[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
La fel si mie pina acum. Tropica spune altceva!
Multumesc pentru raspuns, voi lua o decizie azi.
Ma pregtesc pentru "ziua 42". Acolo scrie ca " We recommend a total/coherent light period".
Pina acum, in toate acvariile, am aplicat pauza de 2-3 ore intre perioadele de iluminare si
nu am avut probleme cu algele. Nici aici nu sunt probleme insa am senzaria ca nici plantele nu
performeaza cum ar trebui. Care este opinia voastra : sa mentin pauza de lumina sau sa aplic recomandarea Tropica?
Teoretic, Tropica are dreptate : o perioada mai lunga de fotosinteza sustinuta ar trebui sa ajute plantele sa creasca.
Cred ca acum, dupa 11 luni, arata foarte bine. O poza recenta ar fi interesanta.
Eu folosesc polistiren subtire, cu citiva cm mai mic decit suprafata acoperita, ca sa nu se vada.
Insa, in cazul polistirenului, trebuie bine fixat cu pietre, doar substratul nu il tine la fund.
Mai poti folosi folie substire de tipul celor puse pe sub parchet. Aia e mai usor de fixat.
SAE si CAE te-ar ajuta mai mult insa cresc mari si mai tirziu devin o pacoste. Daca ai unde sa-i donezi dupa citeva luni, 4-5 exemplare
ar face diferenta. Algele dispar vazind cu ochii, in special algele filamentoase de tot felul. Evident, asta nu inlocuieste necesitatea de a
crea conditii care sa evite dezvoltarea algelor.
Eu tot astept sa vad un topic unde sa se puna cele mai reusite poze ale colegilor. Nu ca o competitie dar ca o selectie.
Poza, autor, denumire proiect. Nu stiu cum ar fi posibil, probabil ceva de felul "Cremelor". Cred ca ar fi interesant sa fie
adunata la un loc.
black_man_ady wrote: Oricum bba este la el acasa, incet incet dispare iar plantele au incepus sa se inalte.

Incearca schimburi mai dese de apa si o aditie sustinuta de CO2.
Era buna si o "gasca" de Amano si SAE.
Si planta se reflecta frumos. Parca saruta suprafata apei. Foarte tare!
Marturisesc ca nu am mai vazut creveti mergind pe apa!
Superbe imagini!
Succes!
Andrei, inainte de orice,
LA MULTI ANI! Sa fii sanatos si sa ne bucuri si cu alte performante de acest fel.

Apoi ...
... te-ai inscris la RAC?
Eu cred ca mai are putin. Cel putin la nivelul moss-ului si al Limnophilei.
Nu te uita la plantele relocate ci la cele adaugate.
Exceptional!
Ma bucur ca nu ai exagerat cu plantarea, sunt multe detalii de hard care ar fi pacat sa se piarda sub vegetatie.
Felicitari, Alex!
Da' ai muncit oleaca la el! Arata bine, este frumos! Felicitari!
In citeva saptamini probabil ca se va imbraca bine cu vegetatie.
In primul rind, acvariul incepe sa arate foarte bine. Felicitari.
Dintr-o perspectiva logica, eu as inversa OUT cu IN. Puse sa impinga impreuna in aceeasi directie, OUT-ul si skimmer-ul nu lucreaza bine impreuna.
Daca insa apa vine din stinga si apoi este preluata de skimmer, ambele dispozitive cred ca vor lucra mai eficient. Pina la urma, skimmer-ul are nevoie de apa
incetinita pentru a trage bine biofilmul de pe suprafata ei. Chiar indraznesc sa presupun ca in cosul skimmer-ului nu se prea aduna cine stie ce "plutitoare".
Eu asa cred ca e Ok, poate alti colegi au alta experienta.

LE Am vazut multe acvarii la unii colegi unde IN-ul si OUT-ul stau in acelasi colt. Efectul urmarit este ca apa sa se linisteasca in zona de absorbtie, pentru ca filtrul
sa-si faca bine treaba. Diametral opus, un skimmer eficient se afla in zona de linistire a suprafetei apei, pentru ca altfel, toate particulele plutitoare, pe care filtrul
nu le prinde, sa fie aspirate de acesta nu sa treaca in viteza pe linga plutitor.
Foarte frumos, Gabi! Detaliile sunt superbe.
Un exemplu care ne indeamna sa nu privim acvariul doar in ansamblul lui.
Da, practic faci un sandwich (sau daca vrei, un filterburger ) din bureti cu mediu filtrant la mijloc.
Legat de materialele filtrante ... e discutie lunga! Eu folosesc Matrix, Siporax si Eheim Pro in diferite variante.
Alege si tu ce este mai ieftin dintre acestea. Important este sa umple perfect spatiul dintre bureti pentru a
nu face galagie si pentru a nu se freca particulele intre ele, sa nu genereze pulberi.
Pozele sunt OK, acvariul incepe sa arate bine. Daca urmezi si sfaturile legate de craniu si de plantare, va arata si mai bine.
Legat de filtru, trebuie sa intelegi ceva (repet a treia oara) : faptul ca ai scos filtrul intern si ai unul extern cu aceleasi medii de
filtrare
nu te ajuta prea mult. Ideea este (asa cum spune si in tutorial) sa ai cit mai putini bureti si cit mai mult material pentru
filtrare biologica
. Daca nu iti permiti acum, lasa buretii cum sunt si, o data la doua saptamini, inlocuieste cite un burete cu
material filtrant.
Pune o poza noua!
Eu tot mai cred ca acum era momentul sa adaugi material filtrant suplimentar.
Poate nu m-am exprimat bine :
- bacterii adaugi in apa in perioada de ciclare o data pe saptamina, 2-3 saptamini
- Filter Medium adaugi in acvariu (cam 10-15 mi) o data la doua saptamini.

Bacteriile sunt ca sa sustii ciclarea, daca mai adaugi medii filtrante (ceea ce ar fi recomandabil).
Filter Medium ajuta la limpezirea apei si precipitatea eventualelor suspensii.
Daca apa provine de la retea, o tii la declorinat 24 de ore in vase dechise. Daca ai o pompa de aer,
am citit si despre posibilitatea de a introduce piatra de aer in apa de la retea si o lasi sa mearga 2 ore
inainte sa schimbi apa. Eu nu am incercat metoda dar, daca tratarea apei cu clor este prin gazeificare
ar trebui sa mearga.

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: