Sa va zic bancu' ala cu "Stinge lampa si ia-o-n ..." ???
PS: Nu va mai certati pe filtre... Eheim e mai bun ca Tetra, da' parca n-as vrea sa ma apuc sa argumentez ca la tribunal. Plm, cine vrea, asculta... cine nu, e liber sa-si ia Tetra.
dan.pavelescu wrote:Daca stii alta metoda de control al nivelului (fara sa pun bidoane deasupra acvariului, cu apa prin cadere ca la porumbei)..
Ba sa stii ca eu as face EXACT manevra asta.
- un bidon jmeker, "impachetat" frumos (ca sa nu se vada urat) si urcat pe raftu' ala de sus.
- un furtun relativ subtire si usor de mascat, adus pana la suprafata apei (undeva pe spate, printre acareturile celelalte).
- scade apa nitel? Pac-pac, se autocompleteaza corespunzator pana cand nivelul apei depaseste capatul liber al furtunului.
Este o metoda sigura 100% si care nu poate sa dea gres... esti ferit de erorile "tehnice" si de toate cacaturile aferente: caderi de curent, senzori fututi, pompa arsa, etc.
Geamul se "innegreste" foarte bine cu silicon negru... tras cu cardu' de plastic.
Cauta pe la magazinele de bricolaj (gen Dedeman) un adeziv negru care se numeste "Sikaflex"... arata ca siliconul, in acelasi gen de tub, da' nu pute atat de tare.
McLovin wrote:...si nu sunt incantata deloc. Imi face furtuna efectiv in acvariu...
Problema se poate rezolva si daca "largesti" putin gaurile din teava aia...
- cu un varf de foarfeca, prin rasucire, incet-incet, se poate mari diametrul gaurilor.
- pentru inceput, fa-le alternativ (una "da" si una "nu")... daca tot nu esti multumita, le poti largi pe toate.
cocos wrote:Nu ma pricep prea bine la desen....ca pompa ma gandeam la un jebao dc 9000 dar nu gasesc pareri despre ea...cam cat tine ,cat de buna e...
- Nu conteaza desenul, tu trebuie sa intelegi functionarea sistemului BeanAnimal... vezi ca are Dragos (kirucd) un topic foarte bun, aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20369.page - Eu am pompa d-aia... cam dupa 1 an trebuie curatata. E bine sa ai 2 bucati (si una "de rezerva").
- pestii rezista acolo, daca nu exagerezi cu mancarea... daca au apa bine oxigenata... daca le faci schimburi regulate de apa.
- la dimensiunile alea, acvariul poate fi facut cu geam de 10mm... pune-i fund dublu si ranforsari longitudinale superioare.
- eu am o pompa de 9000 litr/ora... debitul scade cu inaltimea, asa ca nu as lua pompa mai mica de 5-6000 litr/ora.
Desenul ala cu BeanAnimalu' e facut la misto? Sau chiar asa vrei sa fie?... pentru ca tevile alea mi se par "neclare".
Ai procedat foarte bine, bravo! Acum poti lasa puii acolo cat timp vrei... ei vor fi tolerati de catre parinti, chiar daca intre timp apara si alte generatii de pui.
Faye wrote:Posibil, agitatie la suprafata apei este, dar nu stiu capacul daca lasa sa treaca vreun pic de oxigen. Probabil ca oxigenarea sa se faca doar in sump si sa nu fie suficienta.
Gabi C are dreptate, pestii aia se sufoca... problema este ca suprafata apei "stagneaza" si nu se face schimb de gaze.
Pune o pompa de aer in sump!
Eu nu vreau sa ma pronunt ashea, pe ghicitelea... cre'ca pozele nici nu reflecta bine realitatea.
Si, nici spritzu' rece nu mi-ar sta rau in gat. Si plm, cand ma inviti?