[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bob_de_grau
Forum Index » Profile for bob_de_grau » Messages posted by bob_de_grau
Postez maine o schema ca sa explic mai bine.
Salut oameni.
In cele din urma am achizitionat urmatorul filtru: hailea

Vreau sa stiu daca pot sa folosesc filtrul si pt filtrare dar si pe post de reactor?

Adica in capatul tevii ma gandeam sa conectez un tub orientat in jos in care sa intre jetul de apa si furtunul de co2. Acest tub ma gandeam sa il blochez la capatul liber cu un burete poros ca sa se dizolve bine co2-ul.
Modelul este luat tot de pe forum.
Ok
Mai vreau si alte sugestii la capitolul filtru intern foarte silentios.

Cum se comporta modelele mai ieftine precum cele de la Aquael si Resun pentru ca e plina piata de ele?
Precum spune si titlul caut un filtru intern eficient si foarte silentios.
Imi trebuie pt un acvariu de 50l net iar o canistra iese din calcul.
Multi laudau filtrele Fluval(ma gandeam la un fluval 2 plus).
La care ma gandeam sa indrept jetul de apa usor in sus si sa renunt la furtunul prin care trage aer.

Pana acum am folosit un bolborositor si apoi o cascada AquaClear 30 si am dormit fara mari probleme cu acestea in camera. Insa logodnica mea are o ureche ceva mai fina si le gaseste foarte deranjante.

Asa ca am nevoie urgent de o solutie foarte silentioasa daca nu vreau ca acvariul sa aterizeze in bucatarie.
Salutari!
Scalarii prietenei mele au depus duminica pe geamul de la un acvariu de 15l.
Parintii erau cam stresati, mancau din icre, asa ca i-am scos.
Problema e ca acvariul are substrat si multi multi melci de substrat(Melanoides tuberculat)

Problema e ca suspectam ca melcii astia se cam dau la icrele de scalar. Mai ales noaptea zice prietena mea ca sunt calare pe icre si pe zona de substrat de sub icre.(si parca lipsesc din icre)

A mai avut cineva probleme dinastea.
Melci sunt tare multi si incercam sa-i luam pe care-i vedem ca atenteaza.

Ce am putea face ca sa salvam din icre si poate poate sa scoatem si niste pui?
Cum spune si titlul am urmatoarele doua produse de vanzare:

Filtru tip cascada produs de HEGEN-Aqua clear 30:
http://www.hagen.com/usa/aquatic/product.cfm?CAT=1&SUBCAT=107&PROD_ID=01006000020101

Este luat de la Profipet, undeva prin noiembrie 2006 parca tin eu minte. L-am folosit doar 2-3 luni. Vine cu accesorii (mediile filtrante)cu instructiuni ambalajul original si garantia.Are garantie de magazin 24 de luni.
Pret de magazin 70 ron. Pretul meu 45 ron

Incalzitor AquaEl de 100W.

Cumparat in 20.10.2006 de la Animax, nici pe asta nu l-am folosit decat cateva saptamani ca e tare cald in camera si pur si simplu nu am nevoie de el.
Deasemanea vine cu garantie(mai are cam 6 luni de garantie de magazin).
Pret de magazin:33ron
Pretul meu 15 ron

http://www.atlantisaquatics.co.uk/acatalog/aquaelheater.html

Impreuna le dau cu 55 ron.
Uh-oh. Something bad happened...

We are really sorry, but something went wrong while handling your request.

Nu merge linku`.
Am fost, am vazut si am ramas dezamagit....depozitul respectiv s-a desfiintat.
O alta solutie ar fi fost sa merg pa Resita si sa intreb la toate magazinele de acolo.Era imposibil sa nu gasesc ce caut. Insa din cauza ca am avut nevoie de pietris relativ putin(si pt ca mi-a fost tare lene) am luat pana la urma de la un pet-shop.
Ok....
Incepand de ieri nu mai am acvariu steril.
Am pus JBL Aquabasis plus si pietris.
Faza e ca pietrisul pana la urma tot de la "hotii" de la Animax l-am luat: 4ron/2kg, granulatie uniforma(adica toate pietricelele aveau cam aceiasi dimansiune-asta m-a determinat sa-l cumpar) insa foarte foarte murdar.
Cred ca si astia de la Animax aduc pietris de la mai multi producatori asa ca ce gasesti in Timisoara probabil nu o sa gasesti si in Bucuresti.
Inca un "client" satisfacut .
Merci mult Rares
Ok...am inteles, pot sa stau un pic mai linistit.

Dar totusi asi vrea sa aud si ceva relatari ale unor oameni care au avut si experiente mai neplacute........de exemplu acvarii sparte-daca a avut cineva asemenea experiente.
Cel mai mare cosmar al meu e sa vin acasa si sa gasesc acvariul spart, gol de apa cu vecinu` la usa cu bata in mana.

Ati avut incidente cu acvarii ce au cedat? In ce conditii? De la sine sau in urma unui soc? Ce volum avea vasul si ce grosime avea sticla?

Cat de sigur este un acvariu de dimensiuni 60L 30l 35h din sticla de 6. De cele mai multe ori mi-e teama sa-l tin plin si-l umplu decat cam 75%. Acvariul a fost facut de un nene ce le facea pe banda rulanta (eu l-am facut undeva in mai si nenea zicea ca de la inceputul anului lipise vreo 200 de acvarii). Siliconul folosit era fie Den Braven fie Bison.

Sunt cumva paranoic?
Ok
Pana acum am pe lista vallisneria, Ceratopteris si elodeea(asta din urma stiu ca se hraneste prin frunze dar deja o am si sper sa mearga.)

Ce mai recomandati?
merci.
O sa trec pe acolo si va zic ce am gasit.
Merci de raspuns Kiwi
kiwi wrote:Îþi zic ce am eu (sau ce am mai avut ºi nu mi-au bãtut obrazul cã nu le dau gaz pe la frunze ºi fier pe la rãdãcinã ). Cryptocoryne pontederiifolia, Anubias barteri var. nana, Echinodorus tenellus... Cât au stat la mine în acvariu, s-au simþit destul de bine (ba cryptocorinele, dupã ce ºi-au primit o porþie de biluþe JBL, au gãsit de cuviinþã cã ar fi mai bine pentru ele sã-mi umple juma' de acvariu) ºi le-am gãsit destul de uºor.

Ok am sa ma interesez de plantele recomandate de tine.
Vreau in prima faza sa ma axez pe niste plante cu crestere rapida (cum am vazut pe tropica ca este cryptocoryne) si dupa ce se stabilizeaza un pic acvariul ma gandesc la un anubias barteri si altele...

kiwi wrote:P.S: Vezi cã aici poþi gãsi o ºmecherie destul de ieftinã care cred cã s-ar potrivi de minune cu acvariul tãu ºi te-ai putea încumeta la o legumã mai mofturoasã.

Merci, dar vai vai ce mustruluiala iti trage pretena mea daca vede ca ma inveti la prostii dinastea

Mai astept si alte recomandari...
Imi trebuie plante care sa mearga bine in:
Acvariu 60 l
Substrat JBL aquabasis+pietris 2-3mm
7neoni,2 zebre, 1molly
tld830+osram flora

Deci imi trebuie sa-mi recomandati plante care sa se descurce bine fara co2 si care sa se hraneasca prin radacini si nu prin frunze.(si desigur care sa nu fie prea greu de gasit)
Merci
Am uitat:

deea21 wrote:2 pungi de la animax iti ajung pentru a acoperi substratul fertil ales pentru un acvariu de 50-60 l. Cel putin mie mi-au ajuns...
De la animax am cumparat cel mai curat pietris cu granulatia dorita(fie de 1mm, fie de 3) pe care l-am gasit pe la petshopurile pe unde am cutreierat.
Am trecut si prin experienta nisipului cumparat de la materiale de constructii cernut si spalat intens dupa achizitie. Mai degraba dau 4 roni pe o punga aproape gata de pus in acvariu... si le multumesc "hotilor", cum le spui tu.

Si eu am luat de la Animax dar nu mi-a placut. Am folosit 3 pungi plus inca ceva nisip de constructii si pur si simplu nu mi-a placut. In plus mai imi trebuie un pic de nisip si pentru un acvariu mai mic.
Oricum merci pt sugestie
Din comoditate nu ma apuc sa umblu prin oras de nebun ci intreb la voi:
Stie cineva de unde pot procura nisip bob de orez(granulatie 2-3 mm) din Timisoara.
Exclus magazinele Animax care il au scump si nu mi-a placut de loc.
porcu` wrote:Cerne-l prin strecuratoare de macaroane, pe furis - chestia aia opreste ce-i mai mare de 3 mm Dance , sau pe aproape. Apoi cerni prin strecuratoarea de ceai (daca gasesti una cu gauri mai marisoare) sa scapi de granulatia mica, tot pe furis .

Nici chiar asa
Benu wrote:Si, btw, nu am vecini sub mine

Norocosule.....cred ca e visul oricarui acvarist

Forum Index » Profile for bob_de_grau » Messages posted by bob_de_grau
Go to: