Author |
Message |
cristi_ionescu_79
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 04/05/2008 21:46:37
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
cristi_ionescu_79
Member
IP:
|
Vand solutie de fertilizare PPS-pro, doze de 1litru (cantitate suficienta timp de 1 an de zile pt fertilizarea unui acvariu de 100 litrii). Pretul este de 35RON litrul.
Pt cei care nu sunt familiarizati cu acest fertilizant, despre ce este vorba:
Nutrientii pentru plante se impart in doua categorii:
- micronutrineti : mangan, fier, zinc, cupru, bor, nichel si molibden
- macronutrineti : azot, fosfor, potasiu, calciu, carbon, sulf si magneziu
Fertilizantul PPS-Pro (Perpetual Preservation System) asigura plantelor necesarul de macronutrienti. Pt necesarul de micronutrienti se gasesc fara probleme produse de firma (JBL, Sera .. etc).
Fertilizantul PPS-Pro contine urmatoarele substante (gramajele sunt pt 1 litru de fertilizant)
- 59 grame sulfat de potasiu (K2SO4)
- 65 grame azotat de potasiu (KNO3)
- 6 grame monofosfat de potasiu (KH2PO4)
- 41 grame sulfat de magneziu (MgSO4)
- peste aceste substante se adauga apa distilata pana la un litru.
Dozarea:
- se pune zilnic cate 1 mililitru (ml) fertilizant pt fiecare 37,8 litrii (10 galoane) de apa ai acvariului. De exemplu, la un acvariu de 100 litrii se pune zilnic 2,64 ml fertilizant (de aici rezulta ca 1 litru de fertilizant ajunge aproape un an: 365 zile * 2,64 ml fertilizant = 963,6 ml fertilizant)
- fiecare doza de fertilizant (1ml) va da urmatoarele concentratii: 1ppm NO3, 0.1 ppm PO4; 1.33 ppm ca, 0.1 ppm Mg
Sfaturi utilizare
- este de preferat ca fertilizarea sa fie facuta cu o ora inaintea aprinderii luminii (in acest fel plantele vor avea nutrinetii la aprinderea luminii -> inceperea fotosintezei)
- dozarea zilnica ramane aceiasi chiar si in cazul schimburilor masive de apa
- dozele sunt mici (1 ml la 37,8 litrii de apa) deoarece ideea este ca plantele sa aiba exact ce le trebuie, in forma si in cantitatea care le trebuie si nu un surplus de macronutrienti. In acest fel, riscul unei explozii de alge este aproape nul.
- spre deosebire de fertilizantii pentru plantele de apartament (Spureal, Vitaflora ... etc), PPS-Pro contine numai substantele necesare plantelor si in forma necesara plantelor (de exemple contine azot sub forma de nitrat si nu sub forma de nitriti si uree cum contin fertilizantii pt plante terestre)
Substantele folosite de mine sunt reactivi de laborator (grad inalt de puritate, ceea ce inseamna ca nu contin si alte substante care ar putea fi daunatoare plantelor sau pestilor) si nu reactivi industriali (care se vand la sac si au puritate cam 20%).
|
|
 |
Lofty
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/05/2008 09:17:09
|
Lofty
De-al casei
IP:
|
Nu vinzi si "prafurile" ca atare? La suta de grame de exemplu?
cristi_ionescu_79 wrote:- fiecare doza de fertilizant (1ml) va da urmatoarele concentratii: 1ppm NO3, 0.1 ppm PO4; 1.33 ppm ca, 0.1 ppm Mg
Fiecare doza va da concentratii un pic mai mari decat cele afisate; ar da valorile alea daca ai combina fiecare substanta in parte cu cate 1000 ml apa distilata, si nu amestecandu-le si completand pana la un litru.
Pe de alta parte, poate cineva vrea un raport de 10ppm NO3 la 0,5ppm PO4.
|
Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l |
|
 |
cristi_ionescu_79
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/05/2008 11:23:36
|
cristi_ionescu_79
Member
IP:
|
prafuri separat nu vand, dar in schimb pot sa dozez separat pt fiecare substanta. pt asta am nevoie de urmatoarele informatii: volumul acvariului, cantitatea de solutie dorita (500ml, 1000 ml .. etc), si concentratia dorita la 1 ml de substanta.
|
|
 |
Lofty
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/05/2008 12:35:41
|
Lofty
De-al casei
IP:
|
cristi_ionescu_79 wrote:prafuri separat nu vand, dar in schimb pot sa dozez separat pentru fiecare substanta.
Pai e aceeasi Marie cu alta palarie. De ce preferi sa dozezi tu? (simpla curiozitate, nu e vorba de neincredere...). Sa-ti explic cum e cu palaria Mariei:
cristi_ionescu_79 wrote:... pentru asta am nevoie de urmatoarele informatii: volumul acvariului, cantitatea de solutie dorita (500ml, 1000 ml .. etc), si concentratia dorita la 1 ml de substanta.
Concret, doresc de exemplu PO4, pentru un acvariu de 300 litri utili, o cantitate de solutie de 500ml, care sa-mi adauge in acvariu la 1 ml de substanta exact 0,25ppm fosfati. Pretul, pe care am rugamintea sa mi-l faci, va fi exact pretul a 54 grame de KH2PO4 (banuiesc ca apa distilata e din partea casei).
Pana la urma, mai pe ocolite, tot acolo ajungem.
Cel putin eu astept si o lista de preturi pentru fiecare substanta pulbere, si plecand de acolo si folosind know-how-ul (calculatorul lui Chuck Gadd e public) ne putem da seama cat ne-ar costa diverse cantitati de solutii cu diferite concentratii, ca sa te scutim de posibilele multiple simulari si scenarii. Daca se poate. Daca nu, nu avem decat sa cumparam solutia de-a gata, sau sa apelam la farmacisti, profesori de chimie, Dennerle, Seachem, ma rog, fiecare pe unde avem "pile"...
PS: Chiar ma intereseaza PO4.
|
|
 |
cristi_ionescu_79
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/05/2008 13:32:57
|
cristi_ionescu_79
Member
IP:
|
ok.
stai un pic ca m-ai pierdut pe drum: tu vrei o punguta in care sa fie 54 de grame de KH2PO4 si o sticla de 500ml apa distilata? vrei neaparat sa le amesteci tu? nici o problema din partea mea ....
sau:
vrei 100 de grame din care sa-ti cantaresti tu 54 de grame? (ai cu ce sa o faci?)
daca prima parte e ok, pretul pt cele 54 de grame de KH2PO4 este de 10 lei (si da, apa distilata este din partea casei)
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/05/2008 14:15:39
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Lofty wrote:Pe de alta parte, poate cineva vrea un raport de 10ppm NO3 la 0,5ppm PO4. 
Ideea e ca unii vor sa fertilizeze doar cu P, altii doar cu N ....... in functie de plantele din acvariu, unele sint mari consumatoare de P si trebe sa adaugi doar P ....... altii vor un anume raport intre N si P, tot in functie de ce plante au ....... motive suficiente pentru a avea libertatea de fertiliza separat  .
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
Lofty
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 05/05/2008 16:46:09
|
Lofty
De-al casei
IP:
|
cristi_ionescu_79 wrote:...tu vrei o punguta in care sa fie 54 de grame de KH2PO4 si o sticla de 500ml apa distilata?
Nu chiar. Eu voiam sa stiu cat e pretul pe suta de grame si sa-ti demonstrez ca desi afirmi ca nu vinzi prafurile ca atare, pana la urma exact asta faci. Atata tot. N-are nimeni nimic cu tine. Eu vreau exact ce ti-am cerut (solutia de 500ml care sa-mi adauge la fiecare ml cate 0,25 ppm PO4). Nu intelegeam cum nu vinzi praful, dar vinzi solutia.
cristi_ionescu_79 wrote:......vrei 100 de grame din care sa-ti cantaresti tu 54 de grame? (ai cu ce sa o faci?)...
Am un cantar ce cantareste din 10 in 10 grame. Daca ai tu electronic, n-am nimic impotriva sa-mi cantaresti tu. Ideea era sa stim preturile pentru fiecare produs in parte (N,K,P). Voiam doar sa te ajut sa vinzi, Porcu explicand si de ce s-ar intampla asta intr-un post mai sus.
cristi_ionescu_79 wrote:...daca prima parte e ok, pretul pentru cele 54 de grame de KH2PO4 este de 10 lei (si da, apa distilata este din partea casei)
Foarte bine. Asta inseamna 100g KH2PO4 - 20 lei. Baga si pentru celelalte componente.
Lasa si tu o modalitate de contact aici, sau da-mi un PM in care sa-mi spui cum pot da de tine.
Succes in continuare!
PS: Stai linistit ca n-o sa comenteze nimeni pretul, cui nu-i convine nu cumpara. Poti sa ceri si de 10 ori mai mult (forumul asta are un regulament care-ti da dreptul asta), daca ai clienti bravo tie.
|
|
 |
cristi_ionescu_79
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 11/05/2008 21:44:07
|
cristi_ionescu_79
Member
IP:
|
sorry pt intarziere. preturile la 100g sunt:
- sulfat de potasiu 100 grame -> 16.5 RON
- azotat de potasiu 100 grame -> 15.5 RON
- sulfat de magneziu 100 grame -> 14.5 RON
- monofosfat de potasiu 100 grame -> 18 RON
lofty, am cantar electronic, deci pot cantari fara probleme cu precizie de gram.
|
|
 |
Lazar Ginel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/05/2008 17:36:00
|
Lazar Ginel
Ogar batran
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1478.jpg)
IP:
|
Da mestere te credem dar vrem sa vedem ce fac substantele tale
Poze acvarii sa se vada diferenta dintre fara si cu
Pai daca nu vad nu cred
Daca ia un incepator in ale acvaristicii si nu numai ...si se umple de alge
Platesti tu paguba
Pai unul are plante de 300 de euro in acvariu ............si daca se umple de alge cine plateste ?
Formule sunt miii dar bfiecare acvariu este unic
|
Ogar batrin dar.... cu miros fin |
|
 |
cristi_ionescu_79
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/05/2008 23:43:55
|
cristi_ionescu_79
Member
IP:
|
PPS Pro asigura un minim/necesar de macro nutrienti pt un acavriu normal plantat (cine are o singura planta in 200 de litrii de apa, normal ca o sa se umple de alge, cine are un olandez, normal ca nu o sa vada cine-stie-ce imbunatatiri)
PPS Clasic e pentru cei care fac teste des si actioneaza in consecinta pt a scoate maximum din plantele lor
cat despre partea pagubele si platitul lor ... nu mi se pare ok intrebarea ta (daca suport eu pagubele) .. asa ca imi permit sa iti raspund tot printr-o intrebare (stiu ca nu e politicos sa raspunzi la o intrebare cu o alta intrebare, dar nici partea cu "mestere" nu a fost tocmai academica): daca tu iti cumperi un peste si-l indopi cu mancare (de la tetra/sera/hikari sau ce vrei tu) pana plesneste si da coltul, cine suporta paguba? tetra/sera/hikari?
sau daca vrei strict la fertilizare: daca tu cumperi NPK de la Seachem si deserti flacoanele (alea de 500ml) in acvariul de 100 de litrii (sa spunem) in care ai plante de 300 de euro, cine e responsabil pt rezulat si plateste pagubele? Seachem?
Lofty, nu am poze .... dar nu stiu de ce am impresia ca nici nu ai nevoie de poze de la mine ca sa aflii la ce e bun monofosfatul de potasiu (si asta o stiu foarte bine lazarginel, e valabil si pt tine ..... pun pariu ca si tu ai folosit asa ceva pana ai putut sa-ti comanzi fertilizati de pe net ... e valabil si pt INTROS ..... etc)
imi cer scuze anticipat fata de voi (lazarginel/Lofty/INTROS) daca v-a deranjat in vreun fel ca am vorbit in numele vostru ....
Cristi Ionescu
|
|
 |
Lazar Ginel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/05/2008 19:33:06
|
Lazar Ginel
Ogar batran
IP:
|
Pe mine personal nu ma deranjat deloc
Dar daca ai veni si tu sa zicem cu vreo 5 -6 acvarii la care ai facut aceasta fertilizare sa vedem si noi deosebiri sa ai un studiu la diverse tipuri de plante ,substraturi , parametri fizico -chimici ai apei etc
Poti sa fii sigur ca as incerca si varianta ta
Ce mai conteaza
AM ars acvarii pline cu plante pina acum de n-am ramas cu nici macar un fir de elodeea
Si acuma am acvariul in experiment cu un substrat pe care nu la folosit nimeni in ROMANIA
Da dar este riscul meu si mi-l asum
Am alge la greu dar eu sunt ogar batrin si stiu cam ce sa fac ,sau chiar si asa pot sa ma declar invins ,nu se stie
Dar unul tinar ce sa faca ?
Si cred ca aceasta discutie nu este de domeniul VINZARILOR
Daca esti de acord o trec la capitolul
PLANTE
Daca nu o INCHID
Ca nu se preteaza aceasta discutie la capitolul VINZARI
|
|
 |
canadezu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/05/2008 04:18:15
|
canadezu
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1550304952454b954588984.jpg)
IP:
|
lazarginel wrote:
Daca esti de acord o trec la capitolul
PLANTE
Daca nu o INCHID
Ca nu se preteaza aceasta discutie la capitolul VINZARI
Nu este o idee rea cu mutatul, daca va intereseaza as avea si eu citeva sa zic despre PPS Pro. Am folosit metoda asta vreun an si inca o mai folosesc la unul din acvarii.
|
|
 |
cristi_ionescu_79
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/05/2008 08:04:17
|
cristi_ionescu_79
Member
IP:
|
chiar te rog canadezu. lazarginel, din punctul meu de vedere e ok sa faci split la topic (aici sa ramana doar primul posta la meu) si restul (pareri pro si contra acestui top de fertilizare) sa fie mutat la plante.
va multumesc anticipat la amandoi,
Cristi Ionescu
|
|
 |
canadezu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 14/05/2008 23:16:06
|
canadezu
Member
IP:
|
Pentru ca lucrez la fabrica de ghiata si vara sunt f... busy, anul trecut cam pe vremea asta am decis sa trec pe PPS Pro toate acvariile. Motivul, nu necesita schimb de apa saptaminal adica pot sa fiu un lazy ass.
La inceput pentru ca am schimbat regimul de fertilizare (de la EI) plantele nu au fost prea fericite. O parte dintre ele au inceput sa aibe frunzele deformate (in special cele cu crestere rapida) iar altele pur si simplu s-au oprit din crestere. Dupa aproape 2-3 saptamini totul a revenit la normal iar plantele si-au intrat in ritm.
Dupa cum cred ca stiti pentru EI se folosesc cantitati mai ridicate de CO2 si o gramada de lumina, eu am lasat-o mai moale cu CO2 iar dpdv lumina am umblat doar la timp am redus la 8 ore pe zi.
Toate bune si frumoase pentru vreo 3-4 luni (nu uitati nu am schimbat nici o picatura de apa doar complectam la ce se evapora, ce mai viata la 7 acvarii) dupa care shrimpi au inceput sa dispara, o parte din plante (rotala, bacopa) incepusera sa piarda frunzele de la baza si niste alge pe care in regimul trecut nu le am avut (GDA, BBA si BGA) si-au facut aparitia.
Ce am suspectat:
Moartea Shrimpilor => in cea ce priveste micro elementele eu am folosit tot timpul reteta lui Edward (tipul care a facut PPS Pro) mai tirziu am aflat ca aceasta reteta este aproape de 2x mai puternica chiar decit EI deci am cam otravit shrimpi  neschimbind apa cu lunile.
Plantele Afectate si Algele => o lipsa de macro elemente si CO2 combinata cu neschimbarea apei si aceiasi lumina W/ litru mai multa decit PPS cere.
De curind pentru o parte dintre acvarii am trecut inapoi la EI (acela in care se dozeza zilnic macro si micro) si vreau sa zic am scapat de BGA si BBA si toata lumea este bine si fericita. PPS Pro inca folosesc doar intr-unul dar schimb apa (cel putin o data pe luna) si dozez micro la jumatate din ce se recomanda.
Ce am invatat din aceasta experienta :
Orice metoda folosesti schimbatul apei este sfint.
Daca este PPS Pro trebuie respectate toate conditiile pe care sistemul le cere adica plante la greu, lumina ajustata ca atare, CO2 la limita care se cere, dozajul inainte ca lumina sa apara etc.... si as spune eu o documentare ca atare.
@Cristi Ionescu
Fara suparare, eu as vinde doar sarurile si nu te complica cu PPS Pro sau EI sau Pfertz etc. poate doar daca cineva te intreaba sa-i prepari solutiile fa-i si tu un favor ca doar e client
Va salut,
D
|
|
 |
Lazar Ginel
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/05/2008 20:02:37
|
Lazar Ginel
Ogar batran
IP:
|
Mai ,fratilor sa nu credeti ca am ceva impotriva solutiilor de fertilizare
Ale lui X,Y sau Z
Dar daca vine cineva si i-mi arata
Bai frate astea sunt cele 5-10 acvarii ale mele pe care eu am facut aceste experimente cu datele problemei asa
Timp de 1 an 2 astea au fost rezultatele ,bune ,rele
Diferentele se vad clar voi at-i vazut ce rezultate am obtinut asa ca voi hoatariti
DA ori BA
M-as baga si eu poate si altii
Dupa cum spuneam fiecare acvariu este o particularitate in sine
Nu ai sa gasesti 2 acvarii identice din toate punctele de vedere
deci si fertilizarile vor fi adaptate dupa fiecare acvariu
|
|
 |
Mitica
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 15/05/2008 22:26:35
|
Mitica
Member
IP:
|
Eu folosesec pps pro cu "zeama" de la cristi_ionescu cam de 1 luna
Ce am observat:
-Blyxa (pe care o aveam de la fishtecine intr-o forma extraordinara) si care incepuse la mine sa se topeasca a inceput acum sa dea la mijloc frunze frumoase si sanatoase. In plus sta in substrat
-am un erect moss care in fiecare seara e plin de bule ca un pom de craciun.
-Am trecut de la algele fuzz la hair.
-nici un deces pana acum
Suplimentar am facut rost de v30, e15 si s7 de la dennerle si le dozez in paralel.
Nu inteleg de ce faceti referire la micro.. cred ca in solutia asta de pps pro e numai macro, nu?? Si de ce e mai puternica decat EI?
|
----------
Diverse |
|
 |
canadezu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/05/2008 04:34:02
|
canadezu
Member
IP:
|
Mitica wrote:Nu inteleg de ce faceti referire la micro.. cred ca in solutia asta de pps pro e numai macro, nu?? Si de ce e mai puternica decat EI?
PPS Pro este un sistem de fertilizare si nu o solutie de macro. Daca nu ai citit nimic poti sa gasesti aici totul despre Perpetual Preservation System.
D
|
|
 |
Mitica
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/05/2008 11:44:37
|
Mitica
Member
IP:
|
Atunci poate ar trebui sa mentionez ca in solutia de la Cristi se gasesc numai macroelementele, fara partea de TE.
TE sper ca e asigurat de S7 de la dennerle
|
----------
Diverse |
|
 |
hungri
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/09/2011 12:27:48
|
hungri
Member
IP:
|
salut ...as avea si eu neoie de 1 litru de fertilizant
astept un pm ...pentru confirmare...si sa stabilim detaliile..
multumesc
|
|
 |
tarca.paul
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 13/09/2011 14:50:57
|
tarca.paul
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1e9f65024cd764a33b94a14b0e79f42d.jpg)
IP:
|
Salutare Cristi, in cazul in care intrii pe forum si vezi postarile noastre, am mai luat de la tine renumita zeama de varza, am fost multumit si in timp ce povesteam cu un amic, mi-a zis ca are si el nevoie, imi poti da numarul tau de telefon, pentru ca dupa cum vezi, nu sunt in RO si amicul meu nu le are cu tehnologia...asa va intelegeti voi verbal, am inteles ca nu ar fi vorba doar de 1L...multumesc si astept raspuns chiar si PM, nu ma deranjeaza, ar fi culmea.
|
A belief that heaven or an afterlife awaits us is a "fairy story" for people afraid of death! S.H |
|
 |
|