[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Humbert
Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
pai ti-am spus, culoarea olive inseamna ca ouale sunt neviabile, nu are legatura cu faptul ca ai si creveti amano in acvariu.
eu am avut de multe ori oua olive la RCS fara sa am creveti amano in acvariu.
as specula ca sunt oua nefertilizate, nu stiu cauza exacta, ce stiu insa aproape sigur e ca de la acele femele nu vei avea pui.
cel mai probabil acele oua sunt neviabile.
RCS nu se incruciseaza cu Amano, de altfel crevetii amano nici nu se inmultesc in acvariile noastre, intrucat puietului ii trebuie apa salmastra.
toate informatiile de mai sus sunt, evident, disponibile pe gugle.
reducere de pret: 320 RON
adaug la bonus o pompa de aer Tetratec 100, nefolosita
exp wrote:5 - Cand o sa le schimb apa, pot utiliza apa plata, sau sa folosesc de la robinet si sa o las 24 de ore?

nu mai folosi niciodata apa plata. apa plata are foarte multe minerale, ceea ce o face o apa dura care nu e buna pentru pesti in general si cu atat mai mult pt pestii pe care-i ai tu.
intotdeauna apa de la robinet. daca poti sa o lasi la declorinat, las-o 1-2 ore maxim sau pana vezi tu ca se duce clorul din ea. n-are rost sa o lasi 24 de ore, nu ajuta cu nimic, clorul se duce in scurt timp, mai ales daca lasi apa intr-un recipient cu gura larga (de ex o galeata).

in rest, s-a zis mai sus. in 30 de litri nu are ce cauta nici macar 1 singur caras, darmite 3 plus un scalar.
Sa vezi cum e s-o scoti din hemianthus cuba!
ti-am dat pm, l-ai primit?
poze cu acvariul si update de pret: 350 RON tot ansamblul, dar nu mai am plantele si nici droserul electronic

image image
valyy_dvd wrote:Am terminat tratamentul acu 2 zile si cred ca revine scarba asta de cinobacrerie.
Sa incerc cu NITRO de la EASY LIFE?
Sau sa cumpar niste KNO3 si sal dozez?

mai bine dai reset la acvariu si te gandesti cum sa-l faci altfel. mi se pare incredibil ca-ti revine cianobacteria dupa tratamentul cu eritromicina. nu cred ca o sa poti rezolva problema cu macro, probabil n-o sa faci decat sa dai in alte alge.
e clar ca la tine in acvariu e ceva complet gresit de tot iti apare... lumina, co2, substrat, la astea tre sa te gandesti pentru viitorul setup.
sigur ca e ok ce zici tu, numai ca parerea mea e ca testul nu e neaparat necesar: pui nitrivec de la inceput, hranesti pestii mai putin, faci schimburi de apa mai dese sau mai mari.
depinde de ce lucruri vrei sa faci cu acvariul tau. daca esti foarte interesat de plante si ai resursele banesti si timpul necesar sa te joci cu plantele, atunci ai nevoie cel putin de urmatoarele teste: ph (daca esti pasionat de plante vei avea ph controller, deci testul colorimetric nu o sa-ti trebuiasca, dar na), gh, kh, No3, Fe, PO4.

daca vrei sa ai un acvariu obisnuit, cu pesti si plante fara sa stai sa bibilesti toata ziua, parerea mea e ca nu-ti trebuie niciun test. motivul e ca nefiind interesat de plante in mod deosebit, nu vei vrea sa modifici parametrii apei, ci o vei folosi pe aia de la robinet, deci de ce sa mai testezi daca tot nu faci nimic dupa aia?

as vrea sa mentionez ca cel mai inutil test dupa parerea mea este testul de NO2 (nitrit). nu ai ve face cu el: daca pestii nu sunt ok (pt ca, sa zicem, ai avea nitriti in acvariu), tot ce vei face e sa schimbi apa. dar asta o faci oricum, este cea mai buna si cea mai simpla solutie pentru aproape orice problema. deci e inutil sa testezi NO2.
valyy_dvd wrote:3 tuburi Osram 865 24w HO = 72W la 75l apa

ai prea multa lumina pentru orice, renunta la 1 tub

valyy_dvd wrote:Daca fac tratament cu eritromicina ,mi sa spus ca omor bacteriile si deciclez acvariu....... CE SA FAC?

asta este o aiureala. nu omori nicio bacterie si nu deciclezi niciun acvariu cu eritromicina.

eritromicina omoara toata cianobacteria in decurs de max 48 de ore. faci asa:
- pui 3 pastile de eritromicina dizolvate in prealabil in apa
- astepti 1-2 zile sa moara cianobacteria
- faci un schimb masiv de apa (min 50%) si a doua zi inca unul la fel ca sa elimini din acvariu cianobacteria moarta

si gata. nu exista sa nu scapi de cianobacterie cu eritromicina.
nu mai face blackout aiurea ca omori plantele degeaba.

toate cele de mai sus le faci dupa ce te asiguri ca e vorba de cianobacterie. daca ai mai folosit eritromicina in cantitate suficienta si nu a mers, inseamna ca nu e vorba de cianobacterie.

repet, eritromicina nu are cum sa nu omoare cianobacteria. este la fel de sigur ca o omoara precum e sigur ca maine e miercuri.
cianobacteria este una dintre cele mai simple probleme pe care le poti avea la acvariu, nu inteleg ce tot discuti aici. pui eritro si gata, treci mai departe.
multumesc de intrebare, o sa fiu scurt pt ca aici e topic de vanzari si in principiu nu ar trebui sa dau explicatii decat unei persoane interesate (tu, fiind din bacau, nu poti fi una pt ca nu vand acvariul decat in bucuresti).

acvariul are 2 drosere separate, deci asta-ti raspunde la intrebarea "cum se poate sa pun si 1 neon si 2 neoane"
droserele, fiind universale, aprind cam orice fel de neon. 15W si 18W sunt puteri apropiate, deci nicio problema aici.

am incercat si cu 24W T5 HO si merg si alea, sincer sa fiu nu am observat vreo diferenta fata de felul in care le aprind cu droser osram dedicat (probabil e o diferenta, dar ce zic eu e ca diferenta asta e irelevanta, atat timp cat Hemianthus cuba a crescut foarte bine si cu 2 tuburi T8 de 18W si cu 2 de 24 de wati T5)

neoanele de 18W si de 24W au aproape aceeasi dimensiune (590 mm fata de 549 mm), ceea ce le permite sa se sprijina in gaurile pe care le-am dat pe marginile capacului. pt neoanele de 15W se folosesc niste cleme pe care le-am prins in interiorul capacului.

mai multe detalii despre modificarea pe care am facut-o la capac se pot vedea in pozele de mai jos.

daca mai ai intrebari, hai sa discutam pe pm

image

image

nu cred ca stie cineva sa-ti spuna pt ca nu cred ca cineva de pe aici foloseste asa ceva in acvariu.
uite de exemplu eu: ideea mea de acvariu frumos e un acvariu in care se afla lucruri naturale: pesti, plante, pietre, lemne, nisip si cam atat. restul sunt deseuri si dupa mine nu au ce cauta intr-un acvariu.
sigur ca fiecare pune ce vrea in acvariul lui.
Vand una bucata acvariu Juwel Rekord 60 (dimensiuni 60X30X30) impreuna cu masa originala Juwel

- acvariul are filtrul si incalzitorul originale si cadrul de sustinere original
- capacul este modificat in sensul ca am scos instalatia initiala (1X15W) si am facut una care poate functiona cu 1 sau 2 neoane de 15W sau de 18W T8 sau 1 sau 2 neoane de 24W T5
- masa este cea originala, modelul cu usita

starea este foarte buna, acvariul nu este zgariat, crapat etc. acvariul are fundalul vopsit in albastru (pot sa-l curat daca e nevoie)

Bonusuri:
- izopren pentru acvariu
- 2 tuburi Osram T8 880 de 18W folosite 2-3 luni
- 2-3 tufe de blyxa, 3-4 fire de pogostemon helferi
- niste pietre, o radacina mica de mopan
- balast electronic 2X18W (nefolosit)

poze la cerere, anunt valabil doar pt Bucuresti

pret pentru toate cele de mai sus: 400 RON

rog scrieti pm daca sunteti intersati.
1. poti sa fierbi pietrisul cat vrei tu, asta nu te va scuti de alge. sporii de alge exista in apa, in aer etc, deci nu are niciun rost sa fierbi pietrisul. fierberea pietrisului cred ca e ok daca ai avut vreo boala in acvariu si vrei sa-l refolosesti, dar in acest caz eu as folosi alt pietris mai degraba (daca pot).

2. la cat de mare e acvariul lui bozzo, cred ca are de fiert una-doua-trei sute de kg de pietris, poate si mai mult, ceea ce cred ca este exterm de dificil.

deci eu cred ca e inutil sa fierbi pietrisul.
se poate intelege si ca ii ies cate 10 bule la fiecare 10 secunde, nu neaparat ca in 10 secunde ii ies 10 bule
10 bule deodata la fiecare 10 secunde e mai putin decat 1 bula pe secunda pt ca sunt sigur ca metoda lui de dizolvare nu face fata la 10 bule intr-o secunda de unde rezulta ca mare parte din cele 10 bule ajung in aer si nu in apa.
numaratorul de bule NU este strict necesar cand ai PH controller si electrovalva.
este folositor, in sensul ca poti sa-ti faci tu o idee despre ce debit ai (informatia asta te-ar putea interesa, de ex, daca reactorul nu face fata la dizolvare pt ca e debitul prea mare) sau poti sa vezi direct in cazul in care nu ai debit deloc si nu stii de ce creste ph-ul. folositor da, necesar nu.
edit: tu ai intrebat daca mai e necesar cand ai electovalva, eu ti-am raspuns ca nu e necesar cand ai ph controller (si implicit electrovalva, ca daca nu ai electrovalva nu-ti foloseste la nimic ph controller-ul)
exista si posibilitatea sa ai doar electrovalva, fara ph controller, si sa dai drumul la CO2 doar ziua, sa zicem, caz in care da, ai nevoie de numarator ca sa vezi cate bule bagi

daca nu ai ph controller si electrovalva, atunci da, este necesar numaratorul de bule ca sa stii cat CO2 bagi in acvariu

daca filtrul extern va imprastie prea repede mancarea care trebuie sa pluteasca la suprafata, mie mi se pare ca solutia evidenta este sa mutati spraybar-ul mai in adancime, nu sa opriti filtrul.

dar problema s-ar putea sa fie ca dati prea multa hrana, sau ca o dati pe toata o data, nu ca o imprastie filtrul.

eu unul nu am avut niciodata problema asta, nici nu m-a interesat daca mancarea pluteste sau nu.
eu le dau mancare, lor le e foame si o mananca, fara fite de genul "nu o mancam ca nu pluteste suficient de mult".

iar ce se duce la fund e hrana pt cory, sa aiba si ei saracii, ca-s timizi si nu vin la suprafata.

in toate cazurile, oprirea filtrului extern mi se pare o idee proasta: e incomod pt mine, pot sa il uit scos din priza, scurteaza viata filtrului, baga mizerie in acvariu etc. filtrul il opresc doar cand schimb apa, nu de alta dar ma enerveaza sa am cascada in acavariu cat e pe jumatate gol.
bogdanel, fii atent aici la o chestie. pestii, neavand toaleta, isi fac nevoile in acvariul in care si locuiesc. intelegi chestia asta, da?
deci ei, saracii, sunt nevoiti sa traiasca in acelasi mediu cu toate dejectiile lor si cine stie ce alte mizerii.

acum as vrea sa te intreb: tu ai fi ok daca nu ti-ai schimba hainele (ca sa nu zic chilotii) si asternutul de pat timp de 3 luni de zile?

daca raspunzi nu la intrebarea asta, atunci poate iti faci o idee si despre chinul la care ai supus bietele animale pe care le-ai si omorat.

pentru viitor, trebuie sa stii ca la un acvariu se schimba MINIM 20% din apa in fiecare saptamana.

daca nu poti sa faci lucrul asta, lasa-te te rog de tinut pesti.
pot sa stea asa si o saptamana.
nu cred ca e nevoie sa hranesti special melcii. ei mananca orice, de la mancare pt pesti la plante sau alge sau alte treburi pe care le gasesc prin acvariu. deci daca ai pesti pe care-i hranesti, e suficient si pt melci. daca nu ai decat melcii, da-le orice mancare de peste, foarte putin cam la 2 zile. o gasesc ei prin acvariu.
acum ca sunt inactivi nu are sens sa le dai de mancare, bineinteles.

ma ingrijoreaza putin cei doi melci care plutesc, nu am vazut asa ceva, dar sa speram ca nu e grav daca zici ca nu sunt morti.

Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
Go to: