[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Depunere scalari  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutari!
Scalarii prietenei mele au depus duminica pe geamul de la un acvariu de 15l.
Parintii erau cam stresati, mancau din icre, asa ca i-am scos.
Problema e ca acvariul are substrat si multi multi melci de substrat(Melanoides tuberculat)

Problema e ca suspectam ca melcii astia se cam dau la icrele de scalar. Mai ales noaptea zice prietena mea ca sunt calare pe icre si pe zona de substrat de sub icre.(si parca lipsesc din icre)

A mai avut cineva probleme dinastea.
Melci sunt tare multi si incercam sa-i luam pe care-i vedem ca atenteaza.

Ce am putea face ca sa salvam din icre si poate poate sa scoatem si niste pui?

Bine ati venit in Turnul Babel
[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Pina trec puii la inotu' liber cred ca melcii o sa-i termine de mincat.
Daca ai noroc sa apuce sa eclozeze (asta ar trebui sa se intimple deseara sau miine in functie de temperatura) poti sa scoti larvele in alt acvariu.

Da' ce cauta o pereche de scalari in acvariu de 15 litri :paperbag: ?

Poze: smilie ... Poze cu plante
Sfarsitorul
Member
[Avatar]

IP:

@porcu'
cred ca e camera aia de la parnaie in care se intalnesc sotul cu sotia (matrimoniala?)

Nil mortalibus ardui est. (Horatiu, "Ode")
[Email]
florin27
Member

IP:

Acum ceva ani mi-au depus si mie niste scalari in acvariul comunitar. I-am separat cu un geam de restul si au iesit pana la urma pui. In momentul cand i-am separat intr-un acvariu de 10 litri ca sa nu fie mancati de ceilalti pesti, pentru ca se strecurau pe langa separeul de geam mi-au murit. E greu de stabilizat chimic un acvariu asa mic, asa ca eu cred ca daca ies pui vor muri oricum.

Sfatul meu este sa nu te mai chinui cu icrele alea si sa pregatesti conditii pentru viitoare serie. Vor mai depune in scurt timp. Un acvariu de 50-100 de litri in care sa stea parintii linistiti sa depuna, si sa vezi daca nu-i streseaza nimic ce frumos au grija de puiuti. Merita efortul!

Mai trebuie sa-ti faci rost de artemia si sa studiezi cu e treaba cu ecolzarea ei si culegerea larvelor!

Te pot ajuta un acvariu de 60 de litiri daca vrei.

Florin

"Birocratia sufoca miracolul vietii. Proliferarea cotropitoare a birocraþiei e un efect al luarii totdeauna in serios a lucrurilor importante si niciodata a celor cu adevarat importante." (Alexandru Paleologu - DESPRE LUCRURILE CU ADEV|RAT IMPORTANTE)
[Email] [WWW] [Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: