| Message |
|
|
cristi1 wrote:Vreau sa il iau cu chirie... cam cat timp crezi ca trebuie tinut sa isi indeplineasca misiunea  ??? ...
Eu recomand administratorilor site-ului sa creeze si sectiunea de "INCHIRIERI"  ) Se pare ca trecem la un nou nivel de al negotului
|
 |
|
|
|
Am si eu o intrebare un pic deviata de la subiect....dar nu prea mult.
Daca bati cuie in buturuga aia, in cateva luni cuiele alea nu o sa inceapa sa rugineasca? Eu stiam ca o sa ajunga sa schimbe compozitia apei si nu o sa faca bine la pesti. Gresesc undeva?
|
 |
|
|
Cum spune si titlul, donez 5 bucati de Pomaceea canaliculata
adica astia... http://www.applesnail.net/content/species/pomacea_canaliculata.htm
Subliniez:
Food: Eats almost all types of plants; can also be fed with fish food; isn't suited for planted aquaria at all; to be avoided unless you don't have plants or other vegetation in your aquarium
....sa nu ziceti ca nu v-am spus
Ar trebuii sa fie interesati cei cu acvarii neplantate, cu broscute testoase sau pesti mancatori de melci......sau cei care vor sa-si pedepseasca plantele
Eu i-am cumparat in necunostinta de cauza  si ii vreau afara din acvariu .
|
 |
|
|
|
Sal.
Poti sa detaliezi un pic? Ce tip de plante, pesti, lumina, filtrare, co2, parametrii apei, dimensiuni acvariu... sa ne dam si noi seama care sunt conditiile din spatele "junglei". Merci
|
 |
|
|
|
Posibil sa fie si asta pt ca nu stiu in ce conditii au fost tinuti. Insa nu prea cred pt ca nu arata ca depunere de piatra ci doar sunt mai inchise la culoare.
|
 |
|
|
Salutari lume!
Am si eu doua intrebari si profit de faptul ca topicul e deja deschis.
1-Toti spun ceva de genul "e bine ca din cand in cand sa dai la melci cate o "gustarica" de genul castravete, rosie, etc." Cam cat de des trebuie sa fie aceste hraniri la pomacea. De exemplu eu am 3 bucati pomacea si cativa Melanoides tuberculata(marfa buna de la Sydney  ---melci s-au reprodus in limita bunului simt si java creste voinica  )
Inapoi la intrebare.In conditiile a 3 melci pomacea si a catorva Melanoides tuberculata, intr-un acvariu de 50l destul de curatel cam cat de des ar trebuii sa-i hranesc.
2- Pomacea mei au ultimele 2-3 spirale (cele mai mici) de culoare inchisa, de parca sunt murdare cu ceva mizerie. E normal oare? I-am cercetat mai atent si nu am vazut gaurele in carapace.Vad ca in pozele lui Horia acele zone sunt galbene si arata foarte bine.
|
 |
|
|
Merci mult man. Stii cum se zice "mai bine mai tarziu decat niciodata". Problema era ca nu-i stiam denumirea stiintifica. Acum sunt sigur ca o sa aflu ceva info 
|
 |
|
|
ok....e un inceput. Poti sa-mi dai te rog mai multe detalii. 
|
 |
|
|
|
Sunt de acord cu opinia ta despre personalul pet shop-urilor.
Problema e ca nu stiu numele complet al plantei. Denumirea asta mi-au spus-o cei de la magazinul de acvaristica. Insa avand in vedere ca am dat 1 leu pe fir nu poate sa fie ceva varianta exotica.
|
 |
|
|
Am sa incerc totusi la o farmacie(sa vad ce raspuns primesc) si daca nu gasesc substanta respectiva am sa renunt sa cumpar de la Pet-Shop-ul cu pricina. Merci mult Dolly 
|
 |
|
|
Veste buna.
De dimineata am facut o mica inspectie la Cabomba si am observat cu multa satisfactie ca una din plante a dezvoltat cateva radacinii :bguit: . Totusi cealalta planta de cabomba avea cam 2 mm din tulpina in stare avansata de degradare  . Oricum sper sa se dea si ea pe brazda si sa dezvolte radacini.
Am si o intrebare si ma folosesc de topicul asta sa nu mai deschid altul. Mai vreau sa-mi iau cateva fire de elodeea (cele 2 pe care le aveam au aterizat in acvariul prietenei mele  ). Si acum m-am trezit si eu sa realizez ca acvariile de la pet-shop-ul sursa sunt cam mizerabile(un pic de alge, apa murdara, mai cate un peste mort). Asa ca macar de data asta sa-mi iau niste masuri de precautie sa nu ma trezesc cu ceva boli la pesti sau ceva alga fantastica.
Asa ca ce substanta asi putea folosii pentru "dezinfectarea" plantelor? Cineva recomanda permanganat de potasiu de la farmacie(vezi topicul Plante din garla). E ok substanta asta. Astept si alte solutii.
Merci
|
 |
|
|
Este cineva care are o asemenea planta de apartament sau are ceva informatii despre ea? Asi fi recunoscator daca ar putea sa le impartaseasca cu mine. Am cautat ceva informatii pe google dar nu am dat de nimic. Poate altii sunt mai dibaci decat mine cu "gogu"
Merci
|
 |
|
|
Sal Cain.
Cain wrote:Or nu vreau sa 'murdaresc' nici macar spatele acvariului cu asta
Asta e adevarat. Nu o sa arate prea grozav insa poate fi usor mascat de exemplu cu Java moss. Legi muschiul asta cu nailon de tevi si in cateva luni se va intinde pe tevile respective. Asadar maschezi tevile si obtii si un decor tare. Desigur am inteles ca java trebuie tuns ca are tendinta sa creasca mult dar asta nu cred ca e o problema.
Cain wrote:oricum mai ai si burete intern
Tipu ce a scris articolul zicea ca nu mai ai nevoie de burete interior.
Se vor folosi pietre de rau, fara elemente calcaroase! Dimensiune: 2-4 cm, in functie de spatiu. Ca si pietrisul, pietrele mari constituie un pat bun pentru bacteriile care prelucreaza amoniacul si nitritii, in ciclul azotului. Grosimea stratului = cat sa fie la nivelul pompei. Nu se mai spala dupa montare, pentru a nu distruge culturile de bacterii benefice!
Desigur timp de aproximativ 2 saptamani dupa ce instalezi filtrul nou trebuie sa tii si buretele pentru ca sa se dezvolte in filtrul exterior bacteriile din burete. Dar dupa aceea poti sa-l scoti
Cain wrote: PS. Ce legatura are slujba sezoniera... ?
Pai am in plan investitii un pic mai substantiale in acvariu si deaceea i need $$$
Spor la lucru si sa-mi zici si mie ce pompa de apa ai gasit si la ce pret.
|
 |
|
|
Salut
Ceva de genul asta vreau si eu sa-mi construiesc. Si daca reusesc sa gasesc o blestemata de slujba sezoniera vara asta  chiar o sa mi-l construiesc. Parerile sunt impartite legat de cele mai bune filtre insa mie mi s-a pus pata pe tipul asta de filtru .Uite aici un articol. http://www.acvaristica.com/index.php?act=articol&target=filtru_exterior
Citeste-l cu atentie si o sa-ti raspunda la toate intrebarile.
Spor la lucru
|
 |
|
|
|
Merci mult de raspunsuri oameni.
Coloana de apa este cam de 25 de cm. Deci poate fi considerata destul de mica. Apa este limpede asa ca poate poate o sa am sorti de izbanda. Am sa fac "amputarile" de rigoare si o sa vad cum o sa mearga lucrurile.Daca nu merg mai incerc.....si iar incerc....si tot asa....
|
 |
|
|
|
Salutari lume.
Mi-am cumparat acum 2 zile cate doua fire din plantele mai sus mentionate(1 leu bucata-zic eu destul de ieftin). Insa am si eu cateva intrebari. Imi dau seama ca nu am sanse prea mari de reusita cu Cabomba pentru ca am inteles ca e doritoare de lumina multa si CO2-ceea ce eu nu am. Asadar mizez cel putin pe Elodeea.
Plantele au destul de putine frunze pe treimea inferioara a tulpinei pentru ca au fost tinute intr-un acvariu foarte prost luminat. Mai mult nici una din plante nu are nici un pic de radacini.
Prima intrebare: Cum e mai bine sa le tin la inceput, in substrat sau legate de ceva pietre(pana dezvolta radacini)?
A doua intrebare: Pentru ca au stat in acvarii cu inaltime mica si prost luminate nu au frunze pe treimea de jos a tulpinii(am mai zis asta) si s-au si cam curbat un pic pentru ca au ajuns la suprafata apei. Asadar ma gandeam ca la amandoua plantele sa le tai 1\3 din tulpina (treimea de jos) pentru ca dupa aia sa creasca mai drepte si sa scap de acele tulpini golase.E ok planul meu?
Astept raspunsuri pentru ambele plante.
Merci
|
 |
|
|
Ok. M-ati luminat. :soare: Am sa diversific si eu cu ce-mi zambeste prin pet-shop(dar desigur doar papa de calitate de la Sera si Tetra).
Am adoptat metoda cu scufundatul in apa a fulgilor si a functionat.  Neonul cu pricina nu a mai avut probleme. Inca o data multumiri pt sfaturi.
|
 |
|
|
Merci mult de raspunsuri. Cat priveste micul experimet propus de mr. Africanu imi lipseste recuzita de laborator (testerul de clor) asa ca sunt in imposibilitatea materiala de a desfasura operatiunea. Oricum este o idee foarte buna  si cand o sa-mi procur un set de teste pentru acvariu o voi pune in aplicare. Rezultatele unui astfel de test depind foarte mult de sursa apei (de la oras la oras). Cred ca si in cadrul celuiasi oras ponderea clorului in apa e variabila in functie de statia de filtrare. De exemplu, eu stau intr-un capat al Timisoarei si apa are un gust pregnant de clor in timp ce in apa de la robinetul prietenei mele (ce sta in celelalt capat al orasului-Sagului-) clorul deabia daca se simte.
|
 |
|
|
Oau, nu ma asteptam la raspunsuri atat de prompte.  . Merci mult. Asadar am sa incerc intai solutia tovarasului Siliconu`(pt ca nu am mancare granule) si daca nu ma satisface am s-o adopt pe a tovarasului Porcu`.....si eu care credeam ca o sa-mi ziceti ca are o problema cu vezica inotatoare si ca trebuie sa merg cu el la domn` veterinar...
Apropo, domnu` Porcu` ce tip de granule folosesti? Pana acum doar pe fulgi i-am tinut pe ai mei si cred ca merita si ei o diversificare a dietei.
|
 |
|
|
|
Salutari!
Am citit parca pe undeva ca incalzirea si aerarea apei lasata la statut duce la acceleararea procesului de eliberare a clorului. Voi ce stiti de asta? Avand in vedere ca incalzitoarele cam someaza in perioada asta si cate un bolborositor se gaseste pe ici pe colo ma gandeam ca asa am putea sa obtinem mai repede apa fara clor atunci cand situatia cere schimburi mai dese....si nu numai.
|
 |
|
|