| Message |
|
|
Pe anubias o poti reloca foarte usor. Nu vezi cum jongleaza Liv cu ele? Important este sa nu se intrepatrunda, sa nu se incilceasca.
Anubias da bine aproape in orice acvariu, pentru ca "imbraca" foarte bine si frumos spatiul de la baza unor plante stem si se combina
excelent cu Tripartita, de exemplu. Si citeva plante rosii (Alternanthera mini e o idee buna, cred) la baza ii pun in valoare verdele specific.
PS Recunosc sportiv, eu sunt fan Anubias si, de curind, Bucephalandra!
|
 |
|
|
|
@ Adrian : Daca ai posibilitatea, eu as ridica radacina din stinga pe piatra si as urmari sa formez o arcada de Anubias.
Cred ca ar forma un grupaj frumos. in plus radacinile ar forma o "perdea" interesanta.
|
 |
|
|
|
Liv, arata superb!
Cum l-ai plantat? L-ai directionat cumva, pe un suport ceva?
|
 |
|
|
|
Wau! Asta chiar e o chestie tare! Cum l-ai plantat?
|
 |
|
|
adrian09 wrote:mi se pare ciudat.. nu mai stiu unde am citit ca Anubiasul are nevoie de ceva spatiu.. destul de mare pentru ca sa se dezvolte.dar ce vad si la mine si la tine... nu are treaba.. isi vede dde ale lui si in padurea deasa
Poate aici ...
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/39468.page
|
 |
|
|
|
Mai e o chestiune interesanta. In prima poza se vede un Pinto, in dreapta. Are virsta de 8 luni si l-am
salvat, dupa ce mi-a sosit aproape distrus, dintr-un rizom de 1,5-2,0 cm si doua frunzulite nenorocite.
Iti vine sa crezi?
|
 |
|
|
adrian09 wrote:ce belea de floare e...superba da la tine ai merge suuuper bine
Da, l-au inghesuit pe bietul Jar Jar Binks!
|
 |
|
|
|
In prima poza numai ce am indepartat tijele unor flori vechi si, daca te uiti cu atentie in centru, creste o floare noua.
In a doua poza, aia e o floare ramasa din alte trei. Sub frunze mai am doua in crestere. Am mai scris in mai multe rinduri :
Anubias-ul din stinga ( a doua poza) nu a inflorit aproape un an si jumatate. Explicatia era ca era umbrit de o Limnophila.
Cind am inlocuit Limnophila cu Ludwigia, in mai putin de o luna a inceput sa infloreasca. Si o tot tine asa ...
|
 |
|
|
|
Anubias merge foarte bine (cel putin la mine) pe baza unei scheme care are la baza un fertilizant universal (eu folosesc Tropica) si suplimente
de Ferropol si Kalium-Potasiu. Insa, desi se spune ca nu e pretentios la lumina, mie nu mi-a inflorit pina nu l-am lasat se-si "ia" lumina ca si
toate celelalte plante din jurul ei.
|
 |
|
|
|
Nu ar fi rau sa se decida pentru niste plante, eventual easy.
Vad ca nu a pomenit nimic de asta.
Cu Ferropol ma impac bine si eu, il am in permanenta, in doza saptaminala sau la jumatate,
in functie de ceilalti fertilizanti (mai ales impreuna cu Masterline merge foarte bine ca supliment).
|
 |
|
|
Uite-o si pe a doua.
Daca te uiti atent in spate, se vede un rizom care o ia in sus, pe sticla.

|
 |
|
|
Uite prima "fiara". Nu se vede bine dar in spate mai este un rizom care se intinde spre coltul acvariului.
A trebuit sa rasucesc putin radacina-suport, ca se urca pe prefiltru.

|
 |
|
|
|
Hai sa incerc una, pe telefon ...
|
 |
|
|
|
Anubias creste mai greu, e adevarat, insa este foarte perseverent. In A100 abia astept sa fac un reset, a ajuns sa se catare pe pietre si pe peretii acvariului.
E o nebunie. Si infloreste aproape non stop.
|
 |
|
|
|
Vad ca Anubias merge bine. In citeva luni, va ocupa binisor spatiile din laterale.
|
 |
|
|
Hai ca poate mai invat ceva. Eu asta am avut in acvariu, daca nu se supara gazda ca pun o poza.

|
 |
|
|
|
Nu stiu daca vorbim de acelasi lucru. Este acea alga cu aspect de pelicula si consistenta destul de ferma la inceput si care apoi,
cu timpul, se detaseaza de pe substrat si poate fi aspirata. Este si bine consumata de Oto. Mie asta imi pare a fi, dar poate gresesc.
|
 |
|
|
lukitza wrote:Vorbim de plantat sau de acvariu cu bolovani?
La mine s-au topit dupa mai bine de 1 an.
E drept ca trebuie luat in calcul si paramentrii apei, lumina etc.
Plantat. Lumina a fost de 6 ore pe zi, timp de trei saptamini de la start, apoi 8 ore pe zi.
|
 |
|
|
|
La mine, in A400 l-am aspirat dupa 2 saptamini de la aparitie. S-a "macinat" destul de repede.
Iar in A45, unde am aplicat metoda Tropica 90, nu au aparut decit in foarte mica masura, pe pietre,
si au disparut ... nici nu am remarcat cind. Ce-i drept, acolo am destul de multi mincatori de alge, in
special creveti, insa nici un Oto.
|
 |
|
|
|
Cam in 2-3 saptamini dispare. La inceput are aspect de pelicula, apoi incepe sa se transforme in mici aglomerari cu aspect prafos, pe care le poti aspira usor la schimbul de apa.
|
 |
|
|