[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Ultima : nota 10 cu intentie!

... ultima cu nota 10 si pentru fotograf!

Este remarcabil cind un coleg se dedica unui astfel de conspect, pentru ca asta implica pasiune dar si rigurozitate si o buna documentare.
Cred ca, pe linga notabilele scape-uri realizate de cea mai mare parte din colegi, un astfel de proiect contibuie in mare masura la valoarea adaugata formului.
E o intreaga disciplina aici. Am citit cu interesa si am gasit multa pasiune in el.
Foarte interesant si mai ales util. Cred ca acest topic se apropie de calificativul Sticky.
Cam acesta ar fi planul, sau mai curind viziunea, pentru partea de scape.

image
Ai inceput sa faci instructie cu ei : tiris pe ... aripioare, inainte!
Tonisoru wrote:Cu placere. Succes!

Cit despre tine, cred meriti un mare ban ...
... pentru insistenta absenta in a comenta, in a posta si a ne spune ce s-a intimplat cu Un acvariu simplu si a nu fi prezenta pe forum, in general!
Am inteles, ai folosit strategia "prin invaluire". La mine nu mai merge, micutu' meu are 22 de ani.
Nu-mi ramine decit expresia aia, cu ochii mari si umezi, ca motanul ala din Shrek (incaltatu', de) ca sa obtin si eu un
mic supliment de buget si permisiunea unui reset in sufragerie.
Paula1980 wrote:Nu, link-ul pus de Tonisoru "description The requested resource (/forum/posts/list/2013.page.) is not available."
Cel pus de tine l-am studiat, convins sot, urmeaza sa-l luam, cat de curand

Si eu care credeam ca numai noi avem "sefe" care trebuie convinse, lamurite ... ca nu se va vedea nici o picatura de apa
pe parchet cind schimbam apa, ca nu costa cine stie ce un skimmer, ca un Red Sakura costa 2 lei, nu ..., s.a.m.d.

Ei bine, dragi colegi, bucurati-va si veseliti-va! Iata dovada vie ca exista si "sefi".
Daca nu poti deschide link-ul, cauta pe net "Eheim 2211" si gasesti acolo si furnizori (desi link-ul ar trebui sa mearga, eventual prin copy-paste).
Daca folosesti filtrul mic pentru aerarea apei, poti sa-l pastrezi, nu deranjeaza decit d.p.d.v. estetic. Daca cel mai mare valureste apa, e suficient.
Bilutele nu vor sta niciodata in acelasi loc, asta e ideea, trebuie adunate sau rostogolite tot timpul pentru a ramine sferice. Da' un loc al lor trebuie sa aiba.

Nu in ultimul rind : nu te mai adresa cu persoana a doua plural. Ne faci sa ne simtim foarte batrini si obositi!
Cu schimburi periodice de apa si cu o hranire judicioasa a carasilor, un

https://www.nevertebrate.ro/filtru-extern-eheim-2211-classic-150-9216

ar trebuie sa fie suficient. 1 litru de Matrix si doi bureti cu porozitate medie
inchide discutia despre filtrare.
Acuma, fiecare cu ideile lui. Eu unul, as aduna Cladophora in coltul din stinga, as scoate plantele din plastic, as aduna citiva bolovani putin mai mari decit pumnul pe care i-as pune in coltul din stinga-spate, vreo doi-trei mai mici in zona filtrelor, as scoate filtrul mai mic (oricum nu ajuta prea mult) si as intretine acvariul prin schimburi dese de apa (2-3 pe saptamina, cam 30% din apa la fiecare schimb) pina ajunge noul filtru extern, care ar trebui sa mearga in paralele cu cel intern 2-3 saptamini, inainte sa ramina singurul filtru. As pune si un fundal (ceva negru sau albastru inchis) si as adauga un start subtire de pietris marunt, cu particule rotunjite (carasilor le place sa barboteze substratul si atunci pietrele colturoase nu sunt tocmai potrivite) pe care il poti lua de la orice magazin cu materiale de constructie (1-2 cm ar fi suficient). Astfel, cu cheltuiala minima, as obtine un mediu mai prietenos pentru prietenii carasi.
Buna!

Din ce descrii tu, ai un acvariu intr-o continua ciclare. Mucii de care vorbesti pot fi colonii de bacterii care nu prea au unde sa se fixeze. Principala problema este filtrarea biologica.
Pentru 50 de litri cu carasi in el, nici trei astfel de filtre nu ar fi de ajuns. Eu ti-as sugera sa renunti la filtrele interne si sa cumperi unul extern (un Eheim 2211 sau 2213 ar fi perfect)
echipat cu medii pentru filtrarea biologica (de ex. Matrix sau Eheim Pro) si in mai putin de o saptamina mucii vor dispare. In acest caz, schimburile de apa nu te ajuta decit ca sa mentii
apa in parametri acceptabili.

Cita lumina ai? Chiar si la 0,2-0,3 w/litru sunt plante care pot prospera. Numai ca iti trebuie si CO2 (cu 70 de lei poti pune un Tropica System 60 care este suficient pentru niste plante "easy").
Insa trebuie sa te hotarasti : carasi sau plante! Multe plante nu prea sunt compatibile cu "porcusorii de balta". Oricum, plantele din plastic nu ajuta in nici un fel. Mai bine citeva radacini si
citiva bolovani de piriu, cu forme rotunjite, si un substrat din pietris natural.

Bilutele ales sunt Cladophora, un fel de alga care creste in acea forma. Ca sa o mentii in forma sferica, e bine sa o rasucesti din cind in cind.

In fine, o poza ne-ar ajuta sa intelegem mai bine cum arata acvariul.

Succes in noua si nobila pasiune!
Si La Multi Ani pentru ziua de azi!
Cum spuneam si cu alta ocazie, nu ma pricep la "saratele" dar cred ca pot sa percep performanta si in acest domeniu.
O combinatie si o varietate de culori pe care le obtii mai rar sau deloc in apa "zaharisita". Felicitari. Imi place mult realizarea ta.

LE ... si sa nu uitam niciodata : La Multi Ani, romane!

image

image

image

image

image

image

Foarte frumos! Parca m-ar tenta genul acesta de prezentare.
Ai dreptate, pacat de popularizarea slaba a evenimentului.
image

Day 42:
Change up to 30 % of the water.
Check the technique (is the pump running, does the switch on/off clock work, is the CO2 running).
Add fertilizer; we still recommend only ½ a dose.
It is now time to increase the light period from 8 to 10 hours per day. If you are able to adjust/turn up the light, you can now also give more than 0,5 Watt per litre. More than 10 hours light per day often results in increased algae growth. We recommend a total/coherent light period, i.e. avoid e.g. turning on the light for 2 hours in the morning and then 10 hours later in the day (see more about light over the aquarium here).

Ziua 42:

Am facut ce scrie mai sus. Dupa e m-am chinuit mai bine de 3 ore cu nenorocitul acela de robinet de la sistemul de CO2 si dupa ce am facut de doua ori ceata in acvariu, am reusit sa-l fixez la 11 b/min. Contrar experientei de pina acum, am setat lumina la 10 ore/zi, program continuu. Am schimbat 25% din apa cu apa RO/OI. Nu apar deloc semne ca algele ar fi acolo, ceea ce este o veste buna.

Mai jos pozele. Desi am incercar citeva poze mai complicate, nu ma criticati prea tara, inca incerc sa inteleg ce fac toate butoanele si rotitele alea de pe aparat
Timpul (inca) nu tine cu mine!

Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to: