[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
gaby88 wrote:Mai am o problema dupa cum se vede in poza 2 cred ca atunci cand am montat flansele am exagerat putin cu stransul si dimineta cand m-am trezit sticla de 8 mm avea o crapatura care tranversa cele trei gauri ,am pus silicon din belsug pe toata suprafata crapaturi si am inaintat cand am pus apa in el a reusit sa se strecoare printre cele doua sticle poza 2 (pata apa) ce risc sa se intample avand in vedere ca nu voi folosi pietre.Revenind la tevi stau sub apa in sump 2-3 cm si voi modifica dupa cum ai spus voi mai urca pana sub pieptane cu ce doua coturi.

E vorba de geamul de fund al acvariului? Pe ala l-ai spart?

- daca DA, atunci ar fi bine sa golesti bazinul si sa lipesti "pe interior" o alta bucata de geam... cu silicon peste tot (adica, nu lipitura "in puncte").
- ideea este sa "tii geamul" ca sa "nu plece spartura".
- tai o bucata de sticla cu dimensiuni care "sa acopere" zona crapata... dai un strat de silicon, continuu, si apoi vii cu bucata de geam. Presezi bine.
Nu te superi ca ti-am reparat saracia aia de link, da?
Foarte misto arata pestii!
Andrei,

- Lasand gluma de-o parte, daca desenu' ala e la scara 1:1, sa stii ca poti sa te pisi pe ele de gauri... sunt egale cu zero!
- Asa cum ti-a zis si Dragos, diametrele gaurilor nu vor face fata fluxului de aer... gaurile alea se vor "astupa" imediat (cu praf si mizerie).
- Gandeste-te la praful care se strange pe ventilatoarele computerelor si imagineaza-ti gaurile alea din desenul tau.
Foarte misto, bravos!
um02122 wrote:Uitandu-ma dupa modele de perforatii circulare, am gasit ajutor la prietenul Fibonacci.

Plm, imi joaca ochii-n cap can' ma uit la modelu' ala. E drept, aseara am sarbatorit ziua de 10 martie.
Pare a fi BCA (adica, Beton Celular Autoclavizat).
- la modul general, BCA-ul este doar un amestec de nisip, ciment, var si ghips (sau ipsos) care se "imbogateste" cu gaze intr-un cuptor special (autoclava). De acolo rezulta structura sa specifica ("buretos", plin de pori, usor).
- odata acoperit cu "lapte de ciment", BCA-ul devine inert chimic si se poate folosi asa cum face nenea ala.
- la modul practic, mie mi se pare ca este mult mai usor de lucrat in polistiren... se ciopleste / taie / sculpteaza / fasoneaza dupa gust. Straturile de ciment ii confera rezistenta in timp. Astfel de backgrounduri rezista ani de zile.
kirucd wrote:...Vezi ca e un topic unde explic exact cum se face Bean animal si e si un filmulet (topicul e sticky).

Asta e topicul si merita citit!

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page

Daca exista neclaritati / nelamuriri, aici suntem.
Trei pastori se intalnira ...

- tevile trebuie sa intre in apa (jos, in sump) cam 2-3 cm... vorbesc de nivelul normal de functionare.
- un sistem bine reglat nu scoate bule, nu clipoceste, nu face zgomot.

Pozele tale sunt neclare si habar n-am la ce zgomot te referi.
koala wrote:Explicatia e relativ simpla...
- pompele folosite in constructia filtrelor sunt "pompe de debit", adica ele trebuie alimentate cu apa in mod constant.
- acesta este si motivul pentru care constructorul recomanda sa existe o diferenta de nivel intre acvariu si filtru...
- o canistra asezata la acelasi nivel cu acvariul nu va functiona corect si va "strica" pompa mult mai repede.

- functionarea acestor pompe este "normala" atata vreme cat sunt alimentate cu apa "conform" specificatiilor.

adrian09 wrote:o alta intrebare...daca canistra e putin sub nivelul apei bazinului,atunci presiunea din aceasta se va diminua considerabil (fata de situatia cind acesta e mult sub nivelul bazinului).Din aceasta cauza ,find presiunea mai mica , pompa v-a lucra mai lejer...In aceasta situatie,filtrul nu mai functioneaza normasi pompa se defecteaza mai repede?

Plm, traiesc cu senzatia ca am scris degeaba toate randurile alea de mai sus. Ma las pagubas.
- reglajul debitului se face DUPA pompa!... deci, pe robinetul de OUT!
- daca studiati principiul de functionare, o sa vedeti ca la TOATE filtrele (intern, extern, nu conteaza) reglajul de debit se face pe iesire.

Explicatia e relativ simpla...
- pompele folosite in constructia filtrelor sunt "pompe de debit", adica ele trebuie alimentate cu apa in mod constant.
- acesta este si motivul pentru care constructorul recomanda sa existe o diferenta de nivel intre acvariu si filtru...
- o canistra asezata la acelasi nivel cu acvariul nu va functiona corect si va "strica" pompa mult mai repede.
- functionarea acestor pompe este "normala" atata vreme cat sunt alimentate cu apa "conform" specificatiilor.
- reglarea debitului se face DUPA pompa, iar acest lucru nu afecteaza functionarea corecta a pompei...
- daca "strangulati" debitul de intrare (pe IN), atunci pompa "merge in gol" si se strica.

Exista si pompe care functioneaza invers (pompele de presiune)...
- sunt cele folosite la instalatiile de osmoza (pompele booster).
- acolo nu conteaza "cata apa ai pe coloana", pompa fiind gandita sa "stie" sa-si traga singura toata apa necesara realizarii efectului dorit (apa la presiunea "X").

Una peste alta, la filtrele externe (canistre), reglajul se face doar din robinetii aflati pe iesire (pe furtunul de OUT).
scorpionul wrote:... din stanga unde se vede deja montata instalatia de osmoza. ...

Intreb doar ca sa nu mor prost.

- de ce nu te folosesti de cartusele deja existente la instalatia de osmoza?
- faci un bypass, cu robinet, ca sa poti "ocoli" membrana "osmozei" si ca sa te poti folosi de "prefiltrarea" deja existenta.
- asa e facuta instalatia mea... uite detaliile:

"- furtunul galben din stanga = alimentarea cu apa de la retea... apa strabate toate cartusele filtrante (si membrana de osmoza),
- furtunul albastru = apa reziduala a instalatiei de osmoza,
- furtunul negru = apa filtrata, pe care o pot folosi la acvariu.

In functie de pozitiile celor 2 robineti (stanga si dreapta), pe furtunul negru curge apa de osmoza / sau doar apa filtrata."

image
Sa va cautati alt forum, betivilor!
dan.pavelescu wrote:... si sa-l barfim pe koala

Va sparg, sa moara ma-sa lu' Gherasim.
scorpionul wrote:bazinul o sa fie plantat, asta fara discutie, dar va avea si pesti in el. Chiar nu am nicio idee in momentul asta ce am sa fac in el, ma lupt acum cu aducerea lui acasa si transformarea lui. Pe urma ma gandesc la peisaj. O sa pun standul intr-o parte si bazinul in alta ca sa lucrez la amandoua: gaurire bazin, prize, scurgere, verificari de tot felul(electrice) etc. Maine va avea loc mutarea lui si pe urma incepe bibilirea. Koala ce parere ai de filtrul carbune block in schimbul la picatura? Nu stiu daca acest filtru e tot una cu carbunele activ. Daca este, ce pot pune in locul lui? Voi avea pe traseu 2 filtre de apa de 10 inch

Bah, treaba sta cam ashea:

- schimbul la picatura este inventia cea mai buna de care am auzit eu, in aproape patruj' de ani de acvaristica... daca poti, fa-o!
- carbunele ala este "carbune activ" (indiferent ca e "block", sau granulat, sau plm)... pune-l cu incredere. Ai nevoie si de prefiltrare (cartus d-ala de bumbac).
- daca vrei sa fii jmeker, pune si un cartus de Sterasyl dupa carbune (secventa tre' sa fie asta: apa de la retea -> prefiltrare cu cartus de bumbac -> carbune -> sterasyl).
- Sterasylu' ala iti retine "sulfatul de aluminiu"... cateodata, toamna tarziu (sau primavara), apa vine murdara de la toate zapezile topite si plm. Atunci, regia de apa foloseste (in statiile de epurare) acest sulfat de aluminiu ca sa "limpezeasca" apa pe care o livreaza populatiei... sulfatu' asta e toxic pentru pesti, pentru ca li se depune pe branhii si-i sufoca. Pestii devin stresati, se inchid la culoare si incep sa se ascunda. Nu mai mananca si, in final, mor.

- Dragos (kirucd) mi-a gaurit bazinul fara probleme (geam de 12 mm)... poti face si caseta de overflow si sistem BA (daca asta vrei). Cauta detaliile in topicul meu de aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/27689.page (vezi ca e mult de citit ).
Parerea mea:

- Daca bazinul va fi plantat, atunci cu siguranta ca nu va avea o incarcatura biologica mare... plm, pestii o sa fie "de decor": mici si putini.
- Nu vad necesitatea unui sump, la asemenea bazin... eu vad niste dezavantaje, la bazinele plantate care au sump:
a) mai multa apa in sistem = mai mult fertilizant de folosit
b) prin vanturarea apei de colo, colo = o sa pierzi CO2-ul din apa mai repede
CristiC wrote:La ~24 ore de cand am dat drumul la apa.

Poti sa pleci in concediu linistit... vino peste o saptamana.
Merge pe schema clasica... lasa algele sa se dezvolte in voie, pana cand se consuma "tot din apa" si ele dau inapoi singure.
Iliescu Mihai Ulmis wrote:Incearca cu fir de pescuit ?

Coarda de chitara, aia merge.
Dupa cum vaz io bolovanii, ejti croit sa faci florarie. Este?

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: