[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ce plante  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

Imi trebuie plante care sa mearga bine in:
Acvariu 60 l
Substrat JBL aquabasis+pietris 2-3mm
7neoni,2 zebre, 1molly
tld830+osram flora

Deci imi trebuie sa-mi recomandati plante care sa se descurce bine fara co2 si care sa se hraneasca prin radacini si nu prin frunze.(si desigur care sa nu fie prea greu de gasit)
Merci

Bine ati venit in Turnul Babel
[Yahoo!]
Kiwi
Junior member
[Avatar]

IP:

Îţi zic ce am eu (sau ce am mai avut şi nu mi-au bătut obrazul că nu le dau gaz pe la frunze şi fier pe la rădăcină ). Cryptocoryne pontederiifolia, Anubias barteri var. nana, Echinodorus tenellus... Cât au stat la mine în acvariu, s-au simţit destul de bine (ba cryptocorinele, după ce şi-au primit o porţie de biluţe JBL, au găsit de cuviinţă că ar fi mai bine pentru ele să-mi umple juma' de acvariu) şi le-am găsit destul de uşor.

P.S: Vezi că aici poţi găsi o şmecherie destul de ieftină care cred că s-ar potrivi de minune cu acvariul tău şi te-ai putea încumeta la o legumă mai mofturoasă.

Aspru...
[Email]
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

Merci de raspuns Kiwi
kiwi wrote:Îþi zic ce am eu (sau ce am mai avut ºi nu mi-au bãtut obrazul cã nu le dau gaz pe la frunze ºi fier pe la rãdãcinã ). Cryptocoryne pontederiifolia, Anubias barteri var. nana, Echinodorus tenellus... Cât au stat la mine în acvariu, s-au simþit destul de bine (ba cryptocorinele, dupã ce ºi-au primit o porþie de biluþe JBL, au gãsit de cuviinþã cã ar fi mai bine pentru ele sã-mi umple juma' de acvariu) ºi le-am gãsit destul de uºor.

Ok am sa ma interesez de plantele recomandate de tine.
Vreau in prima faza sa ma axez pe niste plante cu crestere rapida (cum am vazut pe tropica ca este cryptocoryne) si dupa ce se stabilizeaza un pic acvariul ma gandesc la un anubias barteri si altele...

kiwi wrote:P.S: Vezi cã aici poþi gãsi o ºmecherie destul de ieftinã care cred cã s-ar potrivi de minune cu acvariul tãu ºi te-ai putea încumeta la o legumã mai mofturoasã.

Merci, dar vai vai ce mustruluiala iti trage pretena mea daca vede ca ma inveti la prostii dinastea

Mai astept si alte recomandari...

[Yahoo!]
bob_de_grau
Junior member
[Avatar]

IP:

Ok
Pana acum am pe lista vallisneria, Ceratopteris si elodeea(asta din urma stiu ca se hraneste prin frunze dar deja o am si sper sa mearga.)

Ce mai recomandati?

[Yahoo!]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca bagi niste Hygrophylla difformis ai toate cerintele de mai sus- nepretentioasa, crestere rapida, hranire majoritar prin radacina. La 60 litri intr-o luna iti umple 1/3 din acvariu cel putin. Taiata cum trebuie si cu lumina destula face tufe compacte destul de frumoase pentru un acvariu fara pretentii majore, in al doilea rand merge bine la lupta contra algelor de acvariu proaspat lansat. Pentru un pic de rosu in acvariu, o planta de asemenea fara pretentii, cu crestere rapida este Ludwigia repens (frunzele su nt rosii pe fata inferioara, dar crescand spre suprafata se vede daca linia de privire este sub nivelul apei). Trebuie de asemenea tunsa pentru a fi mai stufoasa, nu fire izolate. Cred ca deja ajung pentru 60 litri, impreuna cu cele de mai sus.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: