Message |
|
da .. e adevarat
|
 |
|
multumesc pt raspunsul prompt, dar ....
am citit fff mult despre specia asta, stiu ca e normal sa stea cu capul in jos cand se odihneste (la specia asta e grav cand sta cu capus in sus), stiu ca atunci cand au mancat prea mult innoata cu capul in jos .... dar al meu sta vertical cu capul in jos .. si in cele 3-4 secunde parca e lesinat (nu tremura nici un pic .. ceilalti cand se odihnesc stau oblic cu capul in jos si tremura din tot corpul ....
si totusi de ce se reped sa-l ciupeasca in astea 3-4 secunde? si cum isi revine, gata ...atacurile inceteaza ....
|
 |
|
am 8 pui de tetrazona (1,5 - 2 cm) intr-un acvariu de 30 l.
problema e ca unul din ei (cel mai mare), atunci cand le dau sa manace, ii goneste pe cei mai mici si se indoapa fff mult. mancare le dau putina si o imprastii prin tot acvariul, dar respectivul oricum manaca "vreo trei portii" .... ok .. dupa ce se indoapa, la scurt timp incepe sa stea vertical (nu oblic .. ci vertical) cu capul in jos pt cateva secunde (3-4) apoi isi revine, mai innoata un pic si iar revine la pozitia verticala ... si treaba asta se repeta cam o jumatate de ora, o ora dupa hranire ....
e normal? (precizez ca tetrazonul asta e singurul cu acest comportament) ce-mi sugerati sa fac?
multumesc anticipat,
Cristi
PS: in cele trei-patru secunde in care sta nemiscat cu capul in jos, daca prin preajma lui e un alt tetrazon, acesta se repede la el si parca incearca sa-l ciupeasca de burta (nu pot sa-mi dau seama daca chiar o face ....)
|
 |
|
multumesc pt raspunsul prompt Dolly, am sa introduc spirulina in meniu ...
|
 |
|
cat de des se poate da spirulina la pesti?
|
 |
|
vreau si eu 2-3 fire de bacopa caroliniana sau bacopa monnieri.
astept pm
|
 |
|
sunt 2 clase de "acvaristi"
1. unii seriosi care vor sa faca treaba cum trebuie si a care cauta surse de informare serioase (carti, net, forumuri, oameni cu mai multa experienta in domeniu) si care nu pleaca urechea la ce indruga vanzatorul din piata/petshop
si
2. mamica care se opreste in fata acvariilor din petshop si cumpara ce arata fi-su cu mana (ala ... ala ... hai si unul d-ala rosu ... si o punga de pietris verde ca se asorteaza cu draperia ... etc)
ce ar trebui sa faca tanarul vanzator din petshop? sa-i zica doamnei ceva de genul : " Alo tanti .. nu e chiar asa ... acvariul nu e oala de ciorba in care sa pui de toate : morcovi, ceapa, pastarnac, cartofi ...etc"
daca ar face asa ceva ar fi concediat in 10 minute .. si adio bani de bere+tigari (lucruri ffff importante pt un tanar in ziua de azi)
asa ca .. oricat ne-am lamenta noi pe aici ... cumparatori naivi/dezinteresati vor exista mereu ... deci in consecinta si vanzatori de boluri/scafandrii/pietris multicolor/ castele ..etc
|
 |
|
am vazut ieri la animax-ul din turda aceiasi planta ... parca tot la pretul asta era (nu am retinut exact) .. in jur de 50RON ...
|
 |
|
cumpar ancistrus (as prefera 2 exemplare), marime intre 4 si 6 cm
astept pm
|
 |
|
tetra trebuie sa fie minim 6 ca sa se simta ok ....
|
 |
|
cu ce imi recomandati sa-i hranesc?
multumesc anticipat,
Cristi Ionescu
|
 |
|