[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariu steril  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

Ok, cam astea-s datele:
-Acvariu 60 l
-7 neoni, 2 zebre si i bucata molly
-cateva fire de elodeea si de valisniera
-bolborositor cu burete
-lumina osram flora si tld830 (de 18W)desigur)
si cam atat
Am schimbat locul acvariului si pt ca aveam alge albastre-verzui am hotarat sa fac si o curatenie generala. Dar pana la urma nisipul asa s-a unplut de mizerie(in special alge) incat nu am mai putut sa-l spal.
Asa ca am lasat acvariul fara substrat.
Deci care ar fi AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE unui asemenea acvariu steril.
NU ma intereseaza aspectul estetic. Plantele deocandata stau in paharele cu nisip.
As vrea sa-l tin asa cateva luni bune.

Bine ati venit in Turnul Babel
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

bob_de_grau wrote:Dar pana la urma nisipul asa s-a unplut de mizerie(in special alge) incat nu am mai putut sa-l spal.
Nu prea inteleg cum n-ai putut sa-l speli , s-au agatat algele de nisip?

bob_de_grau wrote:Deci care ar fi AVANTAJELE SI DEZAVANTAJELE unui asemenea acvariu steril.
NU ma intereseaza aspectul estetic. Plantele deocandata stau in paharele cu nisip.
Paharu' cu nisip nu e un substrat bun pentru plante . In afara de asta, substratu' e un loc foarte bun pentru bacteriile din ciclu' azotului. Daca n-ai substrat si speli mai "sanatos" filtru', ai toate sansele sa fi proprietaru' unui acvariu neciclat .

Poze: smilie ... Poze cu plante
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

porcu` wrote:
Nu prea inteleg cum n-ai putut sa-l speli , s-au agatat algele de nisip?

Pai si pe nisip erau alge si cu ce am dat jos de pe geamuri s-au adunat destul de multe. Am spalat de cateva ori nisipul si am vazut ca inca mai erau alge si nu am avut curaj sa bag nisipul inapoi(m-am gandit ca algele alea ce s-au amestecat cu nisipul o sa intre in putrefactie la un moment dat).

porcu` wrote:Paharu' cu nisip nu e un substrat bun pentru plante . In afara de asta, substratu' e un loc foarte bun pentru bacteriile din ciclu' azotului. Daca n-ai substrat si speli mai "sanatos" filtru', ai toate sansele sa fi proprietaru' unui acvariu neciclat LOL

Pai cam asa ma gandeam si eu.
Merci de raspuns.

[Yahoo!]
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Cred ca pentru algele din substrat poti sa folosesti putin inalbitor (fara arome cum ar fi de lamaie sau cine stie ce) in apa in care speli substratul in proportie de 1/4 (inalbitor/apa).

Succes

Watch where you're stepping : Thoughts are present .
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

scarabeul1984 wrote:pentru algele din substrat poti sa folosesti putin inalbitor (fara arome cum ar fi de lamaie sau cine stie ce) in apa in care speli substratul in proportie de 1/4 (inalbitor/apa).
Mai simplu e sa torni niste apa fierbinte. Sau sa-l lasi la intuneric vreo saptamina .

bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

Totusi ma gandesc sa nu mai folosesc acelasi nisip pentru ca era mult prea fin.

Ma gandesc sa folosesc AquaBasis Plus de la JBL si deasupra nisip de granulatie 2-3 mm. Problema paradoxala nu e cu ingrasamantul(se gaseste mai peste tot la 20ron pt cei 50l ai mei) ci cu nisipul. Am vazut nisip impachetat frumos si cu diferite granulatii la Animax numai ca era 4 ron punga de 0.5 kg(parca). Deci m-ar costa mai mult nisipul decat ingrasamantul si nu am de gand sa-i imbogatesc pe hotii aia de la Animax.

Oare se gasesc site pentru a obtine ce vreau eu? Ma gandesc sa cern nisip de constructii. Practic asi avea nevoie de o sita care sa opreasca doar particulele mai mari de 3 mm(si ce e mai fin sa treaca) si apoi asi avea nevoie de o alta sita care sa opreasca particulele mai mari de 3 mm....ma doare capul cand ma gandesc...

Ce alte variante asi mai avea.

[Yahoo!]
deea21c
Junior member

IP:

2 pungi de la animax iti ajung pentru a acoperi substratul fertil ales pentru un acvariu de 50-60 l. Cel putin mie mi-au ajuns...
De la animax am cumparat cel mai curat pietris cu granulatia dorita(fie de 1mm, fie de 3) pe care l-am gasit pe la petshopurile pe unde am cutreierat.
Am trecut si prin experienta nisipului cumparat de la materiale de constructii cernut si spalat intens dupa achizitie. Mai degraba dau 4 roni pe o punga aproape gata de pus in acvariu... si le multumesc "hotilor", cum le spui tu.
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

bob_de_grau wrote:Ma gandesc sa folosesc AquaBasis Plus de la JBL si deasupra nisip de granulatie 2-3 mm.
Io zic sa folosesti EXACT granulatia recomandata de producatoru' sunstratului folosit .

bob_de_grau wrote:Ma gandesc sa cern nisip de constructii. Practic asi avea nevoie de o sita care sa opreasca doar particulele mai mari de 3 mm(si ce e mai fin sa treaca) si apoi asi avea nevoie de o alta sita care sa opreasca particulele mai mari de 3 mm....ma doare capul cand ma gandesc...
Cerne-l prin strecuratoare de macaroane, pe furis - chestia aia opreste ce-i mai mare de 3 mm , sau pe aproape. Apoi cerni prin strecuratoarea de ceai (daca gasesti una cu gauri mai marisoare) sa scapi de granulatia mica, tot pe furis .

Avind in vedere micimea acvariului, il poti si cumpara, da' vezi sa nu fie calcaros.

bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

porcu` wrote:Cerne-l prin strecuratoare de macaroane, pe furis - chestia aia opreste ce-i mai mare de 3 mm Dance , sau pe aproape. Apoi cerni prin strecuratoarea de ceai (daca gasesti una cu gauri mai marisoare) sa scapi de granulatia mica, tot pe furis .

Nici chiar asa

[Yahoo!]
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

Am uitat:

deea21 wrote:2 pungi de la animax iti ajung pentru a acoperi substratul fertil ales pentru un acvariu de 50-60 l. Cel putin mie mi-au ajuns...
De la animax am cumparat cel mai curat pietris cu granulatia dorita(fie de 1mm, fie de 3) pe care l-am gasit pe la petshopurile pe unde am cutreierat.
Am trecut si prin experienta nisipului cumparat de la materiale de constructii cernut si spalat intens dupa achizitie. Mai degraba dau 4 roni pe o punga aproape gata de pus in acvariu... si le multumesc "hotilor", cum le spui tu.

Si eu am luat de la Animax dar nu mi-a placut. Am folosit 3 pungi plus inca ceva nisip de constructii si pur si simplu nu mi-a placut. In plus mai imi trebuie un pic de nisip si pentru un acvariu mai mic.
Oricum merci pt sugestie

[Yahoo!]
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

Ok....
Incepand de ieri nu mai am acvariu steril.
Am pus JBL Aquabasis plus si pietris.
Faza e ca pietrisul pana la urma tot de la "hotii" de la Animax l-am luat: 4ron/2kg, granulatie uniforma(adica toate pietricelele aveau cam aceiasi dimansiune-asta m-a determinat sa-l cumpar) insa foarte foarte murdar.
Cred ca si astia de la Animax aduc pietris de la mai multi producatori asa ca ce gasesti in Timisoara probabil nu o sa gasesti si in Bucuresti.

[Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: