Message |
|
Ca tot ati asdus vorba de apa cu Kh 4. Cum se face zeama asta? Ca parca citisem pe undeva, dar nu mai stiu pe unde.
|
 |
|
cesrobis wrote:Are un miros puternic? Daca da, atunci e cianobacterie.
N-ai cum s-o mirosi. E prea putina pentru a putea fi "apreciata" de ilustrele noastre nari. Nu se intinde pentru ca nu i se permite, asa ca nu se poate recolta o cantitatedemna pentru o analiza olfactiva.
Sincer apare si la mine in acvariu, sporadic, fara o frecventa data. Doar pe cate un fir de Pogostemon helferi, ceva cam cat ga,alia unui bat de chibrit. Mai mult nu o las. Ce fac? Scot planta si o spal la robinet.  Serios.
Faraonu wrote:Trebe sa pun un paragraf in regulamentu' forumului privind detinerea Rotalei macrandra  . Detinatorii vor avea privilegii.
Pai treaba asta imi miroase a discriminare. Fie ea si "Faraonica" , tot discriminare se cheama ca e. Nu?
Iar tu domnu' tropikana vei fi partas la aceasta faradelege.
|
 |
|
Mai oameni buni. Lasati-o pe ada202002 ca nu pare interesata de ce zicem noi pe aici. A postat acu' o luna si ceva, apoi pauza.
Probabil bucuria vindecarii pestilor a impiedicat-o a scrie un raspuns. Sa stim si noi cum sta treaba. Ca doar am scris acolo cateva randuri, ne-am spart capetele nu alta.
|
 |
|
Cauta ce ti-au spus colegii, dar sa aibe si numarator. Adica ceva de genul asta
|
 |
|
Cred ca au mancat ca spartii. Sau granulele sunt prea mari si dupa 3-4 inghitituri, gata, s-au umflat
|
 |
|
treidetrei wrote:Ar mai fi si varianta mai rapida si mai ieftina din popi de lemn de 100x100mm (treaba este calculata si tine fara probleme chiar si cu dimensiuni mai mici).
Ai grija cu "popii". Daca lemnul nu este bine uscat, acei popi au tendinta de a se rasuci. Asa ca...
|
 |
|
tropikana wrote:Mai raman 100 de litri din "vechea" apa. Lor le pun doza de 10ml la 80L, adica 15ml
Io as zice 12.5 ml. dar rotunjit merge 15
Socoteala ta e ok, acelasi lucru l-am inteles si eu din ce scriu nemtii pe cutie si in prospect.
Dar de ce nu aplici metoda EI si la micro?  Este pentru prima data cand imi bat capul cu socoteala asta. La mine e mai simplu. 10 ml/zi indiferent de situatie
|
 |
|
Vezi ca alga aia care iti apare tie in acvariu, este o alga care moare la intuneric. De aceea, dimineata apa acvariului poate fi mai limpede, pentru ca spre seara, sa devina mai verzuie, dupa ce lumina a fost aprinsa cateva ore. Tocmai de aceea ti-a fost recomandat "black-out"-ul
|
 |
|
Da, este normal. Platy sunt pesti carora le cam plac ierburile, asa ca nu este de mirare sa-i vezi ciugulind la plante. Si ai mei fac la fel, parca sunt SAE
|
 |
|
cibserg wrote:Ultimele 3 sunt facute cu lentilele close-up. Fara intentia de a umili pe cineva.
Aoleu, se poate fotografia asa?
Esti sigur de ultima afirmatie?
|
 |
|
Frumoasa evolutia acvariului. Arata din ce in ce mai bine.
Nu stiu de ce, dar in pozele de detaliu, plantele nu sunt asa de rosii ca in poza de ansamblu. Rotala macranda, aromatica, lilacina.
|
 |
|
Hopaaa
Doua acvarii si urmeaza al trei-lea. Frumoooos. Dar vrem poze. O cutuma a locului, ce sa-i faci
Si nu in ultimul rand, bine ai venit
|
 |
|
Habar n-am.
Dar cauta oe net si vezi care este arealul de raspandire al tetrazonelor.
Apoi, de pe pagina asta selectezi de la "Region" zona care te intereseaza, si gata.
Apoi doar vezi ce plante din cele afisate se gasesc pe la noi.
Numai bine
|
 |
|
pauldiscus wrote:salut;as vrea eu riccia 
Planta a fost data, iar daca nu as fi dat-o nici n-ar fi rezistat 6 zile scoasa din bazin. Asa ca...
Dar tu cine esti? Si de unde? Si de cand ai acvariu? Si ce acvariu? Si ce pesti? Si ce plante?
Adica treci putin pe la "Despre noi" apoi la "Donatii"
Pe aceasta cale cer scuze si colegilor care mi-au trimis adresa pentru a le trimite plante.
Din lipsa de timp, nu am putut trimite.
|
 |
|
Frumos aranjate pietrele. Imi place mult.
Dar nu exista riscul unei "prabusiri"? Din cate am inteles, pietrele nu sunt fixate cu nimic. Nu stiu, un peste mai neatent  , o cearta sau pur si simplu o toana a vreunuia care vrea sa redecoreze?
|
 |
|
Salut si bun venit
catalin cirstea wrote:L.E.am uitat sa precizez ca urmeaza cel mult in 2 saptamani un nou setup de 250 l.
E, asa mai vii de acasa.
|
 |
|
Hai ca te las. Da Rotala aia, vezi sa fie minim doua fire. Tu ai zis ca vrei doar unu', nu?
tropikana wrote:Acum are si acvariul meu o forma, chiar daca nu e perfecta. O sa fie, dar mie imi bucura ochiul acum asa cum este.
Pai si nu vrei sa-ti bucure ochiul mai mult, dar si mai repede?
|
 |
|
Salutare si bun venit
Frumoase bazine. Imi place mai mult cel mare, nu stiu de ce. Poate dupa ce se mai indeseste Marsilea (si va si mai verde per ansamblu) imi va place si cel mic.
|
 |
|
Mai baga plante in el si inca repede. D'alea bune la inceput, stii tu.
Iar la mobier, o bucata de ceva care sa inchida spatiul intre perete si acvariu, cred ca ar mai rezolva putin preoblema de imagine.
|
 |
|
Ala e. Multam fain domnu'.
|
 |
|