[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: cristi_ionescu_79
Forum Index » Profile for cristi_ionescu_79 » Messages posted by cristi_ionescu_79
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by cristi_ionescu_79

cerinte normale de micro si macro (10 ppm NO3, 0.1-0.2 PO4, 0.1-0.2 Fe).
intr-un acvariu luminat mediu ferunzele sunt verzi. sub lumina puternica, frunzele devin maronii (ca si cum ar fi de bronz)
in jur de 1 an
cumpar urmatoarele plante:
- cryptocoryne wendtii
- lobelia cardinalis
- hygrophila corymbosa
- microsorum pteropus
- heteranthera zosterifolia

astept oferte precum si orice indicatie pe unde as putea sa le gasesc

multumesc anticipat,
Cristi Ionescu
vezi sa ramana pe rizom minim 4 frunze ....
intr-un acvariu de 70 de litrii, am urmatorul substrat (setat prin februarie)
- primul nivel de 2 cm -> pietris 2-4 mm din hornbach
- al doilea nivel de 2 cm -> substart aqua basis
- al treilea nivel de 3-4 cm -> pietris 2-4 mm din hornbach

problema e ca de cam 2 saptamani, pietrisul a inceput sa se innegreasca (cel din interiorul samwish-ului, nu cel de la suprafata). negreala e ca o cenusa, ca o pulbere prin care pietrisul pare tavalit. am incercat sa il aspir cu un furtun de aspirat substratul, merge (in sensul ca negreala se curata de pe pietris), dar nu pot face asta decat cu partea superioara a pietrisului (daca bag furtunul mai adanc incep sa absorb si aqua basis-ul ..... deci nici nu se pune problema curatarii nivelului de pietris de sub aquabasis)

ce este negreala asta? de ce s-a format? e daunatoare plantelor/pestilor?cum scap de ea?

mentionez ca de cand a aparut nu am observat modificari in comportamentul pestilor, iar plantele se dezvolta normal. daca ajuta, am 2x15 W si co2 de la butelie (fara ph controler)

multumesc anticipat,
Cristi Ionescu
tetrazona e peste de card. se tin minim 6.
lazarginel, mi-ai mutat topicul la plante pt discutii, dar din gresala ai facut-o cu tot cu anuntul meu, asa ca am sa postez altul, mult mai complet (sper ca nu e o problema, aici e doar anuntul, iar discutiile adiacente sunt la sectiunea de plante)

am trei oferte:
1. fertilizant dozat conform retetei PPS-Pro
2. doar prafurile la gramajul dorit de voi
3. fiecare substanta (N,P,K) separat
, la concentratia si litrajul dorit de voi.

Cateva detalii despre fiecare oferta:

1. fertilizant dozat conform retetei PPS-Pro
Fertilizantul PPS-Pro contine urmatoarele substante (gramajele sunt pentru 1 litru de fertilizant)
- 59 grame sulfat de potasiu (K2SO4)
- 65 grame azotat de potasiu (KNO3)
- 6 grame monofosfat de potasiu (KH2PO4)
- 41 grame sulfat de magneziu (MgSO4)
- peste aceste substante se adauga apa distilata pana la un litru.
Dozarea:
- se pune zilnic cate 1 mililitru (ml) fertilizant pentru fiecare 37,8 litri (10 galoane) de apa ai acvariului. De exemplu, la un acvariu de 100 litri se pune zilnic 2,64 ml fertilizant (de aici rezulta ca 1 litru de fertilizant ajunge aproape un an: 365 zile * 2,64 ml fertilizant = 963,6 ml fertilizant)
- fiecare doza de fertilizant (1ml) va da urmatoarele concentratii: 1ppm NO3, 0.1 ppm PO4; 1.33 ppm ca, 0.1 ppm Mg
Sfaturi utilizare
- este de preferat ca fertilizarea sa fie facuta cu o ora inaintea aprinderii luminii (in acest fel plantele vor avea nutrinetii la aprinderea luminii -> inceperea fotosintezei)
- dozarea zilnica ramane aceiasi chiar si in cazul schimburilor masive de apa
- dozele sunt mici (1 ml la 37,8 litri de apa) deoarece ideea este ca plantele sa aiba exact ce le trebuie, in forma si in cantitatea care le trebuie si nu un surplus de macronutrienti. In acest fel, riscul unei explozii de alge este aproape nul.

2. doar prafurile la gramajul dorit de voi
preturile sunt urmatoarele:
- sulfat de potasiu 100 grame -> 16.5 RON
- azotat de potasiu 100 grame -> 15.5 RON
- sulfat de magneziu 100 grame -> 14.5 RON
- monofosfat de potasiu 100 grame -> 18 RON
nu vand o cantitate mai mica de 100 de grame (indiferent de substanta)

3. fiecare substanta (N,P,K) separat
pt a va calcula singuri concentratiile dorite, puteti folosi cu incredere acest calculator:

http://www.csd.net/~cgadd/aqua/art_plant_dosage_calc.htm

Exemplu:
X observa o deficienta de fosfor in acvariul lui, azotul si potasiul fiind in concentratia dorita,atunci se poate fertiliza doar cu fosfor astfel incat deficienta de fosfor sa fie remediata fara a afecta celelalte concentratii de macro.
Evident, nu pot sa dau niste preturi (acesta va depinde direct proportional cu cantiatea de substanta folosita pt a prepara fertilizantul)
chiar te rog canadezu. lazarginel, din punctul meu de vedere e ok sa faci split la topic (aici sa ramana doar primul posta la meu) si restul (pareri pro si contra acestui top de fertilizare) sa fie mutat la plante.

va multumesc anticipat la amandoi,
Cristi Ionescu
PPS Pro asigura un minim/necesar de macro nutrienti pt un acavriu normal plantat (cine are o singura planta in 200 de litrii de apa, normal ca o sa se umple de alge, cine are un olandez, normal ca nu o sa vada cine-stie-ce imbunatatiri)

PPS Clasic e pentru cei care fac teste des si actioneaza in consecinta pt a scoate maximum din plantele lor

cat despre partea pagubele si platitul lor ... nu mi se pare ok intrebarea ta (daca suport eu pagubele) .. asa ca imi permit sa iti raspund tot printr-o intrebare (stiu ca nu e politicos sa raspunzi la o intrebare cu o alta intrebare, dar nici partea cu "mestere" nu a fost tocmai academica): daca tu iti cumperi un peste si-l indopi cu mancare (de la tetra/sera/hikari sau ce vrei tu) pana plesneste si da coltul, cine suporta paguba? tetra/sera/hikari?

sau daca vrei strict la fertilizare: daca tu cumperi NPK de la Seachem si deserti flacoanele (alea de 500ml) in acvariul de 100 de litrii (sa spunem) in care ai plante de 300 de euro, cine e responsabil pt rezulat si plateste pagubele? Seachem?

Lofty, nu am poze .... dar nu stiu de ce am impresia ca nici nu ai nevoie de poze de la mine ca sa aflii la ce e bun monofosfatul de potasiu (si asta o stiu foarte bine lazarginel, e valabil si pt tine ..... pun pariu ca si tu ai folosit asa ceva pana ai putut sa-ti comanzi fertilizati de pe net ... e valabil si pt INTROS ..... etc)

imi cer scuze anticipat fata de voi (lazarginel/Lofty/INTROS) daca v-a deranjat in vreun fel ca am vorbit in numele vostru ....

Cristi Ionescu
sorry pt intarziere. preturile la 100g sunt:

- sulfat de potasiu 100 grame -> 16.5 RON
- azotat de potasiu 100 grame -> 15.5 RON
- sulfat de magneziu 100 grame -> 14.5 RON
- monofosfat de potasiu 100 grame -> 18 RON

lofty, am cantar electronic, deci pot cantari fara probleme cu precizie de gram.
ok.
stai un pic ca m-ai pierdut pe drum: tu vrei o punguta in care sa fie 54 de grame de KH2PO4 si o sticla de 500ml apa distilata? vrei neaparat sa le amesteci tu? nici o problema din partea mea ....
sau:
vrei 100 de grame din care sa-ti cantaresti tu 54 de grame? (ai cu ce sa o faci?)

daca prima parte e ok, pretul pt cele 54 de grame de KH2PO4 este de 10 lei (si da, apa distilata este din partea casei)
prafuri separat nu vand, dar in schimb pot sa dozez separat pt fiecare substanta. pt asta am nevoie de urmatoarele informatii: volumul acvariului, cantitatea de solutie dorita (500ml, 1000 ml .. etc), si concentratia dorita la 1 ml de substanta.
Vand solutie de fertilizare PPS-pro, doze de 1litru (cantitate suficienta timp de 1 an de zile pt fertilizarea unui acvariu de 100 litrii). Pretul este de 35RON litrul.

Pt cei care nu sunt familiarizati cu acest fertilizant, despre ce este vorba:
Nutrientii pentru plante se impart in doua categorii:
- micronutrineti : mangan, fier, zinc, cupru, bor, nichel si molibden
- macronutrineti : azot, fosfor, potasiu, calciu, carbon, sulf si magneziu
Fertilizantul PPS-Pro (Perpetual Preservation System) asigura plantelor necesarul de macronutrienti. Pt necesarul de micronutrienti se gasesc fara probleme produse de firma (JBL, Sera .. etc).
Fertilizantul PPS-Pro contine urmatoarele substante (gramajele sunt pt 1 litru de fertilizant)
- 59 grame sulfat de potasiu (K2SO4)
- 65 grame azotat de potasiu (KNO3)
- 6 grame monofosfat de potasiu (KH2PO4)
- 41 grame sulfat de magneziu (MgSO4)
- peste aceste substante se adauga apa distilata pana la un litru.
Dozarea:
- se pune zilnic cate 1 mililitru (ml) fertilizant pt fiecare 37,8 litrii (10 galoane) de apa ai acvariului. De exemplu, la un acvariu de 100 litrii se pune zilnic 2,64 ml fertilizant (de aici rezulta ca 1 litru de fertilizant ajunge aproape un an: 365 zile * 2,64 ml fertilizant = 963,6 ml fertilizant)
- fiecare doza de fertilizant (1ml) va da urmatoarele concentratii: 1ppm NO3, 0.1 ppm PO4; 1.33 ppm ca, 0.1 ppm Mg
Sfaturi utilizare
- este de preferat ca fertilizarea sa fie facuta cu o ora inaintea aprinderii luminii (in acest fel plantele vor avea nutrinetii la aprinderea luminii -> inceperea fotosintezei)
- dozarea zilnica ramane aceiasi chiar si in cazul schimburilor masive de apa
- dozele sunt mici (1 ml la 37,8 litrii de apa) deoarece ideea este ca plantele sa aiba exact ce le trebuie, in forma si in cantitatea care le trebuie si nu un surplus de macronutrienti. In acest fel, riscul unei explozii de alge este aproape nul.
- spre deosebire de fertilizantii pentru plantele de apartament (Spureal, Vitaflora ... etc), PPS-Pro contine numai substantele necesare plantelor si in forma necesara plantelor (de exemple contine azot sub forma de nitrat si nu sub forma de nitriti si uree cum contin fertilizantii pt plante terestre)

Substantele folosite de mine sunt reactivi de laborator (grad inalt de puritate, ceea ce inseamna ca nu contin si alte substante care ar putea fi daunatoare plantelor sau pestilor) si nu reactivi industriali (care se vand la sac si au puritate cam 20%).
vezi ca gasesti la magazinele online (zooplus si urbanpets)
butelia e cam mica, dar si mai important, asigura-te ca se poate reincarca
lazarginel, vrei sa detaliezi un pic partea cu schimbul zilnic de apa pt plante? de ce, cum, si ince fel?
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index