[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Eu tot raman la parerea ca in partea dreapta spate trebuie o tufa de ceva . Privind acvariul din fata.
Si ar fi frumos ca si din lateral, tufa aia de pe buturuga sa aibe un fundal.
In rest ce sa zic. BelleA. Adica Belle Arte
Faraonu wrote:Glosso care, in aceleasi conditii de lumina, ce culca sau se ridica, in functie de ....... habar n-am in functie de ce. Se zice ca se ridica cind e prea putin CO2, il cauta in aer. Uneori se culca frumos, apoi se ridica, probabil pentru ca i se pare c-a facut un covor suficient de gros incit sa fie nevoita sa se ridice. Alteori se ridica fara nici un motiv aparent. E posibil sa fie vorba de o corelatie intre lumina si CO2.
Am observat recent cum unele fire de Glosso se ridicau, altele se culcau cuminti, e vorba de acelasi acvariu si aceeasi Glosso proastat plantata. Inca n-am aflat misteru'.

O glosso frumos crescuta am vazut intr-unul din bazinele de la Reef. Mi-a ramas sufletul la acel covoras, nu are nici macar un centimetru inaltime. Cu ceva timp in urma nu arata asa de bine.
Si cred ca stiu de unde i se trage. De CO2 nu am intrebat daca l-a modificat, dar sigur la fertilizare a umblat George. Adica toarna ceva ADA. Cred ca step 2 (sau 3) si Shade. Pe cuvant, daca ne-ar pune o poza de detaliu...
cesrobis wrote:Si atunciu as avea 50 de watii la 25 de litrii apa

Da' cine te opreste sa pui becuri de putere mai mica? Asta daca vrei lumina uniforma. Dar daca vrei separeu pentru pestii amorezati...
costi08 wrote:in urma cu un an de zile cand m-am apucat eu de acvaristica , am pus un substrat ordinar, bagat pe gat de un vanzator de la un pet-shop, dupa ceva timp de citit pe ici pe colo m-am hotarat sa il schimb cu cel de la JBL , pe care il am si acum in bazin . cand am facut aceasta mutare am pastrat ceva apa din acvariul stabilizat si folosit in continuare acelasi filtru. miscarea am facut-o repede ( asa citisem ) fertilizarea am facut-o normal inca din prima clipa fara restrictii, si mi- iesit.
acum vine si intreebarea mea.
credeti ca as avea vreun avantaj daca voi proceda la fel si a doua oara ?

Avantajul ar fi ca pleci la drum cu o apa cat de cat "stabila"si filtrul ciclat. Sanse destul de mari sa nu te lupti prea tare cu ceva alge la inceput. Mai ales daca pastrezi si o masa mare de plante.
Singurul lucru deranjant cat de cat, este ca ai putea prelua ceva alge din setupul vechi. Daca ai, desigur
Sesmar wrote:Cred ca mi-am gresit profesia....psihiatru trebuia sa ma fac Scoteam bani buni cu voi sa va lecuiesc de acvaristica plantata la nivel inalt

Esti sigur ca ai fi reusit? Nu cumva te lasai de psihiatrie si te apucai de...acvaristica?
Sesmar wrote:cred ca este primul acvariu mai mare cu fertilizare si substrat ADA complet pe aici - greseala mea daca-s si altele si nu le-am vazut eu

Ii mai avem si pe pc.ciprian, alexnbv. Nu le mai stiu dimensiunile acvariilor. 200 unu si 100 celalalt, parca. Si poate mai sunt, dar nu imi scapa acum.
Vin si eu cu o idee, idee ce nu-mi apartine, ci am citit despre ea pe forum
Nu este posibil ca planta sa fie pur si simplu incomodata de alta planta? Se stie ca unele plante le pot "incurca" pe altele, tocmai pentru a-si delimita o zona fertila din care sa se poata hrani.
Faptul ca doar acea planta nu merge, pe cand celelalte sunt ok, m-a dus cu gandul la acesta teorie.
Ai incercat sa-i schimbi locul in acvariu? Sa-i cauti alte "vecine"?
DJRhaser wrote:Maturizati-va.

Crede-ne ca ne straduim din rasputeri, da' nu ne iese. Tu cum ai reusit?
k4r4kt3r wrote:Am fost la ei acum cateva zile si nu prea erau plante. Multumesc de sfat oricum.

Cesrobis stie ce spune.
Vineri parca au sosit plante la Reef.
Astazi pe la ora 16 mai aveau cateva poturi de Pogostemon helferi.
Aromatica n-am vazut. Poate au, poate nu.
Cauta pe forum asa cum ti-a spus si brawn dupa aspirator de substrat.
Dar grija mare, ca daca zici ca ai nisip...s-ar putea sa-l tragi si pe ala. Mai vezi si pe la sectiunea DIY. Pe youtube gasesti si filmulete; o varianta mai rapida de a intelege ce a ide facut.
Porcu wrote:
treidetrei wrote:rocker convins

Da-le-ncolo de cichlidae africane ca-s naspa ....... ia incearca tu un acvariu plantat ....... mai bine zis nu renunta la ala plantat.

minnardy wrote:cum apare cate un forumist care-si exprima dorinta de africani cum ii studiez CV_ul...ce are, cum are, de care are, ce vrea sa-si faca, de cat vrea sa-si faca...si asa mai departe.

Esti diabolic ....... procedezi exact ca mine cind miros un posibil obsedat de plante .......

Aham, asteptarea nu a fost in van.
Dupa cum vezi a aparut Faronu'-tot un Voda, dar al plantatelor
Tin sa-i multumesc lui mosu pentru faptul ca redus pretul aparatelor. In felul acesta pot spune: am ph controller.
In rest, ce sa zic, un baiat sa-l pui la rana
Salut si bine ai venit
Incearca sa nu mai tunzi o perioada plantele stem. Lasa-le sa se lungeasca mai mult, astfel incat sa aibe posibilitatea sa dea pui. Apoi tai varful chiar de deasupra puiului si-l replantezi. Puiul va creste si-l vei fructifivca atunci cand va fi gata. In felul acesta iti vei sproi numarul de fire, pentru a putea realiza tufe frumoase.
In rest, ce sa zic. Vad plante sanatoase si care incep sa creasca frumos.
Despre aranjamente...las pe cei inspirati sa vina cu sfaturi
Riccia, cam pentru 2 persoane.
Java moss si cu Anubias le iei doar daca le vrei musai in acvariu. Nu sunt plante cu crestere rapida si nici mari consumatoare de nutrienti.
Mai poti caute Egeria densa, Cabomba sau Limnophilla sessiliflora
Are dreptate minnardy
minnardy wrote:500 e BINE!!!

Treidetrei, ai impopistrat-o (daca-mi este permis). Esti luat in colimator, dar ai inceput bine
Salutare si bine ai venit.
Hai sa-ti dau un sfat. Ia-ti acvariul de 60 de litri. Si stii de ce? Asta te va convinge mai repede sa faci tot posibilul pentru a-ti lua unul mai mare, in cel mai scurt timp
Bine ai venit si salutare.
minnardy wrote:Sper ca "micro-Malawi" inseamna ceva de la 250 litri in sus, nu sub 200 :-)
Altfel, bine ai venit si te asteptam cu sfatuiala.

"dar din umbra si tacere Voda face si desface"
L-ai vazut cum a sarit? Asa, cam ca o ciclida. Vezi ca va fi cu ochii pe tine non stop.
Sa ai spor in realizarea proiectelor, si sa te bucuri de aceeasi sustinere si in continuare
Salut si bine ai venit
Dolly wrote:Pozeeee!!! Ca sa avem ce circoti! Glumesc, stai linistit..

Io nu glumesc
bogayman wrote:Vazusem pe net "JBL BioCO2 Vario Complet Set pt. 120 L" ... este bun de ceva ? (probabil e mai bun decat drojdia...) sau imi recomandati ceva mai bun ? (la un pret rezonabil evident...)

Tot bomba, dar pe bani mai multi.
Dolly ti-a dat linkurile care-ti trebuie.
Si mai vezi dupa un reactor, sa face usor, iti trebe numai un power head. 20 de lei si gata.
Nu-ti muradaresti apa daca folosesti metada cu drojdie, decat daca nu respecti reteta, temperaturi, chestii d'astea. Dar foloseste reteta cu gelatina. E mult mai stabila, se zice.
La bomba ar merge si un difuzor CO2, dar este nitel mai scump.
pc.ciprian wrote:Pe tibi trebuie sa il aducem pe calea cea dreapta. Este posesorul bazinului meu vechi si are ...pietris ....albastru . Iar marius a cazut in patima plantatelor .
(concluzia ....am mai imbolnavit 2 persoane si urmeaza a 3-a, maine ii setez acvariul )

Bravos Cipriane, raspandeste virusul si vei fi rasplatit. Baga-i in paine, cu pietris albastru sau fara, arunca-i in vartejul filtrelor si in lumina neonelor, ineaca-i in balta fetilizantilor si reanima-i cu CO2.
Doar asa noi ceilalti, le vom putea sorbi...pozele si-i vom avea langa noi pentru totdeauna

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: