[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Intros
Forum Index » Profile for Intros » Messages posted by Intros
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic The problematic instruction: ---------- ==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm topics.get(post.topicId) is undefined. It cannot be assigned to topic at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199) at freemarker.template.Template.process(Template.java:259) at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262) at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235) at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206) at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233) at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191) at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433) at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128) at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102) at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109) at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286) at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437) at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366) at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447) at java.lang.Thread.run(Thread.java:619) Messages posted by Intros
Pare un acvariu de mari dimensiuni, posibil un 150x60x60, la care a folosit frumos spatiul intr-un decor cu tenta biotop (amazoniana). Un singur lucru ma deranjeaza, nu numai ca idee de acvariu biotop, dar si din alte puncte de vedere: prezenta Malanotaenia bosemani (pestii curcubeu in doua culori orange si gri-albastrui). In rest e OK, un acvariu cu tufe frumoase de Heteranthera zosterifolia, Rotala , ceva tenellus in fata si parca in dreapta un echinodorus sau Microsorium pe bustean.
Am patit-o eu cu banalii ancistrusi dar cu Pleco... De aceea tin decat exemplarul mentionat mai sus care e bland saracul, nu e in stare sa roada nici un fir de acicularis... :-)
Da, problema e la frunzele vechi, cele noi sunt verzi, mari, deci nu e nici fierul nici magneziul de vina, trebuie intr-adevar cum spune si Gabriel sa cresti / adaugi nitrati. Stiu ca pare dificil chestia cu pulberile astea, dar intreaba daca se mai aduc fertilizanti "all in one" PLANT PLUS cu nitrati , fosfati si micro. La acvariul tau mititel care nici nu are un consum mare de nutrienti, cateva flacoane de PLANT PLUS puse la frigider te rezolva pe 1-2 ani. Baga o intrebare la cumparari poate iti raspunde cu un pm cine trebuie...
Nu sunt expert in Loricariidae, dar chiar imi plac. Momentan singurul exemplar care il am este o Rineloricaria lanceolata, dar cine stie in viitor... Bine ai venit si speram sa auzim cat mai multe despre loricariile si de ce nu si despre plantele tale!
Pentru preturi faceti un click pe distribuitorii locali care au diversele firme de avaristica - pet shop si bannerele de mai sus. O persoana foarte autorizata sa va dea poate si mai multe detalii este chiar aici pe forum si cred ca un pm catre Chitron te-ar lamuri in multe din nelamuririle tale. Eu pot sa spun decat ca e prima vara trecuta cu bine in pofida vremii toride de anul asta, iar pe de alta parte chiller-ul imi va permite un upgrade al sistemului de iluminare, (nu neaparat metal halide, dar daca ar fi fost nevoie fara el era imposibil...). O alta remarca pozitiva este nota de plata la curent, care a fost neasteptat de mica (deci nu are consum mare de curent).
Mai avem nevoie de detalii, sau mai ales de o poza. Ar fi simplu sa dam din prima vina pe nitrati, pentru ca printre alte semne carenta de nitrati se manifesta si prin oarecare ingalbenire a frunzelor, dar in general Anubiasii sunt mai rezistenti la aceasta carenta, avand crestere lenta, totusi daca semnele descrise de tine apar la frunzele cele mai vechi, nu si la cele noi, (ultimele aparute), atunci asta este probabil (carenta de nitrati) . Daca este o ingalbenire intre nervuri, iar acestea raman verzi este o carenta de magneziu. Daca prin "ruginire" nu te referi la ingalbenire , sincer fara poza nu imi dau seama ce ar putea fi...
Prezenta printre noi a unui "ciclidar de africani" nu face decat sa ma bucure, sa nu se mai spuna ca aici nu facem decat ierburi... Bine ai (re) venit!
Cred ca se refera la acesta Apteronotus albifrons. Nu atinge decat vreo 50 cm daca are unde sa creasca...
Bine ai venit Monica! si succese acvaristice (comunicate si aici la acvariu.ro ... :-) ). Stiu foarte bine cum e cu spatiul care iti dicteaza marimea acvariului, te inteleg deplin. Voiam totusi sa iti sugerez ca inaltimea foarte mica de apa a coloanei la acvariul tau are avantaje si dezavantaje care merita folosite, respectiv evitate. Din prima categorie ar fi posibilitatea de a creste cu succes plante tip covor, in al doilea rand de a evita plante tija cu crestere rapida, pentru ca o sa ajungi sa le replantezi la 3 zile. Forma generala a acvariului se poate preta la design de tip "iwagumi", stiu ca nu toata lumea il agreaza, depinde si de gusturi evident, dar poti varia mult pe aceasta tema pana scoti chiar ceva mai vioi decat atat.
Am incercat sa iti selectez cateva exemple din categoria de care iti spuneam :
ex 1
ex 2
ex 3
ex 4
ex 5
ex 6
ex 7

Nu toate sunt iwagumi pur, dar sunt exemple de acvarii cu inaltime mica. Nu in ultimul rand vreau sa iti spun ca in pofida aparentei simplitati a acestor acvarii, aceasta categorie de aquascaping este foarte dificil de realizat, dincolo de o anumita filozofie zen si simt al proportiilor mai des intalnite la aquascaperii asiatici, cunostinte solide de iluminare, fertilizare si timing in cresterea gradulala a celor mentionate sunt esentiale, masa mica de plante facand lupta cu algele o adevarata provocare la acvariile "iwagumi-like". Oricum , nu am incercat decat scurte observatii, posibilitatile de decorare fiind mult mai variate decat exemplele anterioare, de aceea imi plac atat acvariile plantate! Succes!
Scuze tardive!! Nu am fost atent sa vad ca sunt in bazin separat crevetii si citisem doar descrierea primului bazin! Sunt bine cum sunt !
Abia a venit omul pe forum si in loc de bun venit sare INTROS asta cu gura pe el, sa-i spuna ca piesele de rezistenta vor deveni in curand piese de muzeu in burta scalarilor sau a guramilor, sau... E pacat de ei, zau... Crede-ma sincer ca nu vreau sa ma citez, dar daca iti plac crevetii, baga un ochi aici. Cu suprapopularea primul pas in remedierea problemei a fost facut, adica e o problema recunoscuta (si pe jumatate iertata , cealalta jumatate fiind dupa remediere...). Bine ai venit, succese in acvaristica!
[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 

Information

An error has occurred.

For detailed error information, please see the HTML source code, and contact the forum Administrator.

Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic

Forum Index