Message |
|
hmmmm .... eu stiam ca frunzele tinere de anubias sunt alb-galbui datorita carentei de fier.
nu te contrazic, nu afirm ca galbuiul frunzelor nu are nici o treaba cu calciu ...
multumesc pt raspuns,
Cristi Ionescu
|
 |
|
de ce Ca f important pt anubias? poti sa detaliezi un pic, pls?
Multumesc anticipat,
Cristi Ionescu
|
 |
|
Anubias,
roag-o pe prietena/sotia ta sa sa se uite de exemplu la testul de PO4. Femeile sunt muuuult mai bune la distins nunate decat barbatii ...... crede-ma, ai sa aflii concentratia cu 3 zecimale ...
|
 |
|
ai pm
|
 |
|
cateva ore?
de ce imi trebuie cateva ore? ar trebuie sa dureze cateva minute .... nu am de gand sa plantez plante de covor (am 2x15W deci o sa va cer parerea si ce plante pot sa pun, dar asta e alta poveste)
|
 |
|
am un acvariu de 70 de litrii care functioneaza de aproape un an jumate. in el am o femela de ancistrus si vreo 25 de pui. substartul actual este pietris de 4-5mm si as vrea sa-l schimb cu substrat aqua-medic. partea nasoala e ca nu am alt acvariu in care sa mut ancistrusii, si apoi sa desfintez acvariu de 70 litrii, sa schimb substratul si sa-l ciclez.
deci cum fac?
eu m-am gandit sa scot apa din el, sa o pastrez, pestii ii pun eu in niste pungi mari (sau in acvariu de carantina de 20 litrii), schimb substratul, pun apa si pestii la loc si asta e. am uitat sa precizez, la acvariul asta folosesc un filtru tetra ex600.
credeti ca merge ideea mea? aveti alta mai buna? problema e ca nu vreau sa risc in nici un fel sa pierd pestii ....
multumesc anticipat,
Cristi Ionescu
|
 |
|
s-a dat. se poate inchide
|
 |
|
|
 |
|
este in stare f buna. pret 100RON.
|
 |
|
pt culori mai deosebite poti sa folosesti astaxanthina
|
 |
|
eu zic sa nu te mai incapatanezi aiurea si sa-l dai la service. si o sa ai un filtru care functioneaza (chiar daca asta o sa se intample peste 3 saptamani .. sau cat o dura)
eu am patit acelasi lucru cu un tetraex600: acum vreo 3 luni, dupa 2 ani de functionare normala dintr-o data a inceput sa-mi curga apa pe la garnitura (dupa o curatare normala a filtrului). m-am dus cu el la garantie, l-am last acolo, ei l-au trimis la service .. si dupa o saptamana am primit in loc un filtru nou-nout, cu materialele filtrante sigilate ... etc. evident, nu m-a mai interesat care era problema cu cel vechi si de ce nu s-a putut repara .. mi-am luat filtru nou la subrat si m-am carat mai mult decat fericit din magazin.
du-te la garantie, e dreptul sau sa primesti un obiect functional pt banii pe care i-ai platit
|
 |
|
nu are nici o treaba culoare ... dar oricum, ancistrusii nu mananca orice tip de alga ...
|
 |
|
ancistrusi voalati aduci?
daca da, la ce pret
multumesc anticipat,
Cristi Ionescu
|
 |
|
am cumparat sambata trecuta bloodworms congelati de la hornbach si le-am dat ancistrusilor un sfert de cubulet (intr-un acvariu de 70 de litrii aveam 3 ancistrusi, 2 masculi voalati si o femela voalata cu varsta cam de 1 an jumate). pe marti am vazut primele semne ale bolii la masculi (pungi de lichid in jurul ochilor). marti seara le-am facut o baie in bactopur direct (am dizlovat o pastila in 2 litrii de apa din acvariu si am tinut pestii (toti 3) in solutia asta o jumata de ora). unul din masculi a murit vineri, cel de-al doilea este intr-o stare avansata a bolii (corpul a inceput sa se umfle de lichid), iar femela, surprinzator, nu are absolut nimic (comportamentul ei e normal, manaca normal ..etc)
din cate am citit, sunt sanse minime de a scapa de boala asta ... dar totusi, mai pot face ceva pt cel de-al doilea mascul (precizez ca nu mai mananca)?
PS: am cumparat viermii aia ca sa-i stimulez sa depuna ... si se pare ca i-am stimulat de tot ...  (
|
 |
|
da
|
 |
|
am eu un mascul tanar. pret: 15 RON
|
 |
|
rezolvat. topic inchis.
|
 |
|
inca nu stiu .. trebuie sa mai creasca un pic.
|
 |
|
au cam 3-4 cm lungime.
pret: 15 RON amandoi
|
 |
|
nu vreau sa stric apele nimanui ... dar ma ofer eu sa-ti fac niste poze. evident, nu te costa nimic ....
daca mai esti interesat, da-mi un pm
|
 |
|