[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Humbert
Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
Message
de vanzare planta din imagine (inaltime 40 cm, latime 25-26 cm), in stare excelenta de sanatate si fara alge etc
planta este prinsa pe o buturuga destul de mare, desi in poze nu e f clar pt ca radacinile au acoperit-o

pret: 80 RON, doar pt Bucuresti

image

image

merci
mai bine nu te juca la debitul filtrului, lasa-l asa cum e ca e bun. (nu cred ca ai 400 l/h, daca esti curioasa masoara-l - nu car ar fi ceva in neregula cu 400l pe ora, ar fi foarte bine sa fie asa)

nu-ti face probleme nici cu uv-ul, functioneaza foarte bine asa cum e acum. daca debitul e mai mare inseamna ca 1 organism va trebui sa treaca de mai multe ori prin UV inainte sa fie omorat, asta-i toata smecheria cu debitul si nu e o tragedie.

in acelasi timp, nu-ti face nici prea mari sperante cu UV-ul: practic nu o sa vezi nicio schimbare la acvariul tau dupa ce o sa-l folosesti.
UV-ul e bun in situatii specifice: daca ai boli in acvariu sau vrei sa previi boli sau daca ai apa verde. in rest, beneficii vizibile nu sunt iar cele invizibile sunt discutabile. cu siguranta UV-ul distruge fertilizarea micro pt ca distruge chelatorii, deci sfatul meu este sa-l folosesti 1 ora noaptea daca tii neaparat.

PS alga aia maro se numeste diatoma si e normala in faza de start a acvariului - dispare de la sine dupa o vreme.
lumina e prea multa 12 ore, dar pe de alta parte probabil ca becurile nu sunt bune dpdv al spectrului, deci na, poti sa o lasi asa sau sa reduci la 10 ore.
mie mi se pare imposibil sa scapi de melci cu mancare putina si curatenie. intr-adevar, daca hranesti in exces se vor inmulti si melcii, dar sa scapi de ei hranind putin mi se pare imposibil.
adica chiar crede cineva ca poate infometa melcii asa incat sa moara de foame?

pai cam cat mananca un melc? cred ca si daca dai doar 1 fulg pe zi la pesti, tot va ramane ceva de mancare si pt melci in acvariu.
intotdeauna va fi ceva de mancare pt melci intr-un acvariu, asta-i parerea mea, chiar si intr-un acvariu steril.

deci rezulta ca cea mai buna metoda e cu melci asasini. metoda testata de multi (si de mine) si probata.

dar ma rog, in acvaristica fiecare trebuie sa descopere singur ce si cum si e foarte bine sa fie asa, ca sunt si multe sfaturi proaste (asa am facut si eu)
si in afara de microorganisme (se pare ca) va distruge si invelisul chelator al microelementelor (fier etc) ceea ce va avea ca rezultat oxidarea lor rapida si imposibilitatea plantelor de a le asimila

cu alte cuvinte, la un acvariu plantat nu prea se foloseste UV. daca vrei neaparat sa folosesti, atunci foloseste-l o ora noaptea si asigura-te ca fertilizezi cu micro in fiecare dimineata.

dar dupa cum s-a zis mai sus, daca si plantelor si pestilor din acvariul le merge bine, atunci UV-ul nu foloseste chiar la nimic, ba poate sa strice una alta.
mai degraba ce nu intelegi tu e ca persoana de mai sus a spus ca ii este mila de ei, de asta ii arunca la gunoi, nu ca i se face rau daca vede sange de melc

in primul rand mila adevarata inseamna sa te gandesti cum pot fi omorati cu minimum de suferinta, nu sa la ascunzi suferinta.

in al doilea rand daca intr-adevar nu poti sa vezi sange de melc, atunci nu ar trebui sa omori melci.
sau, daca te hotarasti sa-i omori, sa-ti asumi chestia asta. oamenii omoara milioane de animale in fiecare zi. e un fapt, nu e loc de smiorcaieli de mironosita aici.

forumul are si un scop educativ in legatura cu tratamentul pe care il aplicam animalelor, nu e doar ca sa ne plangem noi ca "mi-a murit toti pestii din borcan"
coana_andreea wrote:Nu ma bag deocamdata la nici un peste sau melc ucigas, mi-e mila sa ii vad cum mor de vii.....


ma termini cu "mor de vii".

stii, cam toate fiintele sunt vii inainte sa moara, deci toate "mor de vii". rar se intampla sa moara cate una dupa ce e moarta.

bine ca daca ii arunci tu la gunoi e ok, atat timp cat nu ii vezi omorati.

problema de care tu nu-ti dai seama, preocupata fiind doar de naturelul tau simtitor, e ca daca ii arunci la gunoi mor in cateva ore (pana cand se usuca) in timp ce daca ii omoara un peste sau un alt melc mor probabil in cateva secunde.

dar pe tine, nu-i asa, te intereseaza doar sa nu vezi tu cum mor, in rest pot sa se chinuie cat vor ei.
melcii consuma resturi de plante si de mancare, deci sunt parte din echipa de curatenie. cam asta e rolul lor intr-un acvariu, asta daca nu ii tii pentru ca sunt frumosi, adica acelasi motiv pt care tii si pestii.
melcii in general nu strica in acvariu, ba chiar ajuta, insa daca sunt foarte multi pot fi deranjanti dpdv estetic.
cea mai buna metoda de a scapa de ei este sa pui in acvariu niste melci asasini, care vaneaza si mananca alti melci. in functie de nr de melci de care vrei sa scapi si de nr de melci asasini pe care ii aduci, poti scapa complet de melci intr-un interval de la cateva saptamani la cateva luni.

alta metoda eficienta de a scapa de invazia de melci nu exista dupa parerea mea, pt ca nu-i poti prinde pe toti. bine, mai exista si posibilitatea sa-i otravesti cu un compus pe baza de cupru, dar iti iei adio de la creveti si, in functie de concentratie, posibil si de la pesti sau plante.
este dificila reglarea debitului la acest tip de regulator si s-ar putea nici sa nu-l mentina constant, insa vestea buna e ca tendinta e de scadere a debitului, ceea ce te ajuta la un acvariu asa mic.
n-ai ce sa faci decat sa incerci de mai multe ori.
nu stiu unde ai citit ca apa nu trebuie schimbata, dar trebuie sa intelegi ca ce scria acolo e o mare prostie.
apa trebuie schimbata in proportie de 25% - 30% o data pe saptamana sau in proportii mai mici, de 2 ori pe saptamana.
ca idee, cu cat schimburile de apa sunt mai dese (nu mai mari, mai dese), cu atat este mai bine si pt pesti si pt plante.
motivul e simplu: pestii fac si caca si pipi in acea apa, iar acvariul este un sistem inchis, deci acele dejectii se acumuleaza in timp (mai ales daca nu ai plante care sa le consume si, tu fiind incepatoare, sunt sigur ca nu prea ai) si ajung sa-i otraveasca pe toti ocupantii bazinului.

deci schimba cam un sfert de apa o data pe saptamana.

scalarul probabil are o ciuperca, du-te pe site-ul dat mai sus (jbl online hospital), identifica exact boala (ca nimeni nu o poate identifica dupa descrierea ta foarte sumara) si vezi ce tratament se recomanda acolo.
se poate inchide, multumesc de gazduire
vand planta din imagine, cu dimensiuni 30cm inaltime si 20cm latime

are foarte multi pui si este in conditie excelenta de sanatate, fara alge etc

pretul este 50 RON; se ridica din zona Eroilor, in Bucuresti, de preferat maine (duminica)

va rog dati pm

image

image

image
scoti toate plantele si toti pestii, astepti sa se limpezeasca cat de cat apa si apoi ii aspiri cu un furtun intr-o galeata. cand galeata s-a umplut, o golesti pe jumatate turnand apa printr-un minciog (merge si fara minciog daca esti atent) si reiei aspirarea restului de creveti si tot asa pana ii scoti pe toti.
nu are ce sa li se intample daca sunt aspirati prin furtun.
din cate stiu eu, buteliile de co2 se incarca pe 3 sferturi. deci daca pe ea scrie ca are 2kg, inseamna ca trebuie sa bagi in ea maxim 1.5 Kg CO2.
acum, cantitatea fiind atat de mica, aia de la centru nu pot controla la cateva sute de grame, deci ti-o incarca la maxim sau cat cred ei. din cauza asta zic eu ca ai avut problemele pe care le-ai descris.
imi pare rau pt ce ti s-a intamplat, bine ca nu a fost mai rau.

solutia dupa parerea mea este sa folosesti butelii de minim 4 Kg, la alea incepi sa ai o marja de siguranta, gen o incarca cu 3 kg si esti safe.

pe de alta parte, supapa aia de siguranta trebuia sa tina mai mult, macar 150 de bari. eu unul am tinut butelia (4kg) in masina de fiecare data cand am incarcat si nu au fost probleme, nu am avut niciodata alta presiune decat fix 60 de bari.
pare a fi un fungus, dar e greu de spus
vezi aici, poate iti dai tu seama

http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2

daca dai click pe poza iti arata si tratamentul
deci ca sa fie mai clar: in principiu plantele au nevoie de un substrat fertil ca sa creasca. peste acest substrat fertil de obicei se aseaza un substrat inert (pietris etc)
in cazul nostru:
JBL Aquabasis (nu Aquabasic) este substratul fertil, iar JBL Manado este substratul inert.
pentru rezultate bune ai nevoie de ambele, recte Manado se pune peste Aquabasis.
daca nu ai bani, poti sa folosesti doar substrat inert (Manado), dar nu te astepta la prea multe din partea plantelor, ca nu prea o sa aiba ce manca. acum, daca tu vrei sa ai in acvariu doar elodeea si cabomba, nu ai nevoie si de substrat fertil, dar daca vrei plante mai pretentioase o sa fie nevoie si de asta.
cel mai simplu e sa faci o solutie de domestos sau ACE si sa-l balacesti acolo. nu prea conteaza proportia, poa sa fie de ex 10ml la 10 litri apa. dupa aceea trebuie sa clatesti foarte bine filtrul si sa te asiguri ca nu bagi domestos in acvariu, normal. poti clati de exemplu cu otet ca sa se duca domestos-ul, apoi clatesti cu apa ca sa se duca otetul.
a mai ramas doar masa de vanzare, acvariul si celelalte s-au dat

dimensiuni: 70 cm inaltime, 60 latime si 30 "adancime"

poate fi folosita atat la acvariile Juwel Rekord 60, cat si Rekord 70, precum si la orice alt acvariu cu baza de 60cm X 30cm

pret: 120 RON discutabil.
prima este staghorn, dar mie mi se pare ca e pe moarte (in mod normal culoarea ei este negru, dar cand moare se deschide la culoare). faptul ca o poti desprinde de pe plante este un alt argument in favoarea ideii ca e pe moarte, pt ca in mod normal staghorn-ul adera f. bine la plante. deci ceva vesti bune aici.

a doua pare a fi o specie de spirogyra si pare sa-i mearga foarte bine, din pacate pt tine. aceasta alga este un dezastru, sincer iti spun ca nu cred ca scapi de ea.

mai multe informatii gasesti aici
http://www.aquariumalgae.blogspot.com/

despre cauzele aparitiei lor nici nu merita sa ma apuc sa vorbesc, ii las pe altii desi dupa parerea mea cauzele aparitiei unei specii sau alteia de alge sunt in general putin cunoscute si oricum, foarte discutabile. ba e low CO2, ba e ammonia spike, citeste pe blogul ala.

ce poti sa faci este sa cumperi niste Easy Carbo si sa-l pui intr-o seringa, diluat cu apa (sa zicem o solutie 1:4) si sa aplici peste alga, de la 2-3 cm. le va arde si probabil vor muri, dar asta nu garanteaza ca nu vor mai aparea.

parerea mea este sa nu opresti fertilizarea. algele apar de la dezechilibre in fertilizare, nu de la prea multa fertilizare, si ele oricum au nevoie de mult mai putini nutrienti decat plantele pt a creste. deci oprind fertilizarea nu vei reusi decat sa le dai in cap plantelor, iar plantele sunt cel mai bun aliat al tau in lupta cu algele, pt ca sunt competitorul lor direct pentru nutrienti.

totusi 48W la un acvariu de 43 de litri mi se par foarte multi. as lasa doar un singur tub, nu 2.
de asemenea un ph de 7.8 este muult prea sus pentru lumina asta.
ca prim pas ti-as recomanda sa duci ph-ul la 6.5 - 6.7 intr-o perioada de 1 saptamana. mai mult CO2 -> plante mai fericite -> mai putini nutrienti pentru alge.
ai pm pt 10 fire
eu le dau cultivated blood worms de la ocean nutrition (am 3 discusi si 2 scalari)
o perioada o lasam sa se dezghete inainte sa le-o dau, apoi un timp o dezghetam eu instant cu apa fierbinte de la robinet, iar de vreo 6 luni le arunc cubuletele congelate direct in acvariu.
in mod clar nu e cea mai buna idee sa le dau hrana fara sa o decongelez, dar pana acum nu am avut probleme.
 
Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com