[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Cu e cu infuzorii?  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
horia_ch
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare, dupa o lunga pauza!
Am o mare intrebare la cei care cunosc: de unde pot face rost de cantitatea initiala de infuzori (sa spunem parameci). Din ce am citit se zice ca sunt in toate baltile, dar... m-am uitat si nu i-am gasit . Cum ii recunosc fara microscop? E vreun loc special unde trebuie sa fie balta? Na, ca intreb prostii, da' chiar n-am habar.
Ajutati un biet cersetor care vrea sa-si hraneasca "copiii" nenascuti! Pleeeeaaase! :-)
Multumesc cu anticipatie si deosebita consideratie!
[Email] [Yahoo!]
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Pai, daca ne-ai spune, ce pesti vrei sa hranesti cu infuzori
Sunt specii la care infuzorii nu sunt buni de loc ataca puietul
Daca cineva poate sa -iti de a o cultura deja folosita de el este cel mai bine
Dar din balta sa iei infuzori este zic eu destul de riscat
Cu ani in urma luam cateva fire de fan uscat si le puneam intr-un borcan la temperatura de 25 -28 C
In cateva zile la suprafata apei se forma o pojghita subtire bogata in parameci
Dar asta era acum 25 de ani in urma
Daca cineva stie ceva mai bun este invitat la discutie
Dar un microscop este bun sa il ai ,ca sa vezi ce mai exista si pe langa parameci
Succes

Ogar batrin dar.... cu miros fin
horia_ch
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc pentru promptitudine.
E vorba de Colisa lalia. Am un mascul tare "suparat", construieste intr-o veseliela cuib. A devenit un fel de gunoier al acvariului, ca strange tot felul de frunzulite si radacinioare (io cred ca si rupe din plante, se poate?) si bolboroseste de zici ca n-are ce face altceva toata ziua.
Am citit pe unele siteuri ca puii se hranesc cu infuzoriin prima saptamana. In zona mea nu s-a auzit de hrana lichida pentru puiet. (Apropos, am cerut sa mi se arate care e hrana pentru pui pe care o au si mi-au aratat un plic de nylon cu pudra de tubifex, nici vorbasa se potriveasca pe guritele alea mici ale puisorilor de ovipar; si din cate am inteles colisa are gura mai mica )
Da' gata! am rezolvat cu fanu'...done!
Am rezolvat si cu microscopu' ... done!

Sper sa vad si eu pojghita aia (acu' ca ai zis, mi-am adus si eu aminte din scoala generala chestia cu fanul in apa). Pot sa-i iau la microscop si sa-i separ de alte ... oratanii? Aveti idei?
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: