| Message |
|
|
Dar, se vede treaba, si foarte temperamentali!
Cred ca te paste un acvariu mai mare.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Frumoase exemplare! Au atitudine si un aer de forta. Interesante animalute.
|
 |
|
|
Vezi ca sunt hranitoare speciale pentru carasi. Nu-mi amintesc unde dar am vazut dispozitive de felul unor tuburi care se scufunda in apa iar hrana se pune prin partea emersa. Hrana se inmoaie si se scufunda astfel incit este pusa la dispozitia carasilor in zona medie a apei. Imi imaginez ca nu e foarte dificil de construit un astfel de dispozitiv, seamana mult cu hranitoarele pentru creveti. Sunt si alte variante care permit hranei sa fie preluata dupa ce se inmoaie. De exemplu :
http://www.zoofast.ro/trixie-hrnitor-rotund-pentru-peti-pg-14950.html
sau ceva de genul acesta :
https://www.nevertebrate.ro/inel-hranire-eheim-feedingstation-17521
|
 |
|
|
|
Leon, arata foarte bine. Curat si elegant. In continuare nu vad creveti. Nu te tenteaza sau nu-ti plac?
|
 |
|
|
|
Legat de filtre, nu lua de bun ce scrie pe sit-urile unde se vind. Cel mai bine este sa te duci cu o treapta mai sus decit recomandarile producatorilor.
Nu lua de buna nici fraza "complet echipat"; vei avea surpriza sa constati ca este complet echipat cu ... bureti. Daca te hotarasti la un 2213, nu uita
sa ceri si robineti dubli pentru IN si OUT, altfel e chinul de pe lume cind il curati.
Manado este foarte usor si "fuge" prin tot acvariul. Nu vei reusi niciodata sa il mentii in forme inalte. Iti trebuie ceva mai greu si chiar si asa, forma
o dai din diferite obstacole in calea lui (pacute, pietre, ...).
Vazind filmuletul cu nano cred ca cea mai buna destinatie a lui este cea pentru creveti.
|
 |
|
|
|
Un Eheim 2213 ar fi un minim necesar pentru 90 de litri.
|
 |
|
|
|
Foarte frumos! Un verde sanatos, peste tot.
Insa ... nu te tenteaza citeva pete de culoare, pe ici pe colo?
|
 |
|
|
|
Nu se poate Adrian, sunt instalatii care ajung la preturi rezonabile si schimbi cartusele o data pe an (ma rog, depinde si cit de mult o folosesti).
A mea este dotata cu pompa, nu depind de presiunea de la retea.
|
 |
|
|
|
Salut!
Pentru nano cea mai buna solutie ar fi crevetii. E mic dar poti sa faci un aranjament frumos cu radacini si moss.
Pentru cel de 90 de litri, iluminarea este suficienta. 36 de w la 90 de litri este excat ce-ti trebuie pentru majoritatea
plantelor. Daca iti doresti ceva mai pretentios, poti adauga niste reflectoare dar eu cred ca 0,4 w/litru sunt suficienti.
|
 |
|
|
|
Pai cit costa o instalatie cu remineralizare acolo? Eu am luat una care produce 10 litri pe ora cu 200 de euro.
Nu este cazul la tine dar, de cind folosesc numai apa de osmoza, parca crevetii se inmultesc mai repede si
se dezvolta mai bine. Nu stiu daca este o coincidenta sau o corelatie dar asta am observat, in toate bazinele.
|
 |
|
|
|
De ce nu-ti iei o instalatie pentru osmoza inversa?
|
 |
|
|
|
Gelul e OK. Nu curge, nu se intinde, si nici nu lipeste rapid, asa ca mai poti corecta cite putin.
Mai cu seama, nu tisneste din flacon. Adica exact chestia de care e bine sa te feresti pe viitor.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Iti place sa experimentezi. Asta nu e rau. Insa, ti-am mai scris cu ceva timp in urma : in acvaristica sunt citeva carari batatorite. Una din ele este cea a CO2.
Eu as cumpara un sistem ieftin si simplu, cum e cel de la Tropica, si nu as folosi lichide.
|
 |
|
|
Incepe sa arate interesant. Moss-ul va ramine asa, in smocuri sau planuiesti sa-l extinzi. In forma asta arata foarte bine.
A meritat efortul ... si spitalizarea!
|
 |
|
|
|
La ce detalii deosebite ai obtinut ... parca mi-ar fi mila sa-l plantez! Si vorbesc serios. Cred ca trebuie foarte multa atentie la plantare, sa puna in valoare aceste detalii, fara sa le acopere.
... doar o parere, tu stii cu siguranta mai bine.
|
 |
|
|
|
Oooo! Vad ca inca te stradui sa prinzi o coperta de National Geographic! Si nu cred ca esti departe ...
|
 |
|
|
|
Arata splendid, foarte simplu si frumos. Se mira cineva pe UKAPS de ce cu un scape asemanator nu s-a incadrat in primii 60 si ceva.
Am scris acolo ca este foarte dificil sa intelegi frumusetea prin simplitate; ca si cind ai putea compara o tufa multicolora, complicata,
cu un bonsai simplu si delicat. Cam aceeasi senzatie o am si cind privesc aceasta poza. Este diferita. Asta o face greu de calificat dar
si greu de ignorat. Felicitari!
|
 |
|
|
Arata foarte bine, felicitari. Imi place ca Tripartita si-a revenit.
Si calitatea pozelor s-a imbunatatit
|
 |
|
|