[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan-iulian
Forum Index » Profile for dan-iulian » Messages posted by dan-iulian
dan-iulian wrote:Oscareii mei au crescut la cca 4 cm

Asta-i perioada cand sunt cei mai draguti in pijama

Sunt superbi mai ales cand le pic haleala ... un banc de 70 de oscarei la masa incerc sa filmez. E nebunie.
Oscareii mei au crescut la cca 4 cm, au o pofta de mancare nebuna, adica de Astonotus. Trebuie sa incep sa dau o parte din ei.. prioritate si selectie colegilor de pe forum.
Se intelege ca dau si o bere la 7 pui!
Pare rau maestre le vine si lor vremea, si ai mei s-au codit vreo 2-3 luni. Da de cand au inceput acu nu se mai potolesc. Acum vreo 2-3 zile au mai depus odata spre deliciul alora mici care s-au indopat cu oua. Am vazut asta la JD la Blue acara, acu mi se confirma si la Astronotusi.
Acu ma gandesc cat o sa ma pot bucura de pui, pentru ca la ritmul in care cresc... presupun ca inca vreo 2-3 luni maxim.

Nea Dane daca ai stii cat am facut de mari benoaclele pe net la RT aia ai matale... mai ca ma batea capu... sa plang pe umarul matale, da pana la urma mi-a trecut. Mi-am luat salvini! si severumi -D (asta-i alt proiect).

P.S. Scuzati mizeria din acvariu. In ultima luna imi este imposibil sa aspir substratul, la ultima incercare m-am ales cu rani pe mana. Noroc ca, totusi, n-au dinti!
Multumesc... poate vrea cineva puii?!
Iaca si filmu:

Ma depaseste... atasarea...

by koala: Ne face pe noi un link?
Multumesc. Am o afacere in derulare cu fiul meu sa-mi dea o femela EBJB... daca nu iese s-ar putea sa apelez la dumneavoastra. S-ar putea sa ajung in Brasov saptamana viitoare.
Am repus in functie acvariul pt. JD. Deocamdata Ionica n-are fata.
La un an si cateva luni a ajuns la 16 cm. Deocamdata are companioni un scalar o femela Blue acara si 1 jandarm (restul au pierit...).
Multumesc maestre.
Spectacolul este ”total”. Facem filmulete la lumina zilei e mai dificil. Pui mananca de sparg, au cca. 3 cm, le dau artemia, viermisori, mixtura de vita... uscaturi, practic orice pica acolo e bun de halit. Apetit de Astronotus! Din cateva sute au ramas prin selectie naturala vreo 50?!
Nu stiu sa-l definesc pe Haplea ... nu e clasic, nu e red nu e tiger-red... e oranj cu masliniu...
Revin cu filmulete diseara.
Haplea, Aurica si oscareii la 5 saptamani
Par sa fie jumatate red si jumatate ca tata lor (pe care nu stiu cum sa-l definesc!? clasic-red?! - in imagine dreapta).
Normal! Luna asta am platit impozitele! mi-a mai ramas ceva, merg la 25 lei!
Sa fie intr-un ceas bun! Prea erea linistii!

P.S. Am si io vreo 200 de pui, de pus la bataie... daca mai sunt babe...
Daca poti da un ochi pe la Hornbach Balotesti e aproape de Ploiesti.
Am avut aceeasi problema. Am riscat cu un al doilea (mic, povestea este mai sus) si am avut noroc s-au imperecheat acum au al 3-lea rand de pui. Cel batran, am fost convins vreun an ca e baiat - s-a dovedit fata !
Chiar daca nu ies pereche sunt sanse suficient de mari sa se impace si sa convietuitasca.
Am io niste pui de dat... au vreo saptamana.
... Marioara a plecat intr-o lume mai buna! In comunitar s-au ciocnit cu oscarii, ambele perechi aveau pui... am crezut ca le va ajunge un bazin de 1,8 m si 650 l. M-am inselat... poate, daca nu depuneau in acelasi timp cu oscarii.
Am ramas doar cu Ionica... l-am scos de acolo in stare buna, puii lor s-au amestecat cu cei de oscari.
Am sa incerc o combinatie ce imi sta demult in minte, spre primavara, sa-i dau o femela electrica, poate o accepta, daca nu, mai am o femela clasica promisa (e 2 la 1).
Imi doresc sa refac perechea, daca voi avea noroc sa primeasca o femela noua! Daca nu, asta e, pastrez doar masculul... si topic end.

Am severumi de vreo 2 ani (toate varietatile) vreo 10 buc. ajung si la 25 cm. Pentru crestere si comportament normal, bazin 1,2 m lungime pentru o pereche...
Am crescut in bazin de 1m lungime (200 l) stresati, se imbolnavesc repede, schimburi de apa balamuc...
vezi ce zic astia de au ceva experienta - calculator - http://www.aqadvisor.com/

Sunt americani de talie mica extraordinari - apistograma, ramirez, blue acara electric (au aparut si la noi) nu cresc mai mari de 7-10 cm, etc.
Parerea mea....

”Am o intrebare..observ in ultima perioada un fenomen care nu a aparut de la inceput...apa capata o culoare galbuie..apa e de la fantana si are deja o tenta galbuie dar dupa cateva zile mi se pare ca se accentueaza..nu e vb de ceva foarte vizibil dar ma intreb daca aveti experienta cu asa ceva..”

Pot fi mai multe cauze. Poate filtrare insuficienta!? Poate ai neglijat schimbul saptamanal de apa....
N-am reusit sa fac despartitor.
Asa ca l-am bagat pe Haplea inapoi. Dupa o scurta ciondaneala s-au impacat. Acum e frumos! Am 2 ciortani cuminti si o gramada de pui.
Multumesc.
OK. Multam. Pregatesc o plasa si vedem ce se intampla. Am si un acvariu de rezerva de 80 l... ca ultima solutie sa opresc cativa.
S-a intamplat. A 3-a depunere.
Oscarii au ramas siguri in acvariu. Au eclozat icrele, parintii cuminti si grijulii. Dupa 3 zile au iesit puii la inot si a inceput iarasi bataia. masculul a devenit agresiv si-a batut femela pana la epuizare... se vede in poza cum arata...
Am separat masculul. Femela si-a revenit si de ieri are grija de puii.
Nu reusesc sa inteleg ce se intampla! este pentru a 3-a oara in ultima luna cand se intampla acelasi lucru (cum incep puii sa inoate masculul devine violent si bate femela).
Nu am cum sa-l tin separat, pe termen lung (inghesuiala in acvaariu)
Sa indraznesc sa-l bag la loc dupa cateva zile? Aveti idee ce s-ar putea intampla?
puii au disparut..... nu mai am ce poza...
Da. Stiu... Aveam problema asta cand avem hoplo si pleco... am moonlight albastru si le-am lasat o bara de leduri calme, aprinsa toata perioada.
Am schimbat acum 60 % din apa, am pus niste verde de malachit, am dat drumul si la pompa de aer, desi am duzele de la fluval fx6 pe post de pompa de valuri (in sorb am pus acum un burete sa elimin si riscul asta), mai am un intern fluval u4 care face si el agitatie la suprafata.
Le-am aprins si lumina de baza si sunt mai linistiti, inoata impreuna nu se mai bat. Cred ca au obosit sunt franjuri
Voi scoate cat de repede si perechea de JD (acvariul lor e carantina pentru cateva ciocolate care vor ajunge in noul 160x60x60 cu cativa severumi), desi, repet, nu cred ca asta a fost problema.
Multumesc. Sa vedem poate ii apuca din nou Acum sunt cuminti.

Forum Index » Profile for dan-iulian » Messages posted by dan-iulian
Go to: