Message |
|
La Multi Ani oameni buni si bine ne-am regasit
Cateva varfuri de Heteranthera zosterifolia daca vrea cineva...Inca nu sunt taiate, dar intr-o zi, maxim doua le scot din acvariu.
|
 |
|
Salutare si bine ai venit
|
 |
|
Tot Finrot licitez si eu. Cauta pe forum ca se trateaza cu eritromocina, parca. Nu decicleaza acvariul, asta in cazul in care ar fi ciclat.
|
 |
|
Hai ca usor-usor incepe sa capete forma. Da' de tulbureala aia cand scapi?
|
 |
|
Du-i la un pet shop in Bucuresti  , asa ma lipesc si eu de vreo 2-3.
|
 |
|
Deocamdata punem stop. Sunt cativa colegi care s-au "manifestat"  pe pm
|
 |
|
Am cam 10 poturi de Hemianthus callitrichoides "Cuba", adica Hc.
Plantele se doaneaza doar maine, sau cel tarziu pana poimaine dimineata pe la 10, cand plec din Bucuresti.
Si se doneaza doar celor care nu sunt deranjati si speriati de un pic de cladophora  . De, covor gros, circulatie proasta a apei, stiti voi ce vreau sa zic.
|
 |
|
1. filtrare chimica. Iti scoate diverse chimicale din apa. Dar si fertilizantii pentru plante. Asa ca daca bagi vreo planta, scoti carbonul.
2. E bun Tetra Bactozym daca tii musai sa folosesti
|
 |
|
Foarte tare, frate.  Adevarul este ca plantatu' m-a lasat masca. Paf. Fara cuvinte. Mut.
|
 |
|
1. Poti lasa filtrul asa, sau daca ai burete mai fin, il poti schimba. Dar grija mare cu colmatarea.
2. Poti folosi culturi de bacterii, dar nu obligatoriu. Important este sa ai niste teste sa vezi cam pe unde te afli cu ciclarea
3. Prin ce zona stai?  Ca la locatie nu vad nimic. Si nici pe la Despre noi n-ai trecut.
4. Pietris iti iei cat si de care iti recomanda producatorul substratului, daca vei folosi. Daca nu, un strat de vreo 4-5 cm ar trebui sa fie suficient. Socoteala o faci tu, ca mie mi-e lene.
5. JBL. Dar daca ai ceva bani, mai bine iti iei cu reactivi. Separate pentru fiecare test in parte.
6. Hrana o vei alege dupa iei pestii. De fapt cand te hotarasti ce vrei sa iei. Pentru ca un papa viviparii, alta papa Characidaele. Ma rog, se mai hranesc unii de la altii, dar ar trebui sa-i dam fiecaruia ce-i trebuie.
7. Poti face schimburi mici de apa, 10-15% saptamanal.
|
 |
|
adu wrote:Kh - nu am inteles ce si cum e, ca dupa rezultat am kh 436 ppm
Poate Kh 4. Si nu ppm, ci dGh. Adica grade nemtesti  Si la Gh la fel.
Ce cuba ai pus in locul H. zosterifolia?
Poti incepe aditia de Easycarbo, concomitent cu CO2-ul. Daca le ai pe amandoua, nu-i problema, ca nu se exclud. In privinta Moss-ului nu stiu ce sa zic. LA mine nu are nici o treaba. Dar am io impresia ca acel Ciprian a dat mai mult decat doza dubla, si a dat direct pe Moss. Gresesc? Crevetii mei traiesc bine mersi cu Easycarbo la nas.
|
 |
|
Omule bun, fa-ne un bine tuturor si ajuta-ne sa pastram spiritul pasmic al Craciunului. Te rog din suflet citeste ciclul azotului de cate ori crezi tu ca este nevoie pentru a-ti intra bine in memorie toate detaliile. Apoi mai vorbim. Dar despre ciclare peste vreo 3 saptamani.
|
 |
|
Bro? Bien, mec.
|
 |
|
Riccia nu se prinde. Nu este ca moss-urile, sa se agate de suprt. Riccia va ramane cu plasa pe ea, pana la adanci batraneti.  Este planta de suprafata, iar fara plasa, o gasesti doar la luciul apei
|
 |
|
Si inca ceva. Renunta la paharele alea. Nu cred ca iti sunt necesare. Sau renunta doar la unul si vezi prin comparatie cum merge cele doua...pietre.
|
 |
|
Nu stiu ce vrei sa zici cu tot forumul. Functia search iti arata cuvantul acolo unde a fost folosit. Nu conteza sectiunea forumului.
Si pestii aia und evrei sa-i tii, in acvariul asta? Sai ai altul? Citeste cu atentie despre necesitatile acestor pesti, nu sunt tocmai usor de tinut.
|
 |
|
Io incurcasem descrierile  .Replica data lui Dolly, am luat-o drept descriere.
|
 |
|
Tu, Dolly, ca io doar o varianta am avut. Si aia necastigatoare.
|
 |
|
Vezi si pe aici. Mai sunt colegi care au tinut pestanii astia, asa ca ....
|
 |
|
Cred ca omu' se refera la Pangio kuhlii, sau Kuhlii loaces sau cum i-o mai zice. L-am nimerit?
Aoleu, nu l-am nimerit. Omul vrea fara mustati si cu aripioare.
|
 |
|