuit, deoarece contine si alti micronutrienti inafara de fier).

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Le-am bagat pe toate la gramada, n-am fost atent. Ca o completare, pentru micro eu as recomanda feropol +feropol24 de la jbl, se potriveste de minune, iar in cazul constatarii carentelor de fier se poate ajusta cu ferro(doar dupa ce se masoara in prealabil). Eu personal folosesc gama EL mai putin micro.
[ICQ]
sonic11
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am c?utat înainte de a deschide acest subiect, nu deschid subiecte aiurea.

Am v?zut si subiectul indicat de tine Stefan, dar pentru un încep?tor este mult prea stufos...

Acest subiect am vrut sa fie pe intelesul tuturor, nu doar biologilor

De exemplu ce simptome manifesta plantele daca exista deficit sau exces de macro nutienti, micro nutrienti?

Cum este indicat sa facem fetilizarea? toate odata? dimineata, la prânz?

Nu uitati ca nu stim cu ce se mananca, acum invatam
nicu.laita
Member

IP:

Salut, uite mai jos ce mi-au raspuns cei de la EL . I-am intrebat care este recomandarea lor de fertilizare saptamanala pentru plantat
-------------
Thank you very much for your interest in our Easy Life products.
In case of a heavily planted tank with CO2 sytem, you could do the following:

ProFito: 10 to 15 ml per 100 litres weekly (or 1/7 of this daily)
EasyCarbo: 1 ml per 50 litres daily (you already have CO2 system, so enough carbon)
Ferro: as long as iron is detected with test, no additional iron is required. Extra iron can also be added with ProFito.
Fosfo: you need extra to prevent growth problems (holes in leaves, etc). It would be better to have some detectable amount of phosphate in your water, like 0,2 - 0,4 ppm.
Potassium: a weekly addition of about 5 to 10 ppm potassium, would be good. Planted tanks can 'eat' up to to 5 ppm potassium daily, so it's advisable to add some every week.
Nitro: somewhere between 5 to 10 ppm would be sufficient, to prevent growth problems.
---------------

Sper sa te ajute.
[Email]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: