| Message |
|
|
|
Salutari lume!
Cam asa sta treaba in acvariul meu: 50l net, nisip de constructii, plante (moderat), bolborositor, 2 neoni, 2 zebre si un molly. Hrana moderata(aproximativ cate 1 minut si jumatate de doua ori pe zi) fulgi TetraMin.
Probleam e cu unul dintre neoni. Dupa ce le dau sa manance unul din neoni are probleme cu inotul. Parca il ridica apa la suprafata. Se vede in miscarile lui ca depune eforturi in plus pentru a nu fi ridicat la suprafata(inoata foarte enegric intr-o pozitie ce aface unghi de 60-75 de grade cu fundul acvariului). Cam in 3 ore de la hranire isi revine incet.
Sa fie de la faptul ca fulgii plutesc la suprafata apei si poate pestisorul ia prea mult aer si asta il ridica?
|
 |
|
|
|
Sifonezi substratul? Poate s-a strans mizerie din excremente, plante degradate si altele. Sau poate filtrul are ceva, dar ma indoiesc in privinta asta.
|
 |
|
|
|
Din ce oras esti? Daca esti din Timisoara as fi oarecum interesat.
|
 |
|
|
|
[quote="sydney5791
"]clown loaches care la noi n-am idee unde se gasesc
In Timisoara am vazut in Lipovei, pe strada Pomiculturii. Pe partea unde este scoala de soferi Blitz dar in celalalt capat. Este acolo un magazin, deschis nu de mult, unde aveau acum o luna o gamada. Ideea e ca nu am intrebat ce specie sunt dar m-am documentat pe net si pestii ce i-am vazut in poze erau identici cu cei din magazinul din Lipovei. Avand in vedere ca am inteles ca sunt greu de procurat e posibil sa fi fost o alta specie de loaches.Who knows
|
 |
|
|
|
Mersi la toata lumea pt sfaturi :-)
|
 |
|
|
|
Ok people eu tot nu sunt luminat.
De la ce ar putea fi pana la urma bulele de aer? :ninja:
|
 |
|
|
NOPE
Am primit pestii cadou si nu am avut cand sa fac ciclarea. 
|
 |
|
|
|
OK cam asa sta situatia. Acum 5 zile am introdus un substrat de 3-5 cm format din nisip de constructi spalat.Am un acvariu de 60L cu 5 pestisoari si cam 15 plante atrofiate(pt ca au stat 1 an intr-un borcan si nu mai era mare lucru de ele).
Plantele au inceput sa creasca in 5 zile cat altele in 5 saptamani.Foarte satisfacator, n-am ce zice.
PROBLEMA e cu bulele de aer. Cam 30 de minute dupa ce am introdus apa in acvariu au iesit bule iar dupa aia stop. Insa azi am observat ca daca impung substratul cu un bat ies bule de aer.
Poate sa fie de la faptul ca am introdus apa f incet in acvariu si a ramas aer blocat in substrat?
Daca nu astept sugestii. :pigeons:
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Oricum se amesca dupa citeva sifonari.
Nu inteleg.Parca rolul sifonarii era sa scoti mizeria fara sa absorbi si pietrisul si nisipul.IN fine, o sa ma lamuresc atunci cand am sa pun in practica.
merci de sfat 
|
 |
|
|
|
Salutari lume.Dupa cum spune si tilul e vorba de o intrebare despre substrat.Au mai fost dar nu prea m-au lamurit asa ca va rog sa nu va suparati.
Am un acvariu de 6ol(L60xl30xh35)si am hotarat sa-mi pun un substrat in panta, in partea din spate de 4cm si in fata sa coboara pana la 2cm.
Problema e ca am facut rost si de nisip de constructii din plin dar si de 4 pungi de1,5kg de cuart de 1-3 mm.
Vreau sa creez un substrat pe care sa-l sifonez cat mai usor(am inteles ca asta e cea mai eficienta metoda de curatare).
Asa ca va intreb cum sa fac: sa combin nisipul cu cuartul sau sa pun un strat de nisip de constructii si apoi un strat de cuart deasupra?
Desii nu am decat 2 zebre, 2 neoni si 1 molly(si o sa mai vina un molly si cativa neoni) fac o mizerie ingrozitoare si asadar prioritatea cea mai mare o reprezinta curatenia.Si aspectul estetic e important dar in primul rand curatenie.
Si ar mai fi ceva.Am vazut ca se recomanda sifonarea o data pe saptamana sau chiar mai rar.Excrementele ce se strang pana atunci nu se descompun si altereaza apa?Pana acum deoarece nu am avut substrat la fiecare 2 zile curatam cu furtunu.
merci si astept sfaturi :robot: l
|
 |
|
|
|
Abdomenul e decat un pic umflat iar fecalele arata destul de normal(inchise la culoare si tari).
Am tendinta sa cred ca pestisorul e destul de nemultumit de conditiile ce i le-am oferit asa ca am sa le modific in bine(substrat, plante, iluminat ca lumea)+altele
In concluzie iti multumesc de raspuns, am pus pestisorul inapoi in acvariu si sper sa nu moara.
|
 |
|
|
|
Subiect:acvarofil incepator(subsemnatul).
Dotare:acvariu de 62 de litri. Din data de 25 aprilie 2006 populat cu 2 neoni, 2 zebre si un molly+ 2 plante. Dotari suplimentare: vibrator cu burete, lipsa a substratului, hrana ieftina(1 ron pungulita) foisoare dinalea subtiri de culoare rosie si galbuie + bobite dinalea mici si rosii.Apa am tinut-o la temp camerei, adica 23 grade(pt ca inca nu am incalzitor).Drept iluminare am improvizat un sistem facut dintr-un bec si o carcasa.
Pana acum le-am schimbat regulat apa(apa statuta 4,5 zile), am curatat cu furtunul de mizerie. Eu zic ca le-am asigurat un mediu destul de curat.
Simptome:pesti sunt ok cu exceptia lui molly-are un solz ridicat in sus(parca sta sa cada), inoata pe o parte, inoata la suprafata si parca incearca sa ia cu gura ceva de la suprafata. In plus azi am stabilit ca-i tin la post si desii n-au mancat nimic de ieri molly produce fecale in cantitati industriale(un sir asa lung o data pe ora care nu pica pana o zebra nu-l doboara).
Am improvizat repede un acvariu carantina format dintr-un bidon de 5 l decupat cu apa din acvariul mare +aerisire si am mutat pestisorul si l-am hranit un pic.
Sper ca am oferit destule info pt un diagnostic si un remediu pe intelesul unui incepator.
Merci mult si astept sugestiile voastre.
|
 |
|
|